magyar english
 
Menu
 
Login
 
Username:
Password:
Auto login
Register
 
Championships
 
 
 
 
 
 
 
Links
 
Hirdetés
 
Admins
 
 
Championships (beta)
Championships Rules Entry List Score Table Rally list

1. Rallysimshop.hu Kupa

 1. Rallysimshop.hu Kupa
2014 ben egy új bajnokság veszi kezdetét, melyet szeretnénk tradicionálisan minden évben megrendezni.A támogatónknak köszönhetően a bajnokság végeztével tárgynyeremények kerülnek kiosztásra. Mindenkinek sikeres bajnokságot kívánunk!

Number of rounds : 10 / 10
Kilometers required for 1st class entry : 0 km
Enable 2nd class : ---
Other entry form : ---
Physics version : Original
Cars allowed in R1 : 1.6T S2000, N4, S2000 (1.6T S2000 ,N4 ,S2000)
S1600 R3 A7 (A7 ,R3 ,S1600)
A8, WRC 2000-2003 (A8 ,WRC 2000-2003)
WRC 2004-2010 (WRC 2004-2010)
Cars allowed in R2 : ---
Other allowed cars : ---
Score system : Abszolut: 20,18,15,12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2,1
Categories: 10,8,6,5,4,3,2,1
Enable multiplier in pointsystem : no
Subtraction of the two worst races : yes
Car categories to be marked at entry : yes 1 category
Required Licence for participation
  R1 Licence :International

system Regulations
Entry requirements:

Nevezés feltétele a fórumban megadott érvényes e-mail cím és a plugin oldalon megadott valódi név használata. 

A nevezés leadásával hozzájárul, hogy a rallysimfans.hu az adatait a bajnokság lebonyolításához felhasználja, harmadik félnek az adatai kiadásra nem kerülnek.
Az oldalon leadott nevezéssel elfogadta és aláveti magát a bajnokság szabályzatának, vele együtt kifejezetten hozzájárul az adatai szervezők által a bajnokság lebonyolításához való felhasználására. Illetve ahhoz, hogy a bajnoksággal kapcsolatban a megadott elérhetőségen e-mail értesítést küldjünk.

Nevezés leadásakor meg kell jelölnöd egy autó kategóriát és a bajnokság időtartama alatt csak ebből a kategóriából választhatsz autókat.

Rating:

A pontjaidból levonásra kerül a két leg rosszabb eredmény. Az első levonás a bajnokság 1/3-ánál, a második pedig a felénél jelenik meg.

AbszolutCategories
20
18
15
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
10
8
6
5
4
3
2
1
Individual policy

 

 

1. Rallysimshop.hu Kupa:

    A bajnokság 10 fordulóból áll. Egy forduló egy rallyból áll, mely három versenynapot (LEG) tartalmaz. A három leg eredményeinek összesítéséből áll elő az adott rally végeredménye.
    Egy versenynap 4-4 gyorsasági szakaszból áll.
Aki az első versenynapon kiesett, az a következő versenynappal folytathatja a versenyzést.

A versenyek csütörtöktől hétfő éjfélig tartanak a versenynaptárban megadott dátumokon. 
Minden verseny előtt e-mailben megkapod az aktuális forduló belépési kódját.
Ha valami oknál fogva nem kaptad meg az értesitő e-mail-t, akkor a weblapon jelentkezz be és a Bajnokság menüpont alatt a Rally szakaszok részen meg nézheted az aktuális verseny jelszavát.
(Az e-mail küldés funkciót visszadobált e-mail-ek esetén a rendszergazda letilthatja, ezt a profilodba jelezni fogja a rendszer).

Bajnokság hossza és értékelés
2014-ben egy bajnokságon belül 4 kategóriát indítunk: 

1. kategória: WRC 2004-2010

2. kategória: N4, S2000, 1,6T S2000

3. kategória: WRC 2000-2003, A8

4. kategória: S1600, A7, R3


A bajnokság 10 fordulóból áll. A bajnokság 2014. január 9-én kezdődik és 2014. május 26-án ér véget. A versenynaptár a szabályzattól külön megtekinthető. 
A 10 versenyből a bajnokság végén, minden versenyző 8 legjobb eredménye határozza majd meg az bajnokság végi helyezéseket, tehát a bajnokság során 2 verseny „mínuszolásra kerül”.

 

Fordulók

1. Rallysimshop.hu Kupa - 2014

1. forduló

Január 9. – Január 13.

2. forduló

Január 23. – Január 27.

3. forduló

Február 6. – Február 10.

4. forduló

Február 20. – Február 24.

5. forduló

Március 6. – Március 10.

6. forduló

Március 20. – Március 24.

7. forduló

Április 3. – Április 7.

8. forduló

Április 17. – Április 21.

9. forduló

Május 8. – Május 12.

10. forduló

Május 22. – Május 26.


Egy forduló 1 rallyból áll, mely 3 versenynapot (LEG) tartalmaz. A verseny csütörtök 00:00-tól hétfő 23:59-ig tart, viszont az első 2 versenynap (LEG) vasárnap 23:59-kor lezárul, tehát hétfőn már csak az utolsó (3.) versenynap (LEG) teljesíthető.
Szigorú szabály, de a csalások kiküszöbölése érdekében szükséges, hogy a rally újrakezdésére nincsen lehetőség, ha a versenyző kiesik programhiba miatt, az a saját technikai gondja. A rally technikai hiba miatti folytatásának egyetlen támogatott módja, ha a szakasz betöltése közben, a szakasz végén, a beérkezés után, ill. két szakasz közben fagy le/lép ki a program. Ebben az esetben a szerver regisztrálta a szakasz teljesítését, ill. még nem jegyezte fel az új indítását. Ilyenkor rövid ideig (6 perc) még lehetőséget biztosít a plugin arra, hogy a megszakadt rallyt folytatni tudja a versenyző. A megszakadt rally az Online Rally/Continue Rally menüben érhető el. Ugyanakkor a rally folytatása nem befolyásolja az éppen esedékes szakasz előtti szerviz lehetőségeket. Amennyiben nem lehet a szakasz előtt beállítást váltani akkor az általa utoljára használt setuppal kell teljesíteni a szakaszt(/szakaszokat), a folytatás ténye miatt változtatásra nincsen lehetőség. 
ESETLEGES SZERVER HIBALEÁLLÁS ESETÉN: HA AZ ADOTT FORDULÓ NYITVATARTÁSA IDEJE ALATT TÖRTÉNIK,VISZONT A NYITVA TARTÁS IDEJÉNEK AZ 50%-ÁT NEM HALADJA MEG,AKKOR A FORDULÓT ÉRVÉNYESNEK TEKINTJÜK !!! ESETLEGES TELJES SZERVER KIESÉS ESETÉN A FORDULÓT TÖRÖLJÜK VAGY KÉSŐBBI IDŐPONTBAN RENDEZZÜK MEG.

Szuperrally szabály:  Ennek értelmében, aki egy versenynapon bármelyik gyorsasági szakaszon bármilyen okból kiesik, a versenynap további részére minden szakaszon egy megállapított időt kap, és a versenyt a következő versenynapon folytathatja (ha még van versenynap).
Közvetlenül a gyorsaságik után mindenkinek lehetősége van kommentárt írnia az éppen szerzett tapasztalatairól, élményeiről.

Vezetés közben lehetőség van a pause funkció használatára. Ez nem von magával se időbüntetést, se kiesést, tehát pause esetén épp úgy folytatható a verseny, mint a játék normál quick race módjában. A pause funkciónál viszont vigyázni kell rá, hogy kb. fél óra után lejár a login a szerverre. Ezért javasolt csak rövid ideig, max. 10-15 percig használni, illetve a szakaszok között sem tölteni több időt.

A szabályzaton a szervezőség a bajnokság megkezdéséig változtathat. Az itt leírtak addig irányadónak tekinthetőek. 

Technikai keretrendszer
A bajnokság technikai keretrendszerét a Rallysimfans plugin adja. A szabályok és a plugin NEM teszik lehetővé az offline mód használatát. Ezen kívül a plugin változó technikai képességeinek függvényében a bajnokság közben is jelentős, akár szabályváltozással járó módosulások lehetnek a játékmenetben.

Replayek mentése
A plugin minden egyes gyorsasági után automatikusan elmenti az adott szakasz ismétlését. Ezen replay-eket a versenyzők kötelesek megtartani egészen a következő bajnoki forduló megkezdéséig. Ha valaki ellen fellebezést nyújtanak be esetleges pályavágás miatt, akkor az adott szakasz videója bekérésre kerül. A visszajátszást a katonaricsi1990@gmail.com e-mail címre kell elküldeni, amit a verseny befejezését követő péntek éjfélig tehet meg. Ellenkező esetben a szervezők a kiszabható legszigorúbb büntetést alkalmazzák, azaz a kizárást az adott versenyhétvégéről.

Vágások
LEGALÁBB 1 KERÉKNEK MINDIG AZ ÚTFELÜLET VONALÁN BELÜL KELL LENNIE!!!
Irreális vágásnak tekinthető a partoldalakra, peremekre felkapatás, valamint a normál esetben előre be nem látható területekre (bozótba, fák közé) való behajtás, ebben az esetben két kerékkel az út fölött kell maradnia a versenyautónak. A vágások megítélését befolyásoló szempont még a szándékosság és az, hogy a vágás ténylegesen járt-e időnyereséggel. A szándékosság megítélésében a szervezőség súlyosbító körülménynek tekinti a kanyarodás hiányát, különösen több, egymást követő kanyar ívének teljes figyelmen kívül hagyását. Havon a módosított hó fal ellenére minden vágás irreálisnak számít, így ott 2 kerékkel mindig az úton kell lenni. Nem számít vágásnak az olyan ugratás, ahol a versenyautó az útfelületről indul (tehát nem az útperemről) és oda is érkezik vissza. Nem számít vágásnak súlyos pályaelhagyás esetén sem a nyilvánvalóan elrontott kanyarvétel, ha nem jár időnyereséggel. A büntetési tételek szabálytalan vágás esetén 10 mp időbüntetés vágásonként, amely az irreális vágásoknál a szakasz számottevő elhagyásával 20 mp-re emelkedik. A fentieknél súlyosabb, szándékos és pillanatnyi nyereséggel járó szakasz részlevágások,- kihagyások minimum 1 perc idővel, ismételt vagy különösen súlyos esetben kizárással büntethetők. A szervezőség fenntartja a jogot, hogy a vágások realitását maga ítélje meg, és a fenti elvek figyelembevételével egyedi alapon dönt a vágások szankcionálásáról.

Nevezés és regisztráció

Lépj be a rallysimfans.hu oldalra, jelentkezz be, válaszd a rallysimfans plugint, majd a bajnokságok menüpontra kattintva megjelennek az aktuális bajnokságok. Itt válaszd az 1. rallysimshop.hu kupát. Majd a nevezésed után automatikusan regisztál a rendszer.

 A bajnoksággal kapcsolatos tapasztalatokat, élményeket a bajnokság számára létrehozott topicban lehet megvitatni. Minden kategória első három helyezettje irjon egy rövid összefoglalót az adott fordulóról, teljesítménye értékeléséről. Fontos tényező még, ha valaki, egy adott forduló nyitása után regisztrál a bajnokságra, abban a fordulóban még nem kerül értékelésre, csak a következő bajnoki futamtól.

Díjazás, nyeremények
A bajnokság végén az összevont kategóriák dobogósai különböző díjakat kapnak. Az értékelésben az első 3 helyezett tárgynyereményben részesül, a nyereményekről bővebb információkat  itt találhat.  Tárgynyereményben nem részesülhetnek a bajnokság szervezésében résztvevők. Amennyiben a tárgynyereményekből kizárt versenyző az összetett értékelésben dobogós helyezést ér el, akkor a tárgynyeremény a mögötte következő legjobb eredményt elért független versenyző kapja.

Rajtszám

A rajtszámok kiosztása nevezési sorrendben történik.

Várjuk részvételeteket és nevezéseteket minél nagyobb számban.

Jó versenyzést és eredményes szereplést kíván a Rallysimshop.hu és a szervezők csapata!

2013-12-11
 
Daily Stages

Previous daily results

14 Daily Stages WRC
Point
30 Diogo Souto / Diogo Souto Maior
27 JORGE GUTIERREZ / JORGE GUTIERREZ
25 lendvaipistike / Lendvai István Rolf
23 hopti22 / Horváth György
21 BaluLADA / Apkó Balázs
20 Fisi / Fűzi István
18 DEADHUNTER / Horváth György
17 Leza Kim / JeongHoon Kim
16 Gomez / Adrián Gyula
15 kranauer / Kranauer Győző
13 THELC Matt / Leeuwerck Jelle (Team AZIMUT)
12 dox / Dócs István
11 raczzoltan / Rácz Zoltán
10 ManuGT / Manu.C
9 Rodriguez Rodrigo / Rodrigo (Team AZIMUT)

14 Daily Stages R5-A8-B-R4
Point
30 Diogo Souto / Diogo Souto Maior
27 hopti22 / Horváth György
25 BaluLADA / Apkó Balázs
23 foki78 / Berki Norbert
21 THELC Matt / Leeuwerck Jelle (Team AZIMUT)
20 Fisi / Fűzi István
18 Hlavi / Hlavacsek István
17 PUHAKKA Ossian / PUHAKKA Ossian
16 kranauer / Kranauer Győző
15 lendvaipistike / Lendvai István Rolf
13 lisztes100 / Molnár Zsolti
12 kisami / Bozsó Róbert
11 bancho / Barják Balázs
10 rallyeman / Lőrincz Ádám
9 DEADHUNTER / Horváth György
8 OTL Comic / Florian Reiter
7 Rodriguez Rodrigo / Rodrigo (Team AZIMUT)
5 Ferjunba / F. Junco

14 Daily Stages R2-R3-A7
Point
30 BaluLADA / Apkó Balázs
27 Diogo Souto / Diogo Souto Maior
25 hopti22 / Horváth György
23 pepelada / Szathmáry Péter
21 kranauer / Kranauer Győző
20 Gomez / Adrián Gyula
18 Eetu Majoinen / Eetu Majoinen
17 Patrick Wozcniaki / Black Mule Rally Team [Erechim]
16 persivalspock / Persival (Spock Rally Team)
15 lendvaipistike / Lendvai István Rolf
13 Ferjunba / F. Junco
12 Fisi / Fűzi István
11 bancho / Barják Balázs
10 Rodriguez Rodrigo / Rodrigo (Team AZIMUT)
9 dcabral12 / DCabral [Erechim]
8 SMITH Tony / Tony Smith

 
 webmaster| Plugin version NGP6: 0.50.4053| Plugin version NGP: 0.47.2029| Plugin version: 0.47.1979Betöltési idő: 0.363 másodperc