(ezt a szmájlit meg azért, amiért...)
Moderátor: Moderátor
Lámer Zoltán írta:Először itt láthatja meg mindenki a szabályzatot
![]()
(ezt a szmájlit meg azért, amiért...)
Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.
1 kérdés majd an evezéssel kapcsolatban.Lámer Zoltán írta:Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.
Az LRT-ben csak felvetettem, hogy most mivel dolgozok/dolgozunk, és ez is eredetileg benne olt a szabályban, de annyian nekem estek ott akkor, hogy csak kapkodtam a fejem, és ezt nem írtam be....(de voltak azért akik kaptak másolatot az OB szabályzatból, és ők sem mondták ez)
... erdekes volt, de már csak megoldódott
...és így mindenki láthatja, hogy miért és kiknek is lett létrehozva az R2
Andrasko Istvan írta:De csak azok közt kéne megnézni, akik neveznek majd...nem?![]()
![]()
a többit felesleges...nem mindenki játszik már azokközül
Erre majd Lacka tud érdemleges választ adni! Szerintem ez nem lesz akadályMike83 írta:1 kérdés majd an evezéssel kapcsolatban.Lámer Zoltán írta:Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.
Az LRT-ben csak felvetettem, hogy most mivel dolgozok/dolgozunk, és ez is eredetileg benne olt a szabályban, de annyian nekem estek ott akkor, hogy csak kapkodtam a fejem, és ezt nem írtam be....(de voltak azért akik kaptak másolatot az OB szabályzatból, és ők sem mondták ez)
... erdekes volt, de már csak megoldódott
...és így mindenki láthatja, hogy miért és kiknek is lett létrehozva az R2
A pluginban és a fórumban Sebi átírta a nickemet,de a simfans oldalon cska a Mikike névvel tudok belépni.
Ez akadály lesz a nevezésnél?
Módosítom 5000-re!NyilasM írta:...nos...nincs kedvem végigolvasni 3 oldalt,több okból is... 1. utálom a kur.a nagy demokráciát, 2 nincs hangulatom belemenni sárdobálásba. 3. sem az infó ,sem a megértése a dolgoknak nem fedi a lényeget. 4. nem LRT ORB lesz,azért mert a fórumon nincs érdemi beszélgetés(nyilvános)azért még HFRT tulajdonban van az ORB szervezése..... 5.nincs kedvem sokat gépelni,de a HFRT-ből mára csak én vk. rendszeresen fórumon,ugyhogy momentán nem kedv kérdése tisztázni dolgokat 6.jaa...ez nem vélemény kérése hanem tájékoztatás.............
Előszöris,a licensz kérdése igenis a többnévvel való indulás ellen van,másodszor a kezdő vrsenyzőknek jelent vmi. előnyt az "R2".... egy dolog nem tudom lett-e irva....ugye az elmúlt ORB-ken szrzett pont ill. min. regisztrált 3000-km teljesítése a pluginon(most ragadom meg az alkalmat hogy ezt 5000-re módosítsuk,legalábbis én javaslom)...no szóval a jelenlévő fórumtagok ezen kritériumok egyikével rendelkezik ,innentől kezdve "R1" (viszont ha tetszik ha nem...nincs választási lehetőség....)nem értem a vita alapját ezek után.... az ujonan regisztráltak esetében amennyiben az adott km. eléri lehetőség van az "A"licensz kérésére...azért azt senki nem gondolja komolyan hogy vki. regisztrál és elsőre PB-kel nyeri a versenyeket R1-ben .....
Igy hirtelen ennyi,azt hiszem ez volt a cirkusz alapja...folyt köv. ...
...csak példának hozom fel Kittit...azthiszem tavaj nem is nevezett,de tavajelőtt végig versenyezte az évet.... v. Tomibá,Fecni(a HFRT-sek közül.....) stb....Lámer Zoltán írta:Andrasko Istvan írta:De csak azok közt kéne megnézni, akik neveznek majd...nem?![]()
![]()
a többit felesleges...nem mindenki játszik már azokközül
Sajnos nem, mert nem az van a szabályban...megnézem a tavalyi nevezőket, akik tavaly nem neveztek, azoknak vélhetőleg nem is lesz 3000 kmjük....remélem, legalábbis
de szóljatok ha valaki tud ilyen versenyzőtársról
Akkor már mérnem inkább 40000? Ha már lúd legyen kövér...Andrasko Istvan írta:Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem...
okcsáá...majd szóljatok ha indulazob..Mike83 írta:Akkor már mérnem inkább 40000? Ha már lúd legyen kövér...Andrasko Istvan írta:Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem...:nevet2
....űzhettek gúnyt belőle,igazából nem érdekel,de valamilyen szinten meg kell húzni a vonalat....aki pedig az egész környékbeli ismerős nevével akar versenyezni az jobban jár ha már most elkezdi gyűjtögetni a km-eket.... ennyi nehézséget el kell viselnie..Mike83 írta:Akkor már mérnem inkább 40000? Ha már lúd legyen kövér...Andrasko Istvan írta:Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem...:nevet2
süllyesztőbe...Gomez írta:tehát..a tisztánlátásom végett..ha nekem van 5 azaz ötezer kilóméterem (megnéztem, megvan) de tavaly nem is mentem ob-n akkor most én automatice hová kerülök ha nevezek? meglehet kövezni h nemértem
Andrasko Istvan írta:süllyesztőbe...Gomez írta:tehát..a tisztánlátásom végett..ha nekem van 5 azaz ötezer kilóméterem (megnéztem, megvan) de tavaly nem is mentem ob-n akkor most én automatice hová kerülök ha nevezek? meglehet kövezni h nemértem
...most sem tudom érthetőbben leírni...alapból "R1" mivel van 5e km-ed,és ez nem szándék kérdése,mivel a 2 feltételből az egyik adott....NyilasM írta:...ugye az elmúlt ORB-ken szrzett pont ill. min. regisztrált 3000-km teljesítése a pluginon(most ragadom meg az alkalmat hogy ezt 5000-re módosítsuk,legalábbis én javaslom)...no szóval a jelenlévő fórumtagok ezen kritériumok egyikével rendelkezik ,innentől kezdve "R1" (viszont ha tetszik ha nem...nincs választási lehetőség....)nem értem a vita alapját ezek után...
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)
legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...
de lehet én se értem
Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett...
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)
de lehet én se értem
Sokan nekiestek Zolinak azelőtt, hogy látták volna a szabályzatot. Hozzáteszem, ez a km limit már hetek óta benne van a szabályzat tervezetben, amit pont azért építettünk bele, hogy lényegében bárki számára elérhető legyen az R1. Míg az R2 nem egy lefokozás, hanem egy lehetőség a versenyzésre és motivációt nyújthat azoknak, akik nem tudnak az R1-ben elég jól szerepelni.Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.
beszarok,de tényleg...vagy hülyíteni akartok.... a 2 feltételből elég ha az egyik megvan és akkor R1-es licenszet kap az emberünk alapból....ez nem kívánságműsor hogy "de én akkoris R2-ben akarok indulni...."ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)
de lehet én se értem
"Az előző OB idényben bajnoki pontot szerző versenyzők automatikusan megkapják a Licence A-t és csak az R1-ben indulhatnak. Aki már rendelkezik legalább 5000 versenykilométerrel a Plugin Online rendszerében, az szintén jogosult az A Licence-re, ami felhatalmazza az adott versenyzőt, hogy csak az R1-ben indulhat!"Lámer Zoltán írta:Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett...
de lehet én se értem
ez így is volt a szabályzatban![]()
közben rájöttemLámer Zoltán írta:Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!
ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1
Ez merült fel bennem isifj.Hatar Istvan írta:közben rájöttemLámer Zoltán írta:Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!
ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1![]()
most így csak az a kérdés motoszkál bennem, mi értelme van így a R2-nek, ha szinte mindenki megfelel a R1-nek(a két szempont miatt)...
sebgutkopf írta:Látom komoly vita bontakozott ki a Magyar Bajnoki szabályzatának egyik újításával kapcsolatban. Először is felhívnám a figyelmet arra, hogy ugyan Zoli futtatja idén bajnokságot, de szó sincs róla, hogy csak egyedül összeállított egy szabályzatot. A szabályzat kialakítása egy hosszú folyamat volt, aminek véleményezésében jómagam is részt vettem, így értetlenül olvasom azokat, akik Zolit támadják és elhatárolódok azoktól, akik személyeskedő hangnemben szólalnak meg. E mögött a bajnokság és szabályzata mögött már 5 évnyi tapasztalat és próba áll, és több az rallysimfans alapításában résztvevő ember munkája. Azt hiszem nem véletlen, hogy mind máig a Magyar Bajnokság a legnépszerűbb, legtöbb indulóval rendelkező és legkeményebb bajnokság, sőt nemzetközileg is igen elismert esemény.
Amikor valami újítás kerül bevezetésre nem a régi bevált dolgok elrontása a cél, hanem valamely korábbi problémát orvosolunk vele. A szabályzat elfogadás és a nevezés nem kötelező, aki viszont nevez az aláveti magát a szabályzatnak. Minden bajnokságnak megvan a maga sajátossága, akinek tetszik az egyik induljon rajta, ha nem ne induljon van elég más alternatíva, sőt szervezhet bárki új versenysorozatot.
Fontos megjegyezni, hogy rengeteg új ötlet volt korábban, amik közül sokat elvetettünk, míg más javaslatok implementálásra kerültek a szabályzatba. Korábbi bajnokságoknál már többször felmerült az R2 lehetősége, de mindeddig rendszeresen leszavaztuk.
Hozzáteszem se nem ésszerű, se nem reális ötlet a kezdő pilótáknak R2-ben akár egy WRC, vagy S2000 es autó biztosítása. Aki elég érettnek érzi magát ezekhez az autókhoz az menjen R1-ben és versenyezzen a legjobbakkal. Nem reális elvárás, hogy 2x6 kategóriát értékeljünk és kupákat osszunk ki. Az R2 egy lehetőség azoknak akik még kezdők, vagy korábban nem tudtak OB futamon pontot szerezni, és új motivációt ad nekik, hogy itt pontokért küzdhessenek. Ha majd Zoli kiteszi a szabályzatot, akkor látni fogjátok, hogy az R2 nem egy kötelező dolog, hanem egy lehetőség, amivel aki úgy érzi élhet, míg az eredményesebb versenyzőknek kötelezettsége az R1-ben indulás. Tény, hogy van előfeltétele az R1-ben induláshoz, de az nem olyan, ami bárki által pár hét alatt ne lenne teljesíthető.
Andrasko Istvan írta:Ez merült fel bennem isifj.Hatar Istvan írta:közben rájöttemLámer Zoltán írta:Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!
ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1![]()
most így csak az a kérdés motoszkál bennem, mi értelme van így a R2-nek, ha szinte mindenki megfelel a R1-nek(a két szempont miatt)...
itt tényleg az uj regisztráltakról szól a dolog...plusz egy kis biztonsági lépés...ifj.Hatar Istvan írta:
Bocsi, hogy szólok, de én úgy vettem le, hogy alapból a VAGY változat volt kihirdetve.Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett...
de lehet én se értem
Szerk.: Látom amíg írtam a többiek is elmagyaráztákSzabo Zoltan írta:Bocsi, hogy szólok, de én úgy vettem le, hogy alapból a VAGY változat volt kihirdetve.Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett...
de lehet én se értem
Senior Major Csaba írta:Bocs, hogy értetlenkedek, de kérdeznék!![]()
Szeretnék indulni az OB-n!
Adataim: tavaly nem indultam, nem szereztem pontot, jelenleg 4829.8 megtett km-em van!
Kösz a felvilágosítást!
Ezt ugye, ugy akartad irni hogy N3 meg N4 van értékelve. Tehát aki akar az mehet wrcvel is vagy yugoval, csak nem fog beleszámitani(R2 abszolútba sem)Lámer Zoltán írta: azaz másod osztálybaan, ahol csak N4 és N3 autók vannak.
Igen, természetesen mehet bármivel, de jelen állás szerint nem lesz értékelve, és még csak az erdeményjelzőn sem, mert a program egyszerűen átugorja a "szabálytalan" versenyzőtTibi írta:Ezt ugye, ugy akartad irni hogy N3 meg N4 van értékelve. Tehát aki akar az mehet wrcvel is vagy yugoval, csak nem fog beleszámitani(R2 abszolútba sem)Lámer Zoltán írta: azaz másod osztálybaan, ahol csak N4 és N3 autók vannak.
Samara várható a pluginba?
Gomez írta:na..csak beköszöntött a béke korszaka simfansville-be
simfansvilleGomez írta:na..csak beköszöntött a béke korszaka simfansville-be