Ez a bajnokság / liga már több, mint egy éve rendez rally stílusú versenyeket. Kezdetekben még csak szlalom pályákon, ill. east cars-os autókkal szerveztünk versenyeket, aztán ugye 2012 elejére elkészült a RallyWorld 4.0 HRC Edition, a HLTC Team jóvoltából, év elején úgy gondoltuk, hogy 2 bajnokságot is szervezünk: egy Rallysprint és egy Rally Túra bajnokságot. A Rallysprint Bajnokságban általában oda-vissza pályák szoktak lenni, a Rally Túrában meg két pálya, ahogy az a real-life-ban is. Néhány verseny előtt szoktunk szervezni egy-egy rajtceremóniát, és egy prológot is. A rajtceremónián ha az egyik pályán volt pódium, akkor arra aki felparkolt az meg lett "interjúvolva"

A prológ általában körpályákon szokott lezajlani, ahol értékelés ugyan nem szokott lenni, de az időt (általában..) mindig jegyzeteljük.
A versenyről annyit kell tudni, hogy TeamSpeaken történik a rajtoltatás (csak mint a prológon is), és 1-1 verseny maximum 2 óráig szokott tartani. Mivel az rFactor pályái (sajnos) nagyon bugosak, így nem nehéz kiesni. Tudni kell, hogy nálunk nincs super-rally szabály sem.
1-1 versenyünkön legalább 45 nevezés szokott beérkezni, kb. a versenykiírás után 1 órával és ebből 30-35 legalább mindig eljön / részt vesz a versenyen illetve a prológon. Jelenleg még 2 verseny van hátra; ebből 1 Rally Túra és egy közös Rallysprint & Rally Túra.
A közös, zárófutam majd a Salgó Rally lesz, ahol a Rally Túra és a Rallysprint Bajnokság utolsó pontjait lehet majd megkaparintani, eredeti tervek szerint November 8-9-én.
8-án (csütörtökön) a Rallysprint veszi kezdetét, Tajtilapos - Cered között (oda-vissza) illetve 9-én (pénteken) pedig a Rally Túra, Tajtilapos - Cered és Kisterenye Körgyors pályáin.
A jövőévi tervekről egyelőre csak annyit, hogy azok a versenyek már rendes "host-os" lennének lezavarva illetve egy teljesen új móddal, ami még nagyon kezdetleges állapotban van.
Hivatalos honlapunk a rallyFactor.hu, melyen hamarosan rengeteg letöltés is lesz rFactor-hoz (csak rally jellegűek) illetve a menüsor majd tovább bővül fotókkal & videókkal.
Huhh, nagyjából így egyelőre szerintem elég! Akinek kérdése van, tegye fel nyugodtan!