6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Minden ami a játékkal kapcsolatos

Moderátor: Moderátor

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:39

Először itt láthatja meg mindenki a szabályzatot

:fear:

(ezt a szmájlit meg azért, amiért...)

Avatar
Gomez
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3669
Csatlakozott: 2008 vas. dec. 14 10:38
Tartózkodási hely: Simontornya

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Gomez » 2009 pén. okt. 23 14:39

Lámer Zoltán írta:Először itt láthatja meg mindenki a szabályzatot

:fear:

(ezt a szmájlit meg azért, amiért...)

szeretettel várjuk :banana4:

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:41

A szabályzaton a szervezőség a bajnokság megkezdéséig változtathat. Az itt leírtak addig irányadónak tekinthetőek.

Technikai keretrendszer
A bajnokság technikai keretrendszerét a Rallysimfans plugin adja. A szabályok és a plugin NEM teszik lehetővé az offline mód használatát. Ezen kívül a plugin változó technikai képességeinek függvényében a bajnokság közben is jelentős, akár szabályváltozással járó módosulások lehetnek a játékmenetben.

Bajnokság hossza és értékelés
A bajnokság 12 fordulóból áll. A bajnokság 2009. november 18-án kezdődik. A 12 versenyből év végén, minden versenyző 11 legjobb eredménye határozza majd meg az év végi helyezéseket, tehát az évben 1 verseny „mínuszolásra kerül”.
A magyar RBR bajnokság egyedi pontozási rendszert használ a 2009/10-es szezonban, a szabályzattól elkülönülten kerül kihirdetésre.
A csapatbajnokság idén is meghirdetésre kerül. Maximálisan 3+1 (csapatkapitány) fő alkothat egy csapatot, és egy fordulóban a két legjobb eredményt elért pilóta eredménye számít. A csapattagoknak azonos autó kategóriában kell indulniuk.
Egyéni indulásra is van lehetőség csapattagság nélkül, így a versenyző eredményei csak az egyéni értékelésben számítanak.

Pontozás
A Magyar Bajnokság értékelésébe csak magyar ajkúak szerepelhetnek, míg a külföldi versenyzők külön, egy erre a célra kialakított abszolút értékelési rendszerben szerezhetnek pontot.

Jelentős változás az előző idényekhez képest, külön értékeljük, mondhatni külön választjuk az R1 (első osztály) és R2 (másodosztály) mezőnyét. Ezt egy Licence szabállyal kívánjuk megvalósítani. Az előző OB idényben bajnoki pontot szerző versenyzők automatikusan megkapják a Licence A-t és csak az R1-ben indulhatnak. Aki már rendelkezik legalább 5000 versenykilométerrel a Plugin Online rendszerében, ám még eddig nem sikerült Bajnoki pontot szerezniük, azoknak a rendszer, a regisztrációjuk alkalmával felajánl egy választási lehetőséget, hogy a versenyző R1-ben, vagy pedig R2-ben szeretne az idény folyamán versenyezni! Ezt jól gondolja majd át mindenki, mert az idény során változtatásra nincs lehetőség! Akik megkapták a Licence A jogosítványt az előző évben szerzett pontjaik miatt, Ők a rajtszámaik alapján tuják ezt ellenőrizni (1-200-ig terjedő rajtszámok) Akinek még nincs regisztrált OB pontja, és még a kellő számú Online versenykilométerrel sem rendelkezik, (új regisztrálók is ide tartoznak), ők csak az R2 (másodosztály) értékelésébe számítanak be, ők B Licence-el fognak rendelkezni. A Licence B-s jogosítványt az idény végén lehet cserélni Licence A-ra az eredményektől függően (kell regisztrált pontot szereznie a versenyzőnek, vagy a kellő számú versenykilométert el kell érnie).
Holtverseny: Az összesített pontjaikat kitevő versenyek abszolút értékelésében elért több első, második, harmadik, stb. helyezés a döntő. Kiemelt kategóriákban a legjobb abszolút helyezés a döntő. Csapatoknál ugyanez, de versenyenként csak a legjobb versenyző eredménye számít.
Amennyiben holtverseny alakul ki egy bajnoki futamon, az a versenyző tekintendő győztesnek, aki az első gyorsasági szakaszon a jobb időeredményt érte el. Amennyiben ez nem elegendő a holtverseny eldöntéséhez, úgy a második, harmadik, stb. gyorsasági szakaszok eredményét kell figyelembe venni.

Autók és kategóriák
A bajnokságban bármilyen a pluginban használható autóval lehet indulni, de csak a kiemelt kategóriák kerülnek külön értékelésre. A nem kiemelt kategóriába tartozó autókat csak az összetett abszolút eredmények számításánál vesszük figyelembe (pl.: WRC).
Kiemelt kategóriák az R1-ben: WRCC, A8, S2000, N4, S1600, N3

A másodosztályban CSAK az N4 és az N3 kategóriák számítanak be a pontversenybe, így itt más kategóriás autóval nem lehet pontot szerezni. A másodosztály Abszolút pontjait e két kategória autóival lehet majd gyűjteni.

A versenyzőknek a nevezés során 2 kategóriát kell megjelölni, amelyek között a szezon folyamán válthat. Az előre megjelölt kategóriákon kívül más autót nem használhat a versenyző.

A kiemelt kategóriában a versenyzők egyénileg mind az abszolút, mind a kiemelt kategórián belül elért helyezésük szerint értékelődnek (a kategóriának megfelelő pontozás szerint). A WRC, valamint a nem kiemelt kategóriás autókkal versenyzők egyéni és csapat teljesítménye csak az abszolút eredmények között kerül értékelésre. A csapatverseny szempontjából minden kiemelt kategória külön kerül értékelésre az OB-n, így mindenkinek a saját belátásán és önértékelésén múlik, hol kíván indulni és érzi, hogy eredményesen tud szerepelni.
Kérjük a résztvevőket, alaposan fontolják meg, hogy melyik kategóriában kívánnak részt venni, hogy már az első versenytől elkezdhessék a pontvadászatot.

Fordulók
Egy forduló 1 rallyból áll mely 4 versenynapot (leg) tartalmaz. Az időbeosztás könnyítése érdekében mindenki saját belátása szerint teljesítheti a négy versenynapot. Az első versenynap, a prológ (2 rövidebb szakasz), szerdán délután 14:00-tól, a többi három leg csütörtök 06:00-tól hétfő 23:59-ig érhető el. A 4 leg eredményeinek összesítéséből áll elő az adott rally végeredménye.

Szigorú szabály, de a csalások kiküszöbölése érdekében szükséges, hogy a rally újrakezdésére nincsen lehetőség, ha a versenyző kiesik programhiba miatt az a saját technikai gondja. A rally technikai hiba miatti folytatásának egyetlen támogatott módja, ha a szakasz betöltése közben, a szakasz végén, a beérkezés után, ill. két szakasz közben fagy le/lép ki a program. Ebben az esetben a szerver regisztrálta a szakasz teljesítését, ill. még nem jegyezte fel az új indítását. Ilyenkor rövid ideig (6 perc) még lehetőséget biztosít a plugin arra, hogy a megszakadt rallyt folytatni tudja a versenyző. A megszakadt rally az Online Rally/Continue Rally menüben érhető el. Ugyanakkor a rally folytatása nem befolyásolja az éppen esedékes szakasz előtti szerviz lehetőségeket. Amennyiben nem lehet a szakasz előtt beállítást váltani akkor az általa utoljára használt setuppal kell teljesíteni a szakaszt(/szakaszokat), a folytatás ténye miatt változtatásra nincsen lehetőség.
Szerver kommunikációs hibára egy külön protokoll kerül kidolgozásra, amely a plugin leírásában fog szerepelni, amíg ez nem áll rendelkezésre, addig a rally folytatására nem tud a szervezőség garanciát vállalni.

Közvetlenül a gyorsaságik után mindenkinek lehetősége van kommentárt írnia az éppen szerzett tapasztalatairól, élményeiről.
Vezetés közben lehetőség van a pause funkció használatára. Ez nem von magával se időbüntetést, se kiesést, tehát pause esetén épp úgy folytatható a verseny, mint a játék normál quick race módjában. A pause funkciónál viszont vigyázni kell rá, hogy kb. fél óra után lejár a login a szerverre. Ezért javasolt csak rövid ideig, max. 10-15 percig használni, illetve a szakaszok között sem tölteni több időt.

A fordulók lebonyolítását esetlegesen érintő, hosszabb idejű szolgáltatás kimaradás esetén a szervezők egyéni elbírálás alapján kompenzálhatják a kiesett időt. A kompenzáció az adott forduló nyitva tartásának utólagos hosszabbításával történhet. Szélsőséges esetben, szintén egyedi elbírálás szerint, az adott forduló törlésre kerülhet.

Replayek mentése
A plugin minden egyes gyorsasági után automatikusan elmenti az adott szakasz ismétlését. Ezen replay-eket a versenyzők kötelesek megtartani egészen a következő bajnoki forduló megkezdéséig. Vitás kérdésekben (pl: vágás) a szervezők bármikor bárki replay-ét bekérhetik. Amennyiben a bekérésnek nem tesz eleget a versenyző, akkor az adott fordulóban szerzett pontjait elveszíti.

Versenytáv és Szervizpark
A rally gyorsasági szakaszainak össztávja, fordulónként 115 – 130 km.
A szervizparkban az autó beállításai és a gumik cserélhetőek, valamint az autó addigi sérülései kerülnek kijavításra.
Ha két szervizpark között különböző felületű szakaszok vannak, akkor a setup csere biztosítva van, de gumit akkor nem lehet váltani.

Autók törése, törésátvitel
A törésmodell Realistic. A plugin tartalmaz egy gasket fix nevű opciót amellyel a motor terhelhetősége megnő realistic törés mellett, ennek a használata a WRC (+classic) versenyzők számára ajánlott.
Az autók gyorsasági szakaszokon szerzett sérülései csak a szervizben kerül kijavításra, így ahol két gyorsasági között nincsen szerviz ott az előző szakasz céljában található állapotú autóval kell megkezdeni a következő gyorsaságit. Ez a funkció a szezon közben kerül bevezetésre!

Vágások
A bajnoki fordulókon a szakaszok kismértékű levágása engedélyezett. A mérték meghatározásához illetve a vágások kiértékeléséhez a szervezőség a következő irányelveket határozza meg:
A levágások szempontjából megkülönböztetett a valódi életben reálisnak ill. nem reálisnak tekinthető vágás. Reálisnak az a vágás tekinthető, ahol a vágásra felhasznált felület szintben és járhatóságban nem különbözik számottevően az útfelülettől, valamint belátható a pályán kívüli útszakasz. Ebben az esetben olyan mértékű vágás is engedélyezett, ahol a versenyautó elhagyja az útfelületet.
Irreális vágásnak tekinthető a partoldalakra, peremekre felkapatás, valamint a normál esetben előre be nem látható területekre (bozótba, fák közé) való behajtás, ebben az esetben két kerékkel az út fölött kell maradnia a versenyautónak. A vágások megítélését befolyásoló szempont még a szándékosság és az, hogy a vágás ténylegesen járt-e időnyereséggel. A szándékosság megítélésében a szervezőség súlyosbító körülménynek tekinti a kanyarodás hiányát, különösen több, egymást követő kanyar ívének teljes figyelmen kívül hagyását. Havon a módosított hófal ellenére minden vágás irreálisnak számít, így ott 2 kerékkel mindig az úton kell lenni. Nem számít vágásnak az olyan ugratás, ahol a versenyautó az útfelületről indul (tehát nem az útperemről) és oda is érkezik vissza. Nem számít vágásnak súlyos pályaelhagyás esetén sem a nyilvánvalóan elrontott kanyarvétel, ha nem jár időnyereséggel. A büntetési tételek szabálytalan vágás esetén 10 mp időbüntetés vágásonként, amely az irreális vágásoknál a szakasz számottevő elhagyásával 20 mp-re emelkedik. A fentieknél súlyosabb, szándékos és pillanatnyi nyereséggel járó szakasz részlevágások,- kihagyások minimum 1 perc idővel, ismételt vagy különösen súlyos esetben kizárással büntethetők. A szervezőség fenntartja a jogot, hogy a vágások realitását maga ítélje meg, és a fenti elvek figyelembevételével egyedi alapon dönt a vágások szankcionálásáról.

Időjárás és felület
A bajnokság futamain az időjárási tényező változó. Egy gyorson esős és száraz idő lehet (egységesen mindenkinek), míg az útfelület lehet dry, damp és wet. Az időjárásról a pluginban és a webes felületen is egy %-os valószínűsített statisztikai érték ad információt (statisztika szerint a 90%-os eső azt jelenti, hogy 10-ből 1x nem esik). Annak érdekében, hogy a forduló lefutása során minden versenyző ugyanazzal az információval rendelkezzen, a nem 0% vagy 100%-os csapadék valószínűségű pályák tényleges állapotáról tilos egyértelmű információt más versenyzőnek átadni. Ellenkező eset először figyelmeztetést, ismételt elkövetése az adott forduló eredményének törlését vonhatja maga után.
Egy versenyen többféle útfelület is előfordulhat, ugyanakkor a Szervezőség garantálja a versenynaptárba, egy teljesen murvás száraz futam, egy teljesen aszfalt száraz futam, és egy teljesen hó felületen zajló futam beiktatását. Ezek időpontja év közben kerül megállapításra.

Nevezés és regisztráció
A nevezéseket a rallysimfans főoldal bajnokság szekcióján belül egy külön erre a célra létrehozott űrlap kitöltésével és elküldésével lehet elvégezni, ahol a versenyzőnek a valódi nevét kell megadnia. A (nyilvánvalóan) nem valódi névvel történő jelentkezés először figyelmeztetést, később az adott fordulóból való kizárást, végső esetben pedig a versenyző teljes kizárását vonja maga után.

Fontos, hogy a rallysimfans fórumon olyan e-mail címmel regisztráljon minden induló, amelyet rendszeresen olvas, mert a bajnokságba való belépéshez szükséges jelszó az itt megadott e-mail címre kerül kiküldésre a fordulók előtti napon (csütörtök este). A jelszó nyilvánosan nem kerül közzétételre. A bajnoksággal kapcsolatos tapasztalatokat, élményeket a bajnokság számára létrehozott topicban lehet megvitatni.

A bajnokira egynél több nevezés nem adható le egy versenyzőtől, tehát mindenki csak egy néven egy fórumos regisztrációval indulhat (dupla nevezést az értékelő program automatikusan az eredmények figyelmen kívül hagyásával bünteti). Aki a bajnoki rallykon több regisztrációval indul, annak az adott fordulós eredménye nem kerül értékelésre. Ennek a be nem tartását különleges esetben sem tolerálja a szervezőség. Egy pilóta adott fordulóban csak egy géposztályban indulhat. Ha valaki több felhasználó névvel rendelkezik a fórumon és tévesen nem a nevezési listán szereplő nevével futja le a fordulót, annak eredménye nem kerül értékelésre, korrigálását a szervezők semmilyen esetben sem tesz.

Díjazás, nyeremények
A bajnokság végén a kiemelt kategóriák dobogósai kupát/serleget kapnak. Az összetett értékelésben az első 3 helyezett és a kiemelt kategóriák győztesei értékes tárgynyereményre számíthatnak. Amennyiben lesznek további rendelkezésre álló tárgynyeremények, akkor a legtöbb indulóval rendelkező kiemelt kategóriák további dobogósait jutalmazzuk. Tárgynyereményben nem részesülhetnek a bajnokság szervezésében résztvevők, illetve a HFRT tagjai. Amennyiben a tárgynyereményekből kizárt versenyző az összetett értékelésben dobogós helyezést ér el, akkor a helyezésért járó kupát megkapja, de a tárgynyeremény a mögötte következő legjobb eredményt elért független versenyző kapja.

Rajtszám
A rajtszámok megállapítása a tavaly év végi eredmények alapján történik.

A Magyar RBR Bajnokságra való jelentkezéssel a versenyzők elfogadják és alávetik magukat a szabályoknak. A szabályzat mindenkire kötelező jelleggel érvényes. A szabályzat nem ismerete senkit sem mentesít annak betartása, illetve a szankciók alól.

Várjuk részvételeteket és nevezéseteket minél nagyobb számban. Jó versenyzést és eredményes szereplést kívánunk a bajnokságra!

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:41

itt vagyok, kövezzetek :banana(:

Avatar
Mike83
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 6419
Csatlakozott: 2007 szomb. dec. 22 08:19

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Mike83 » 2009 pén. okt. 23 14:46

Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.
Kép

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:46

Amint működőképes lesz az oldal, ott is megtekinthető lesz a szabályzat! Nekem most jön még a (plusz) feketeleves, ugyanis a tavalyi 435 nevezett versenyző közül megnézem, hogy akiknek nem volt OB-s pontjuk, azok elérték-e a 3000 Online Versenykilométert. Ha igen, akkor irány nekik a Licence A, hogy nehogy kiszorítsuk már Őket az R1 mezőnyéből! ;) ;)

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 14:47

De csak azok közt kéne megnézni, akik neveznek majd...nem? :think: :think: :think: a többit felesleges...nem mindenki játszik már azokközül :)

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:48

Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.

Az LRT-ben csak felvetettem, hogy most mivel dolgozok/dolgozunk, és ez is eredetileg benne olt a szabályban, de annyian nekem estek ott akkor, hogy csak kapkodtam a fejem, és ezt nem írtam be....(de voltak azért akik kaptak másolatot az OB szabályzatból, és ők sem mondták ez)

... erdekes volt, de már csak megoldódott

...és így mindenki láthatja, hogy miért és kiknek is lett létrehozva az R2 ;)

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 14:49

...nos...nincs kedvem végigolvasni 3 oldalt,több okból is... 1. utálom a kur.a nagy demokráciát, 2 nincs hangulatom belemenni sárdobálásba. 3. sem az infó ,sem a megértése a dolgoknak nem fedi a lényeget. 4. nem LRT ORB lesz,azért mert a fórumon nincs érdemi beszélgetés(nyilvános)azért még HFRT tulajdonban van az ORB szervezése..... 5.nincs kedvem sokat gépelni,de a HFRT-ből mára csak én vk. rendszeresen fórumon,ugyhogy momentán nem kedv kérdése tisztázni dolgokat 6.jaa...ez nem vélemény kérése hanem tájékoztatás.............

Előszöris,a licensz kérdése igenis a többnévvel való indulás ellen van,másodszor a kezdő vrsenyzőknek jelent vmi. előnyt az "R2".... egy dolog nem tudom lett-e irva....ugye az elmúlt ORB-ken szrzett pont ill. min. regisztrált 3000-km teljesítése a pluginon(most ragadom meg az alkalmat hogy ezt 5000-re módosítsuk,legalábbis én javaslom)...no szóval a jelenlévő fórumtagok ezen kritériumok egyikével rendelkezik ,innentől kezdve "R1" (viszont ha tetszik ha nem...nincs választási lehetőség....)nem értem a vita alapját ezek után.... az ujonan regisztráltak esetében amennyiben az adott km. eléri lehetőség van az "A"licensz kérésére...azért azt senki nem gondolja komolyan hogy vki. regisztrál és elsőre PB-kel nyeri a versenyeket R1-ben .....
Igy hirtelen ennyi,azt hiszem ez volt a cirkusz alapja...folyt köv. ...
HFRT Team

Avatar
Mike83
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 6419
Csatlakozott: 2007 szomb. dec. 22 08:19

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Mike83 » 2009 pén. okt. 23 14:50

Lámer Zoltán írta:
Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.

Az LRT-ben csak felvetettem, hogy most mivel dolgozok/dolgozunk, és ez is eredetileg benne olt a szabályban, de annyian nekem estek ott akkor, hogy csak kapkodtam a fejem, és ezt nem írtam be....(de voltak azért akik kaptak másolatot az OB szabályzatból, és ők sem mondták ez)

... erdekes volt, de már csak megoldódott

...és így mindenki láthatja, hogy miért és kiknek is lett létrehozva az R2 ;)
1 kérdés majd an evezéssel kapcsolatban.

A pluginban és a fórumban Sebi átírta a nickemet,de a simfans oldalon cska a Mikike névvel tudok belépni.
Ez akadály lesz a nevezésnél? :think:
Kép

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:50

Andrasko Istvan írta:De csak azok közt kéne megnézni, akik neveznek majd...nem? :think: :think: :think: a többit felesleges...nem mindenki játszik már azokközül :)

Sajnos nem, mert nem az van a szabályban...megnézem a tavalyi nevezőket, akik tavaly nem neveztek, azoknak vélhetőleg nem is lesz 3000 kmjük....remélem, legalábbis

de szóljatok ha valaki tud ilyen versenyzőtársról

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:53

Mike83 írta:
Lámer Zoltán írta:
Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.

Az LRT-ben csak felvetettem, hogy most mivel dolgozok/dolgozunk, és ez is eredetileg benne olt a szabályban, de annyian nekem estek ott akkor, hogy csak kapkodtam a fejem, és ezt nem írtam be....(de voltak azért akik kaptak másolatot az OB szabályzatból, és ők sem mondták ez)

... erdekes volt, de már csak megoldódott

...és így mindenki láthatja, hogy miért és kiknek is lett létrehozva az R2 ;)
1 kérdés majd an evezéssel kapcsolatban.

A pluginban és a fórumban Sebi átírta a nickemet,de a simfans oldalon cska a Mikike névvel tudok belépni.
Ez akadály lesz a nevezésnél? :think:
Erre majd Lacka tud érdemleges választ adni! Szerintem ez nem lesz akadály

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 14:53

NyilasM írta:...nos...nincs kedvem végigolvasni 3 oldalt,több okból is... 1. utálom a kur.a nagy demokráciát, 2 nincs hangulatom belemenni sárdobálásba. 3. sem az infó ,sem a megértése a dolgoknak nem fedi a lényeget. 4. nem LRT ORB lesz,azért mert a fórumon nincs érdemi beszélgetés(nyilvános)azért még HFRT tulajdonban van az ORB szervezése..... 5.nincs kedvem sokat gépelni,de a HFRT-ből mára csak én vk. rendszeresen fórumon,ugyhogy momentán nem kedv kérdése tisztázni dolgokat 6.jaa...ez nem vélemény kérése hanem tájékoztatás.............

Előszöris,a licensz kérdése igenis a többnévvel való indulás ellen van,másodszor a kezdő vrsenyzőknek jelent vmi. előnyt az "R2".... egy dolog nem tudom lett-e irva....ugye az elmúlt ORB-ken szrzett pont ill. min. regisztrált 3000-km teljesítése a pluginon(most ragadom meg az alkalmat hogy ezt 5000-re módosítsuk,legalábbis én javaslom)...no szóval a jelenlévő fórumtagok ezen kritériumok egyikével rendelkezik ,innentől kezdve "R1" (viszont ha tetszik ha nem...nincs választási lehetőség....)nem értem a vita alapját ezek után.... az ujonan regisztráltak esetében amennyiben az adott km. eléri lehetőség van az "A"licensz kérésére...azért azt senki nem gondolja komolyan hogy vki. regisztrál és elsőre PB-kel nyeri a versenyeket R1-ben .....
Igy hirtelen ennyi,azt hiszem ez volt a cirkusz alapja...folyt köv. ...
Módosítom 5000-re! ;)

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 14:54

Lámer Zoltán írta:
Andrasko Istvan írta:De csak azok közt kéne megnézni, akik neveznek majd...nem? :think: :think: :think: a többit felesleges...nem mindenki játszik már azokközül :)

Sajnos nem, mert nem az van a szabályban...megnézem a tavalyi nevezőket, akik tavaly nem neveztek, azoknak vélhetőleg nem is lesz 3000 kmjük....remélem, legalábbis

de szóljatok ha valaki tud ilyen versenyzőtársról
...csak példának hozom fel Kittit...azthiszem tavaj nem is nevezett,de tavajelőtt végig versenyezte az évet.... v. Tomibá,Fecni(a HFRT-sek közül.....) stb....
HFRT Team

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 14:56

Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem... :)

Avatar
Code_79
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 5056
Csatlakozott: 2008 csüt. dec. 25 15:14
Tartózkodási hely: Szombathely

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Code_79 » 2009 pén. okt. 23 15:01

Egyre jobb ötletek...
Kép
Kép

Avatar
Mike83
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 6419
Csatlakozott: 2007 szomb. dec. 22 08:19

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Mike83 » 2009 pén. okt. 23 15:02

Andrasko Istvan írta:Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem... :)
Akkor már mérnem inkább 40000? Ha már lúd legyen kövér... :rolleyes: :nevet2
Kép

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:12

Mike83 írta:
Andrasko Istvan írta:Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem... :)
Akkor már mérnem inkább 40000? Ha már lúd legyen kövér... :rolleyes: :nevet2
okcsáá...majd szóljatok ha indulazob.. :(

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 15:14

Most megint jöttek a "hibalehetőségek".... ezért: miután átbogarásztam a tavalyi OB-s emberkéket, hogy volt-e már pontjuk, ha nem, akkor mevolt-e az 5000-jük....szóval utánuk elkezdem szépen bogarászni az adatbázis első embereitől kezdve azt a 2600 megmaradt tagot, hogy ott hogy is állunk azzal az 5000 km-el...ez a regisztráció előtt még megleesz remélem..majd esténként, ha nem tudok aludni, akkor jólesz kis időtöltésnek

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 15:14

Mike83 írta:
Andrasko Istvan írta:Tényleg nem akarok belefolyni, de az az 5000 se hú de sok...én simán felraknám 10.000-re....az már legalább valami... szerintem... :)
Akkor már mérnem inkább 40000? Ha már lúd legyen kövér... :rolleyes: :nevet2
....űzhettek gúnyt belőle,igazából nem érdekel,de valamilyen szinten meg kell húzni a vonalat....aki pedig az egész környékbeli ismerős nevével akar versenyezni az jobban jár ha már most elkezdi gyűjtögetni a km-eket.... ennyi nehézséget el kell viselnie..
A másik pedig...egy pár embernek már igy is benne van egy kis munkája...nyugodtan szarja mindenki(tiszt kiv,akinek nem inge...stb).
HFRT Team

Avatar
Gomez
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3669
Csatlakozott: 2008 vas. dec. 14 10:38
Tartózkodási hely: Simontornya

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Gomez » 2009 pén. okt. 23 15:19

tehát..a tisztánlátásom végett..ha nekem van 5 azaz ötezer kilóméterem (megnéztem, megvan) de tavaly nem is mentem ob-n akkor most én automatice hová kerülök ha nevezek? meglehet kövezni h nemértem :D

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:20

Gomez írta:tehát..a tisztánlátásom végett..ha nekem van 5 azaz ötezer kilóméterem (megnéztem, megvan) de tavaly nem is mentem ob-n akkor most én automatice hová kerülök ha nevezek? meglehet kövezni h nemértem :D
süllyesztőbe...

Avatar
Gomez
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3669
Csatlakozott: 2008 vas. dec. 14 10:38
Tartózkodási hely: Simontornya

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Gomez » 2009 pén. okt. 23 15:22

Andrasko Istvan írta:
Gomez írta:tehát..a tisztánlátásom végett..ha nekem van 5 azaz ötezer kilóméterem (megnéztem, megvan) de tavaly nem is mentem ob-n akkor most én automatice hová kerülök ha nevezek? meglehet kövezni h nemértem :D
süllyesztőbe...

hogyénhonnantudtam h valami fenenagyértelmesválasztfogszadninekempontte :(

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 15:23

NyilasM írta:...ugye az elmúlt ORB-ken szrzett pont ill. min. regisztrált 3000-km teljesítése a pluginon(most ragadom meg az alkalmat hogy ezt 5000-re módosítsuk,legalábbis én javaslom)...no szóval a jelenlévő fórumtagok ezen kritériumok egyikével rendelkezik ,innentől kezdve "R1" (viszont ha tetszik ha nem...nincs választási lehetőség....)nem értem a vita alapját ezek után...
...most sem tudom érthetőbben leírni...alapból "R1" mivel van 5e km-ed,és ez nem szándék kérdése,mivel a 2 feltételből az egyik adott....
HFRT Team

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:24

szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

szerk.
értem
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ifj Hatar Istvan 2009 pén. okt. 23 15:27-kor.

Avatar
Code_79
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 5056
Csatlakozott: 2008 csüt. dec. 25 15:14
Tartózkodási hely: Szombathely

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Code_79 » 2009 pén. okt. 23 15:26

Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett... :rolleyes:
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

de lehet én se értem :confused2:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Code_79 2009 pén. okt. 23 15:27-kor.
Kép
Kép

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 15:27

Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!

ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1 ;)

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 15:27

Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett... :rolleyes:
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

de lehet én se értem :confused2:

ez így is volt a szabályzatban ;) ;)

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2009 pén. okt. 23 15:28

Mike83 írta:Ez a 3000 km-es dolog ez kellett.Így azért sokan megmenekültek az R2-től.
Sokan nekiestek Zolinak azelőtt, hogy látták volna a szabályzatot. Hozzáteszem, ez a km limit már hetek óta benne van a szabályzat tervezetben, amit pont azért építettünk bele, hogy lényegében bárki számára elérhető legyen az R1. Míg az R2 nem egy lefokozás, hanem egy lehetőség a versenyzésre és motivációt nyújthat azoknak, akik nem tudnak az R1-ben elég jól szerepelni.

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:28

Sebi leírta az LRT topikban...

aki szerzett pontot tavaly vagy tavalyelőtt...az automatice 1. osztály (persze ehhez kell az 5000 km is)
Aki viszont nem szerzett, de mégis vállalja, hogy a "nagyok" ellen megy, az mehet (persze 5000 km minimummal)

És akinek nincs meg az 5000 km, és nem szerzett pontott se, ő kénytelen lesz menni R2-ben...de pontnélkül 5000 km + al is mehet valaki R2-vel, ha valaki "odavalónak" érzi magát...

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 15:29

ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

de lehet én se értem :confused2:
beszarok,de tényleg...vagy hülyíteni akartok.... a 2 feltételből elég ha az egyik megvan és akkor R1-es licenszet kap az emberünk alapból....ez nem kívánságműsor hogy "de én akkoris R2-ben akarok indulni...."
HFRT Team

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 15:29

Lámer Zoltán írta:
Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett... :rolleyes:
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

de lehet én se értem :confused2:

ez így is volt a szabályzatban ;) ;)
"Az előző OB idényben bajnoki pontot szerző versenyzők automatikusan megkapják a Licence A-t és csak az R1-ben indulhatnak. Aki már rendelkezik legalább 5000 versenykilométerrel a Plugin Online rendszerében, az szintén jogosult az A Licence-re, ami felhatalmazza az adott versenyzőt, hogy csak az R1-ben indulhat!"

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:30

Akkor én is félreértettem :D :omg: :omg:

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:30

Lámer Zoltán írta:Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!

ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1 ;)
közben rájöttem ;)

most így csak az a kérdés motoszkál bennem, mi értelme van így a R2-nek, ha szinte mindenki megfelel a R1-nek(a két szempont miatt)...

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2009 pén. okt. 23 15:31

ifj.Hatar Istvan írta:
Lámer Zoltán írta:Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!

ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1 ;)
közben rájöttem ;)

most így csak az a kérdés motoszkál bennem, mi értelme van így a R2-nek, ha szinte mindenki megfelel a R1-nek(a két szempont miatt)...
Ez merült fel bennem is :)

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 15:33

sebgutkopf írta:Látom komoly vita bontakozott ki a Magyar Bajnoki szabályzatának egyik újításával kapcsolatban. Először is felhívnám a figyelmet arra, hogy ugyan Zoli futtatja idén bajnokságot, de szó sincs róla, hogy csak egyedül összeállított egy szabályzatot. A szabályzat kialakítása egy hosszú folyamat volt, aminek véleményezésében jómagam is részt vettem, így értetlenül olvasom azokat, akik Zolit támadják és elhatárolódok azoktól, akik személyeskedő hangnemben szólalnak meg. E mögött a bajnokság és szabályzata mögött már 5 évnyi tapasztalat és próba áll, és több az rallysimfans alapításában résztvevő ember munkája. Azt hiszem nem véletlen, hogy mind máig a Magyar Bajnokság a legnépszerűbb, legtöbb indulóval rendelkező és legkeményebb bajnokság, sőt nemzetközileg is igen elismert esemény.

Amikor valami újítás kerül bevezetésre nem a régi bevált dolgok elrontása a cél, hanem valamely korábbi problémát orvosolunk vele. A szabályzat elfogadás és a nevezés nem kötelező, aki viszont nevez az aláveti magát a szabályzatnak. Minden bajnokságnak megvan a maga sajátossága, akinek tetszik az egyik induljon rajta, ha nem ne induljon van elég más alternatíva, sőt szervezhet bárki új versenysorozatot.

Fontos megjegyezni, hogy rengeteg új ötlet volt korábban, amik közül sokat elvetettünk, míg más javaslatok implementálásra kerültek a szabályzatba. Korábbi bajnokságoknál már többször felmerült az R2 lehetősége, de mindeddig rendszeresen leszavaztuk.
Hozzáteszem se nem ésszerű, se nem reális ötlet a kezdő pilótáknak R2-ben akár egy WRC, vagy S2000 es autó biztosítása. Aki elég érettnek érzi magát ezekhez az autókhoz az menjen R1-ben és versenyezzen a legjobbakkal. Nem reális elvárás, hogy 2x6 kategóriát értékeljünk és kupákat osszunk ki. Az R2 egy lehetőség azoknak akik még kezdők, vagy korábban nem tudtak OB futamon pontot szerezni, és új motivációt ad nekik, hogy itt pontokért küzdhessenek. Ha majd Zoli kiteszi a szabályzatot, akkor látni fogjátok, hogy az R2 nem egy kötelező dolog, hanem egy lehetőség, amivel aki úgy érzi élhet, míg az eredményesebb versenyzőknek kötelezettsége az R1-ben indulás. Tény, hogy van előfeltétele az R1-ben induláshoz, de az nem olyan, ami bárki által pár hét alatt ne lenne teljesíthető.
;)
HFRT Team

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 15:33

Andrasko Istvan írta:
ifj.Hatar Istvan írta:
Lámer Zoltán írta:Az egyik szempont a pontszerzés, a másik az 5e km. A pontszerzést az 5. MRBRB-ben nézem meg, az 5e km-et pedig visszamenőleg minden versenyzőnél!

ha az egyik teljesül, akkor "menthetetlenül" jön az R1 ;)
közben rájöttem ;)

most így csak az a kérdés motoszkál bennem, mi értelme van így a R2-nek, ha szinte mindenki megfelel a R1-nek(a két szempont miatt)...
Ez merült fel bennem is :)

ha annyiaan leszünk az Ob-n mint tavaly...akkor az nemjó....az R2 azoknak kell, akik esetleg újonnan regsztrálnának ide....és hogy ne menjenek el 3 forduló után....mert nincs ami motiválja őket. Ezzel egy kicsit hátha hathatósabb lenne az, hogy regelnek, elkezdenek játszani,és itt is maradnak....

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 15:35

ifj.Hatar Istvan írta:
most így csak az a kérdés motoszkál bennem, mi értelme van így a R2-nek, ha szinte mindenki megfelel a R1-nek(a két szempont miatt)...
itt tényleg az uj regisztráltakról szól a dolog...plusz egy kis biztonsági lépés...
HFRT Team

Avatar
Szabo Zoltan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 7846
Csatlakozott: 2007 csüt. nov. 22 09:41
Tartózkodási hely: Szombathely

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Szabo Zoltan » 2009 pén. okt. 23 15:36

Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett... :rolleyes:
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

de lehet én se értem :confused2:
Bocsi, hogy szólok, de én úgy vettem le, hogy alapból a VAGY változat volt kihirdetve.
Szabó Zéé

Avatar
Szabo Zoltan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 7846
Csatlakozott: 2007 csüt. nov. 22 09:41
Tartózkodási hely: Szombathely

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Szabo Zoltan » 2009 pén. okt. 23 15:39

Szabo Zoltan írta:
Code_79 írta:Úgy tudom vannak olyan versenyzők is, akik csak OB futamokon indulnak, semmilyen más touron, ezért sztem is inkább a km VAGY OB rendszere helytállóbb a km ÉS OB helyett... :rolleyes:
ifj.Hatar Istvan írta:szerintem nem kell kettő nézőpont, hanem csak az egyik, mert lehet gyakran üti egymást a kettő( km+ pont)

legyen csak visszamenőleg, aki pontot szerzett x évben vagy megtett x km-t...

de lehet én se értem :confused2:
Bocsi, hogy szólok, de én úgy vettem le, hogy alapból a VAGY változat volt kihirdetve.
Szerk.: Látom amíg írtam a többiek is elmagyarázták ;) de sok hsz egy idő alatt :)
Szabó Zéé

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 16:31

Holnap estére úgynéz ki, hogy készen is lesz az összes Regisztrált simfans tag "szűrése", hogy R1 vagy pedig R2 jogosítványuk lesz! Ezt a regisztráció megkezdésével majd mindenki megláthatja, miután regisztrált az OB-ra (a rajtszámuk alapján) ;)

Avatar
Senior Major Csaba
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2008 szer. dec. 10 21:11
Tartózkodási hely: Hantos

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Senior Major Csaba » 2009 pén. okt. 23 16:34

Bocs, hogy értetlenkedek, de kérdeznék! :think:
Szeretnék indulni az OB-n!
Adataim: tavaly nem indultam, nem szereztem pontot, jelenleg 4829.8 megtett km-em van!
Kösz a felvilágosítást! :sandor:
SALGÓ A.S.E.

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 16:40

Senior Major Csaba írta:Bocs, hogy értetlenkedek, de kérdeznék! :think:
Szeretnék indulni az OB-n!
Adataim: tavaly nem indultam, nem szereztem pontot, jelenleg 4829.8 megtett km-em van!
Kösz a felvilágosítást! :sandor:

Érdekes dolog áll fenn:

vagy megvárod a regisztráció kezdetét, és addig nem szaladsz 170,2 km-et, és akkor R2-ben mehetsz, azaz másod osztálybaan, ahol csak N4 és N3 autók vannak.

vagy a regisztráció megkezdése előtt teljesíted az 5e km-hez szükséges verseny km-et, és akkor csakis kizárólag R1-ben indulhatsz, a "nagyokkal" ;)

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 16:50

"Rajtszám
A rajtszámok megállapítása a tavaly év végi eredmények alapján történik. "

Akik pontot szereztek tavaly, Ők kapják majd az 1-től szépen sorban növekvő számokat.....amikor megkapta már az S1600 utolsó pontszerzője is a neki járó rajtszámot, akkor jönnek aazok a versenyzők a rajtszámosztásnál, akik taavaly neeveztek, de nem szereztek pontot, de van legalább 5000 km-jük.....amikor velük is megvolnék, akkor elkezdek majd bogarászni a teljes simfans adatbázisban, és megnézem, hogy kiknek van még leegalább 5000km-ük...akik nem neveeztek az 5. Magyar RBR Bajnokságra.... Ők lesznek a Licence A jogsi birtokosai

.. ha ezzel is megvolnék, akkor húzunk egy határvonalat (teszem azt 281 ilyen versenyzőnk van), és 300-tól kapják majd a rajtszámokat azok a versenyzők (regisztrációjuk időrendi sorrendében) akik Licence B jogosítvánnyal rendelkeznek ;)

Tibi
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4059
Csatlakozott: 2006 csüt. aug. 17 23:46

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Tibi » 2009 pén. okt. 23 16:55

Lámer Zoltán írta: azaz másod osztálybaan, ahol csak N4 és N3 autók vannak.
Ezt ugye, ugy akartad irni hogy N3 meg N4 van értékelve. Tehát aki akar az mehet wrcvel is vagy yugoval, csak nem fog beleszámitani(R2 abszolútba sem)

Samara várható a pluginba?
Kép

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 17:03

Tibi írta:
Lámer Zoltán írta: azaz másod osztálybaan, ahol csak N4 és N3 autók vannak.
Ezt ugye, ugy akartad irni hogy N3 meg N4 van értékelve. Tehát aki akar az mehet wrcvel is vagy yugoval, csak nem fog beleszámitani(R2 abszolútba sem)

Samara várható a pluginba?
Igen, természetesen mehet bármivel, de jelen állás szerint nem lesz értékelve, és még csak az erdeményjelzőn sem, mert a program egyszerűen átugorja a "szabálytalan" versenyzőt ;)

Avatar
Lámer Zoltán
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 12395
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 08 11:45
Tartózkodási hely: Miskolc, Uppony

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Lámer Zoltán » 2009 pén. okt. 23 17:04

a Szamárról még nem tudok, de érdeklődöm majd felőle

Avatar
Gomez
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3669
Csatlakozott: 2008 vas. dec. 14 10:38
Tartózkodási hely: Simontornya

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Gomez » 2009 pén. okt. 23 17:41

na..csak beköszöntött a béke korszaka simfansville-be :D

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13971
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2009 pén. okt. 23 17:46

Gomez írta:na..csak beköszöntött a béke korszaka simfansville-be :D
:D gyorsan és hirtelen múlandó v. romlandó... :D :D
HFRT Team

Avatar
Toth Laci
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4013
Csatlakozott: 2006 pén. júl. 07 14:05
Tartózkodási hely: Sajóvelezd

Re: 6. Magyar RBR Bajnokság 2009/2010

Hozzászólás Szerző: Toth Laci » 2009 pén. okt. 23 17:47

Gomez írta:na..csak beköszöntött a béke korszaka simfansville-be :D
simfansville :nevet2: :nevet2:
Kép

új email címem:

ztlaszlo[kukac]gomortel.hu


6. MRBRB 2009/2010 - S2000 -1. hely

Lezárt