Mert még annyira nem érzem a kormánnyal a gamet Tudom sok gyakorlás

Moderátor: Moderátor
Én egy ideje visszaállítottam az összes pedál beállítást (curvaturve)az eredeti, tehát semmilyen torzításra. Viszont próbálgattam úgy hogy a DXTWeak2 progival visszavettem a gázpedál Centerét 80-ra a fékét 100-ra. Így murván (kizárólag az én stílusom, ill. pedálérzéseim) a félgázt sokkal jobban tudom tartani, és lehet rendessen padlózni(kell is) viszont érezhetően ha pl picit lemész az útrol és megy el a motor ereje, utánna nehezebben szerzi vissza a rendes fordulatot, az eredeti beállításhoz képest. Ha nem tompítasz semmit akkor mintha motorerő nagyobb lenne, de a gyorsulás az nem változik. Személy szerint a 80-as centerrel picivel jobb időket tudok murván autózni. Aszfalton a 80-as beállal hasonló a félgáz érzés a kanyaroknál, viszont nehezebb megtartani nagyobb sebességnél az autót főlleg ha már megúszott a hátulja. Arra mintha jobb lenne az eredeti beállítás. Ezekkel én is kinlódok régóta és nem igazán találom a megfelelő beállítást, sztem(a WR menőknek biztos más a meglátása erről) ez el van baltázva a játékban egy picit, mert pl a GTR-ben, vagy F-1 ben nagyon szépen lehet adagolni a gázt. Nekem olyan eredeti beállításban a pedál hogy ha felosztjuk a teljes útját 4 részre akkor már az 1/4én full gázon van érzésre, mert olyan gyorsan eléri a max fordulatot és utánna a maradék 3/4 részen bárhol nyomom, tartom, pumpálom a pedált az égvilágon semmi nem történik, se motorhang változás se gyorsulás se semmi végülis 1cm-en kell gazdálkodnom ami nagyon szar számomra, murván szinte ha hozzáérek a pedálhuz kanyarban már kipörög a kerék, és nem tapad. Ezért jobb murván a 80-as tompítás. A féket nem ragozom végül is azon nagyon sokat számít a fékerőelosztás és a sulypontbeállítás végülis azt a 100 körüli tompításon mindenhol jól tudom használni, de oda azért le kell tompítanom mert hasonló a helyzet a gázhoz, hogy hamar lehet alap beállításon satura fékezni. Igazából én is szívesen fogadnám másoktól milyen beállításokat használnak, vagy mi a vélaménye arról amit írtam az 1/4-es gázkihasználásról.Monof @ Csüt. Dec. 14, 2006 11:34 am írta:MOst vettem egy Logitech Momo Racing kormányt és érdekelne, hogy ti a játékon belül vmit változtattatok a beállításokon? Ha igen, írjátok le légyszi h mit
Mert még annyira nem érzem a kormánnyal a gamet Tudom sok gyakorlás
Huh köszi az infókat,sztem ki is próbálom majdrbalint @ 2006 Csüt. Dec. 14 20:48 írta:Én egy ideje visszaállítottam az összes pedál beállítást (curvaturve)az eredeti, tehát semmilyen torzításra. Viszont próbálgattam úgy hogy a DXTWeak2 progival visszavettem a gázpedál Centerét 80-ra a fékét 100-ra. Így murván (kizárólag az én stílusom, ill. pedálérzéseim) a félgázt sokkal jobban tudom tartani, és lehet rendessen padlózni(kell is) viszont érezhetően ha pl picit lemész az útrol és megy el a motor ereje, utánna nehezebben szerzi vissza a rendes fordulatot, az eredeti beállításhoz képest. Ha nem tompítasz semmit akkor mintha motorerő nagyobb lenne, de a gyorsulás az nem változik. Személy szerint a 80-as centerrel picivel jobb időket tudok murván autózni. Aszfalton a 80-as beállal hasonló a félgáz érzés a kanyaroknál, viszont nehezebb megtartani nagyobb sebességnél az autót főlleg ha már megúszott a hátulja. Arra mintha jobb lenne az eredeti beállítás. Ezekkel én is kinlódok régóta és nem igazán találom a megfelelő beállítást, sztem(a WR menőknek biztos más a meglátása erről) ez el van baltázva a játékban egy picit, mert pl a GTR-ben, vagy F-1 ben nagyon szépen lehet adagolni a gázt. Nekem olyan eredeti beállításban a pedál hogy ha felosztjuk a teljes útját 4 részre akkor már az 1/4én full gázon van érzésre, mert olyan gyorsan eléri a max fordulatot és utánna a maradék 3/4 részen bárhol nyomom, tartom, pumpálom a pedált az égvilágon semmi nem történik, se motorhang változás se gyorsulás se semmi végülis 1cm-en kell gazdálkodnom ami nagyon szar számomra, murván szinte ha hozzáérek a pedálhuz kanyarban már kipörög a kerék, és nem tapad. Ezért jobb murván a 80-as tompítás. A féket nem ragozom végül is azon nagyon sokat számít a fékerőelosztás és a sulypontbeállítás végülis azt a 100 körüli tompításon mindenhol jól tudom használni, de oda azért le kell tompítanom mert hasonló a helyzet a gázhoz, hogy hamar lehet alap beállításon satura fékezni. Igazából én is szívesen fogadnám másoktól milyen beállításokat használnak, vagy mi a vélaménye arról amit írtam az 1/4-es gázkihasználásról.
Én a kormányon nem változtattam semmit az úgy van ahogyan van eredetileg. Sehol sem éri meg rángatni, csak aszfalton PL egy rossz helyen ráfékezésnél igenis beszitál a gép, és van mikor onnan visszahozni...Monof @ Pént. Dec. 15, 2006 1:33 am írta:Huh köszi az infókat,sztem ki is próbálom majd
De ahogy észrevettem akormányt nem éri mg mondjuk betonon nagyon rángatni....
És a kormányt is a rendes beállításnál érdemes hagyni?
A DFPro is ilyen? pedálhasználatban nincs külömbség a MOMO hoz képest?Agrakos @ Pént. Dec. 15, 2006 8:23 am írta:Nálam a pedálbeállítások alapon vannak. Egyszer nagyon régen próbáltam állítgatni, de nem sikerült jóra, így aztán visszaállítottam default-ra és gyakorlatilag két éve így játszom. Megszoktam, hogy könnyen van satufék és gáz. Már nem nagyon zavar.
Pedálban szerintem nincs nagy difi.rbalint @ Pént. Dec. 15, 2006 8:17 pm írta:A DFPro is ilyen? pedálhasználatban nincs külömbség a MOMO hoz képest?
hát én ilyennel nem találkoztam még. nem lehet, hogy elkoszolódott a poti? bár akkor nem működne a másik módban se rendesen....Bóta Róbert @ Hétf. Dec. 18 20:51 írta:Légyszi segítsetek!
Úgy van beállítva a MOMO-m,hogy lehet ugye ballábfékezni,de így nem adagolható a gáz.Ha ez nem volt bekapcsolva,akkor rendesen lehetett,ha kicsit nyomtam a gázt,alacsony fordulaton ment az autó.De mióta így van,úgy viselkedik,mint egy gomb,benyomom,és kb. a felénél fog,de ott maximumom,tehát max fordulaton megy az autó.
És akárhogy állítom,semmit sem változik!
![]()
![]()
Próbáld meg aDXTweak2 progival tompítani a centert úgy hogyan viselkedik Amit feljebb írtam, esetleg mindig csak egy kis változtatással és hogyan működik. De ha leveszed a gázpedál centerét 60 ra akkor már nagyon nagy külömbséget kell érezned az eredetihez képest. és akkor kiderülhet hogy esetleg nem e elektronikai hiba van a MOMOval.Bóta Róbert @ Hétf. Dec. 18, 2006 8:51 pm írta:Légyszi segítsetek!
Úgy van beállítva a MOMO-m,hogy lehet ugye ballábfékezni,de így nem adagolható a gáz.Ha ez nem volt bekapcsolva,akkor rendesen lehetett,ha kicsit nyomtam a gázt,alacsony fordulaton ment az autó.De mióta így van,úgy viselkedik,mint egy gomb,benyomom,és kb. a felénél fog,de ott maximumom,tehát max fordulaton megy az autó.
És akárhogy állítom,semmit sem változik!
![]()
![]()
De most jó lenne ha fejlesztenél valami Carbon alapanyagokra, vagy valami titán cuccra nemá valami rozsdás zártszelvény legyen!VJ @ Kedd. Dec. 19, 2006 6:22 am írta:már fejlesztem az új Janitech pedált szóval lehet lesz megoldás ha be akarsz fektetni egy jó pedálba
Köszi,de már írtam a Technikai problémák topikba,hogy sikerült megoldani.rbalint @ Kedd. Dec. 19, 2006 3:48 pm írta:Próbáld meg aDXTweak2 progival tompítani a centert úgy hogyan viselkedik Amit feljebb írtam, esetleg mindig csak egy kis változtatással és hogyan működik. De ha leveszed a gázpedál centerét 60 ra akkor már nagyon nagy külömbséget kell érezned az eredetihez képest. és akkor kiderülhet hogy esetleg nem e elektronikai hiba van a MOMOval.
heeeeerbalint @ Kedd. Dec. 19, 2006 3:53 pm írta:De most jó lenne ha fejlesztenél valami Carbon alapanyagokra, vagy valami titán cuccra nemá valami rozsdás zártszelvény legyen!Képek megvannak még? Külömben olyan alu zártszelvénycuccokat álltalában szinesfém kereskedésekben be lehet szerezni, de láttam már Practikerben, meg OBI-ban is csak ott 2×annyiért. Persze ha valami olyanban gondolkodsz és nam titánban, vagy Carbonban azokat nem tudom hol lehet beszerezni.
Majd szerzek hozzá szegecset. Úgyis van annyival vékonyabb a csavar, mint a furat, hogy még az is beférjenVelner Viktor @ Csüt. Jan. 04, 2007 16:25 pm írta:Ötletes.
A csavar furatokat valahogy be kéne ágyazni fémbe, úgy ahogy a cipőkön van a cipőfűző nyílása, de ez házilag elég nehezen kivitelezhető...
A játékok azt érzékelik, amit a windows érzékel. Ha tehát a windowst megtudod etetni, hogy 20 gomb + 4 Axis(tengely) akkor a GTR-ben is működni fog.ToCa @ Csüt. Jan. 04, 2007 19:41 pm írta:Hello mindenkinek!
Nah tehát a gépbve USB sen van bekötve a WingMan kormányom és Portosan van bekötve egy másik kormány (már csumira szedve és átalakítva) és a gamepadomat is szétszedtem és azt meg USB sen akarom majd bekötni a gépbe és az lenne a kérdésem h ezt érzékelni fogja e a játék monnyuk a GTR2 LFS vagy akár az RBR????? Ebből egy 6 fokozatú váltót fogok kreálni ami nagyon strapabíró lesszmeg még mellé pár gombot rakok. És még az lenne a gondom h új gépet kaptam és a portot nem érzékeli, vagyis étzékeli csak azt íyrja ki h konfigurálni kell ez miért van???? A régi szekvenciaváltóról képeket itt találtok: www.richardburns.atw.hu /RBR Bajnokság/Képek.
LÉCCIVES SEGÍTSEN VALAKI!!!!!
Hát nekem még ilyen kormányom van és most volt 2 éves és semmi baja nem volt hála a jó Istennek!!!!!sebgutkopf @ Kedd. Okt. 03, 2006 7:25 pm írta:Bakker ma kipróbltam a GTR2-t és ott vettem észre, hogy beragadni ugyan se fék se gáz nem ragad, de nem tudok padló gázt adni. A felénél amikor nyomom tovább nem megy tovább csak a végén így nem ér végig a gáznak a csík.
Ebből pedál szétszedés lesz.
Én innen szedtem:rallyeati @ Vas. Okt. 28, 2007 11:06 am írta:Hát ez ugyan az mint a momo-nál volt. Rámentem hogy letöltés és már lent is volt.
Énis. Ugyan ezt szedtem le a momo-nál is.Iceman @ Vas. Okt. 28, 2007 11:11 am írta:Én innen szedtem:
http://www.logitech.com/index.cfm/441/1 ... id=1&file=
Nekem az a driver valamiért nem jó...Iceman @ Vas. Okt. 28, 2007 2:22 pm írta:5 hsz-szel előrébb.
Én kipróbáltam, műxik gond nélkül.Bóta Róbert @ Vas. Okt. 28, 2007 2:51 pm írta:Nekem az a driver valamiért nem jó...
Mintha bugos lenne...
Telepítésnél külön írja,hogy szedjem le az előzőt,a másik megcsinálta,aztán a force-ot is kikapcsolja,hiába van be,nem rezeg a kormány a vezérlőpultban sem,meg sehol.
Úgyhogy visszaraktam a régit(5.0)
Igen,énis észrevettem,hogy gyorsabb vagyok veleIceman @ 2007 Vas. Okt. 28 16:48 írta:Én kipróbáltam, műxik gond nélkül.
És lehet hogy placebo, de mintha gyorsabb lennék egy kicsit. Hónapok óta nem mentem a Noikeren, ma délután meg ötödik próbálkozásra 6:56-ot mentem a csehes 2005-ös Fabiával, eddig 58 volt a legjobbam vele.
AkkorIceman @ Vas. Okt. 28, 2007 4:48 pm írta:Én kipróbáltam, műxik gond nélkül.
És lehet hogy placebo, de mintha gyorsabb lennék egy kicsit. Hónapok óta nem mentem a Noikeren, ma délután meg ötödik próbálkozásra 6:56-ot mentem a csehes 2005-ös Fabiával, eddig 58 volt a legjobbam vele.