Francia. Azaz minden a Fr RBR-ről

Minden ami a játékkal kapcsolatos

Moderátor: Moderátor

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Francia. Azaz minden a Fr RBR-ről

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 19:45

Azért nyitottam ezt a totyikot, hogy hátha több emberben felkeltik az érdeklődést a Francia versenyek és hogy ne csak a Cseh-ről beszéljen mindenki :) Szóval ide irhat mindenki aki a Francia Rbr-ről akar beszélgetni, nekikezdeni, kérdése van, stb....
http://rallyesim.com/rsrbrlive09/accueil.asp
Akkor: Elősször is kell a játékhoz kb 16 giga hely
Ugye tegyél fel egy zsir uj rbr-t. Ugyanugy kell a sp1-2.
Ha nem tudsz telepiteni uj rbr-t, akkor a magyart másolod egy helyre. Onanntól a másolt rbr-ed lesz a magyar, és az eredetire rakod fel a francia cuccokat. És kiszeded a plugins mappából a rallysimfans plugint. A zdll marad!!!
Valamint leszeded innen link (Download-ra kattintani! Általában az első a legjobb) ezt a 900 megás fájlt, felteszed. Elég sokáig fogja rakni, olyan lesz mintha megfagyna, de nem, várj még megcsinálja. Majd szedd le innen link az összes update-et és tedd fel mindet sorrendben. Az upadetek elévülhetnek, így csak azt kell feltenni amit enged. Jelen pillanatban csak a 04-es és a 06-os update kell (2009.06.04)
Utána regisztrálj itt link . Válassz nevet, rajtszámot, aktiváld az emailt, majd kocsikat a bajnokságokba( ügyelj rá hogy kipipáld a confirmation boxot is!!!).
Regisztrálj a fórumba is, amennyiben szándékodban áll csatlakozni csapathoz, vagy kérdéssel fordulni az ottani rendszergizdákhoz. A register ikonra kell kattintani fent jobb oldalon. Itt: link Itt állatokat is ki kell választanod több kép közül, figyelj oda. Ezt az accountot a rendszergazdák fogják jóváhagyni. Várj türelmesen majd.

A játékot elősször ugy inditsd mint a magyarban, a richardburnsrally.exe-vel és állits be mindent ahogy neked kell. Majd utána inditsd a RsCenter2009-et. Az asztalon is kint lesz. Ezzel fogsz tudni játszani. ird be a neved és a rajtszámod fentre. A file/settings menüben további beállitási lehetőségek vannak. Automata profil betöltés, manuális/automata váltó, stb...

A tétversenyek regisztrálás után 5 perccel indulnak. A championships fül alatt láthatóak. A start online rally ikonra kattintva tudsz versenyezni. Ott kiválasztod a versenyt, majd enter. A tétversenyeken minden teljesített gyorsasági replay-eit menteni kell, mert bekérhetik. Mentés pl: Monte1, Monte2.... A bekért repik a főoldalon vannak leirva h kitől kérik. Kb középen egy kék részben. itt: link
(itt jelennek meg mindig a jövőben lévő uj versenyek itinerei is, érdemes nézegetni)
A repi küldés menete: A my7zfiles könyvtárból(rbr gyökér) a verseny nevével megegyező fileokat be kell másolni az rbr gyökérbe. 2 file: egy html és egy 7z. Ezt valszinű a 04-es update megjelenéséig kell majd. A rbr gyökér könyvtárban van egy sendreplay.exe progi. Azt el kell inditani, nyelvet választasz, majd fentre beirod a verseny nevét pl: Challange Kankkunen, kipipálod az összes pályát, jobb oldalon a versenynek megfelelő html és a 7z filet majd elküldöd (feltöltöd) a "send for checking"-re kattintva. A neved és rajtszámod is be legyen irva!

Vannak még nem tét versenyek, azok a public session részben vannak. olyat csinálhatsz te is bármikor

A játékban mulligatawny profilt kell használni!

A versenyek hétfőtől 00-tól vasárnapig éjfélig vannak.
Az eredményeket az oldalon tudod nézni a express results részben, valamint az officials results részben a következő héten.

Setupolás:
Setup pack: ITT

A magyarból átvett setupokat csak saját felelősségre használjátok, mert az autóknak bizonyos beállitási értékeik korlátozottak, ezért túlérhetnek a magyar értékek azokon, amikért ha bekérik a repit büntetnek. Csak a pályabetöltés utáni TUNE CAR-al ajánlott setupot késziteni.

A setupok úgy működnek, hogy a SavedGames könytárban kategóriánként és modok szerint vannak könyvtárak. Ha mentesz egy setup-ot, akkor alapban azt a SavedGames gyökérben látod, de amint modot váltasz, vagy kilépsz, akkor azok bekerülnek az adott kat/mod könytárba.
Példa: Mész normál modban francia pályán s1600-os Suzukival, készítesz egy aszfalt setupot, akkor azt a SavedGames könyvtárban látod. De amint modot váltasz, pl jelen példánál maradva, fr normál helyett tarmac mod, akkor a készített setup automatikusan bekerül a A6K_2_normal könyvtárba, s csak akkor fogod tudni a normálban készített setupod betölteni, ha azt előtte átmásolod a tarmac mappába.
Ezzel korábban én is szívtam, míg rá nem jöttem, hogyan is működik.
Azt javaslom, hogy minden versenyen, minden egyes ss előtt nézd meg, hogy az adott mappában benne van-e a használni kívánt setup.
Valamint én mindig berakom a savedgames gyökérbe is a setupokat, így mindig betölti nekem.
Állitani lehet a setupon a verseny rajtja előtt, ha a go gombra kattintasz és utána a tune car-ra enterezel. Ott betöltöd a setupod, vagy a def-et szerkeszted.

Lámer Zoli és Lámer Ricsi murva setupja:

Felfüggesztés/Csillapítók:

5,0
4,8
7,5
1,5

4,4
4,8
6,5
1,5

Felfüggesztés/ rugók:

350
38
70
15

350
33
70
15

Fékerő:

7000
6500

(ezzel mindig kinevetnek, de nekem így tetszik ...így kell játszani legalább jó sokat a fékpedállal, hogy ne nagyon blokkoljanak a kerekek )

Gumik:

180
180

Váltó:

Medium


Asy tanácsa:
Suspession>Geometry Rear 450,10
26
-0,11
Nekem kb ezek vannak beállítva ( csak az első hármat tudod változtatni )
De az adtok eltérhetnek tipusonkét a lényeg hogy az első értéket (steering rod length) ugy változtatom hogy az alsó toe mezőben 0 vagy ahoz közeli érték jöjön ki.
Az utolsó kerékdőlés részt meg mindig -0.10 és -0.20 közé állítom .
Nekem ezek az adtok jönnek be.

Erbe setup tanácsai:A Differentials-on belül van a diff torque, abba belészp, ott találod a középső (center), első (front) és hátsó (rear) diff értékeket. Úgy állítsd be, hogy száraz idő esetén a center és a hátsó 650-700 körül legyen, az első 400-500 körül (az Evo9-nél max 400 lehet az első). Csúszós, vizes pályán csökkentsd a közép és hátsó diff értékeket 600-650 körül.
Suspension:
Dampers - lengéscsillapítók. Aszfalton szoktam néha állítani, ha nagyon dobálós szakaszra mész, akkor a hátsó (rear) bump és rebound értékeket néhány tizeddel vedd lejjebb.
Springs - rugók. Itt lehet állítani a rugóhosszt (spring lenght) és a rugók erősségét (spring stiffness) valamint a segédrugók (helper) hosszát, keménységét. Murván a rugóhosszt szoktam 5-10 mm-rel lejjebb venni, ha nem különösebben dobálós (pl Falstone). Ezzel persze csökken az autó magassága, de erről később. Dobálós (vagyis szinte az összes nem francia) pályákon, asztfalton érdemes a rugó erősségen csökkenteni 5-10-15 nm-t, mellyel párhuzamosan a helper (segédrugó) értékét növelni 10-20 mm-t. Az autó magasságát itt is figyelni kell, hiszen a puhább rugó alacsonyabb hasmagasságot eredményez.
Geometry (front/rear) - futóműgeometria. Ez elég összetett, sztem csak haladók próbálkozzanak a kerékdőlés (wheel axis inclination) valamint a kerékösszetartás (toe) értékén változtatni. Utóbbi egyébként a kormányrúd hosszának (steering rod lenght) változtatásával változtatható.
Steering - kormányzás. Itt található a max steering lock érték, amit ha növelsz, akkor kisebb kormányelmozdulás nagyobb kerékelfordulást eredményez. Én pl max-ra állítom mindig.
Brakes - fékek. Itt állíthatod az első (front) és hátsó (rear) fékerőt, kikiny leírta, hogyan érdemes.
Tyres - gumik. Guminyomást lehet állítani.
Gears - sebességváltó. AZ autók 80%-nál grafikon mutatja, hogy az egyes fokozatokban mennyit megy az autó, a lényeg a végsebesség. Állíthatod short (rövid), medium (közepes) és long (hosszú) áttétekre. Autótól és pályától függ.
Fontos, hogy ne egyszerre akarj mindent állítani, hanem szép sorban. Kezd a diffikkel, érezni fogd a különbséget. Ha ez megy, jöhet a fék, váltó, kormányzás. Legutoljára a futóműhöz nyúljál hozzá.

Superraly:
HA kiesel, és még van pálya a szervizig, akkor büntetéseket kapsz. Így tudod folytatni a versenyt, de lesznek plussz büntik.

Hasznos még:
Aki teheti, mindenhol induljon!
A spanyol bajnokság csak aszfaltos lesz. Abszoluton kívül a 2wd és minden class értékelve lesz. Damage: reduced. N4 és S2000 külön értékelődik.
Holland (realistic), belga (reduced) bajnokikról csak francia szöveg van fent, abból azt tudtam leszűrni, hogy szintén minden kat-ot értékelnek, de a hollandon az N4-ben benne vannak az S2000-es autók, a belgán meg nem.
Malagasy (reduced) ua, csak itt s2000 nem mehet.
Még egy fontos dolog: minden rally esetén (talán a vb-t leszámítva) a kiírásban is szerepel egy ún szorzó (coefficient) szám. Ez azt jelenti, hogy pl a francia kupában, ahol 40 verseny lesz, nem mindegyiket értékelik egyformán. Értelemszerűen, minél nagyobb a szám, annál több pontot lehet gyűjteni.
Aki még nem választott autót, az ne feledje, mert anélkül nem fog tudni menni.
Az N4 Evo/S2000 gépeket azért emeltem ki, mert pl láttam, hogy van, aki irc-re Evo-val jeletkezett. Semmi gondom az Evo )-cel, sőt sok versenyt magam is azzal fogok teljesíteni, de ahol együtt értékelik az S2000-esekkel, ott érdemesebb az utóbbiakból választani, mert jobbak.


Na nagyjából sztem ennyi lenne. NEm tudom mit hagytam ki, majd szóltok...

Az oldal Új cime
A hozzászólást 12 alkalommal szerkesztették, utoljára kikiny 2009 csüt. jún. 04 18:26-kor.
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Re: Francia. Azaz minden a Fr RBR-ről

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 csüt. júl. 17 19:49

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 20:45 írta:Azért nyitottam ezt a totyikot, hogy hátha több emberben felkeltik az érdeklődést a Francia versenyek és hogy ne csak a Cseh-ről beszéljen mindenki :) Szóval ide irhat mindenki aki a Francia Rbr-ről akar beszélgetni, nekikezdeni, kérdése van, stb....
Én ezért vettelek fel MSN-en, de azóta se láttalak ONline...

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Re: Francia. Azaz minden a Fr RBR-ről

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 19:51

Andrasko Istvan @ 2008 Csüt. Júl. 17 20:49 írta:Én ezért vettelek fel MSN-en, de azóta se láttalak ONline...
Hm, pedig én láttalak téged. :) Ha még aktuális, akkor 10 után nemsokkal fent leszek, vagy leirhatom ide hogyan indulj neki
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Toth Laci
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4013
Csatlakozott: 2006 pén. júl. 07 14:05
Tartózkodási hely: Sajóvelezd

Re: Francia. Azaz minden a Fr RBR-ről

Hozzászólás Szerző: Toth Laci » 2008 csüt. júl. 17 19:52

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 20:51 írta:Hm, pedig én láttalak téged. :) Ha még aktuális, akkor 10 után nemsokkal fent leszek, vagy leirhatom ide hogyan indulj neki
Írd le lécci. mást is érdekel ;)
Kép

új email címem:

ztlaszlo[kukac]gomortel.hu


6. MRBRB 2009/2010 - S2000 -1. hely

Avatar
Ecker Peter
[HorNe] Tag
Hozzászólások: 5232
Csatlakozott: 2008 vas. márc. 02 12:20
Tartózkodási hely: Iklad

Re: Francia. Azaz minden a Fr RBR-ről

Hozzászólás Szerző: Ecker Peter » 2008 csüt. júl. 17 19:53

Lacika90 @ 2008 Csüt. Júl. 17 20:52 írta:Írd le lécci. mást is érdekel ;)
Úgyúgy engem is! ;)

Avatar
goyo
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2007 csüt. márc. 01 23:39
Tartózkodási hely: Nyíregyháza-Boldogkőújfalu-

Hozzászólás Szerző: goyo » 2008 csüt. júl. 17 20:00

hmm., nekem sincs lövésem sem, úgyh. én is érdeklődnék...

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:02

Akkor: Elősször is kell a játékhoz kb 14 giga hely
Ugye tegyél fel egy zsir uj rbr-t. Ugyanugy kell a sp1-2, valamint leszeded innen http://www.rallyesim.fr/forum_rlsm/viewtopic.php?t=348 ezt a 700 megás fájlt, felteszed. Elég sokáig fogja rakni, olyan lesz mintha megfagyna, de nem, várj még megcsinálja. Majd szedd le innen az összes update-et és tedd fel mindet sorrendben. http://www.rallyesim.fr/forum_rlsm/viewforum.php?f=141 Utána regisztrálj itt http://rsrbrlive08.rallyesim.com/inscription2008_P1.asp . Válassz nevet, kocsikat a bajnokságokba. A játékot elősször ugy inditsd mint a magyarban, a richardburnsrally.exe-vel és állits be mindent ahogy neked kell. Majd utána inditsd a RSNetwork08-at. Az asztalon is kint lesz. Ezzel fogsz tudni játszani. ird be a neved és a rajtszámod fentre. Itt tudsz regisztrálni versenyre. http://rsrbrlive08.rallyesim.com/live_accueil.asp mind időpontra van. akkor csekkolj be rá ha tudsz is menni. a sor végén jobb oldalt active gomb. kapsz jelszót, ird fel, de általában a verseny neve. ezt a rsnetwork08-ban rámész az open session online-ra és ott tudsz a versenyeken menni. ha egy verseny 21:00-kor kezd, akkor arra 21:00-tól 21:15-ig tudsz becsekkolni, utána van rajt.
Vannak még nem tét versenyek, azok a public session részben vannak. olyat csinálhatsz te is bármikor

ha van kérdés irjatok és válaszolok ha tudok
multigatewayn profilt kell használni
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kikiny 2008 csüt. júl. 24 13:42-kor.
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:05

De ha nem tudsz feltenni uj rbr-t akkor másold át a magyart egy másik könyvtárba szedd ki a plugint és oda rakd fel a 700 megás fájlt
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Ecker Peter
[HorNe] Tag
Hozzászólások: 5232
Csatlakozott: 2008 vas. márc. 02 12:20
Tartózkodási hely: Iklad

Hozzászólás Szerző: Ecker Peter » 2008 csüt. júl. 17 20:06

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:02 írta:Akkor: Elősször is kell a 2 játékhoz kb 15 giga hely rossz esetben :D jó esetben ugy 14.
Húú nekem már ez problémát fog okozni...majd letörlöm a sok sz*rt. :D

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:11

Azért ilyen sok, mert minden pálya, minden minőségben,+ köd, hegyi pálya, super special, pribram, és persze reverse, azaz visszafelé is minden . ja és iszonyat sok kocsi. Az n1-től a rallycrosson át a porsche gt-ig minden
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Ecker Peter
[HorNe] Tag
Hozzászólások: 5232
Csatlakozott: 2008 vas. márc. 02 12:20
Tartózkodási hely: Iklad

Hozzászólás Szerző: Ecker Peter » 2008 csüt. júl. 17 20:18

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:11 írta:Azért ilyen sok, mert minden pálya, minden minőségben,+ köd, hegyi pálya, super special, pribram, és persze reverse, azaz visszafelé is minden . ja és iszonyat sok kocsi. Az n1-től a rallycrosson át a porsche gt-ig minden
:eek: :eek: :eek: húú ezt ki kell próbálni. :lollypop: amúgy van helyem csak meg kell találnom. :D

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:26

Amugy van hiba ebben is, mert sztem az aszfalt nem a legjobb, meg a fizika se olyan mint a magyar, de nem feltétlenül rossz. Pl Paulin Ákosnak tetszett anno. Van aki szeretni fogja, van aki nem.
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 csüt. júl. 17 20:35

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:26 írta:Amugy van hiba ebben is, mert sztem az aszfalt nem a legjobb, meg a fizika se olyan mint a magyar, de nem feltétlenül rossz. Pl Paulin Ákosnak tetszett anno. Van aki szeretni fogja, van aki nem.
ÉS a fizikák a csehnél jobbak?

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:41

Nekem élvezhetőbb, autózhatóbb sokkal. Főleg a hó prostituált jó, de a murva is ok. De más
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:42

Mi ez a szófelcserélősdi? :nevet2:
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
goyo
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2007 csüt. márc. 01 23:39
Tartózkodási hely: Nyíregyháza-Boldogkőújfalu-

Hozzászólás Szerző: goyo » 2008 csüt. júl. 17 20:43

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:02 írta:... valamint leszeded innen http://www.rallyesim.fr/forum_rlsm/viewtopic.php?t=348 ezt a 700 megás fájlt, felteszed.
Hali! Köszi a sok hasznos infót! Áthúztam az RBR kvt.-amat, abból elég törölni a plugin mappában lévő cumót és hali?
Az előző kérdésem már tárgytalan, ezért töröltem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára goyo 2008 csüt. júl. 17 20:56-kor.

Avatar
Blitzer Martin
[HRHT] Tag
Hozzászólások: 4118
Csatlakozott: 2006 szomb. dec. 23 19:34
Tartózkodási hely: Rudabánya

Hozzászólás Szerző: Blitzer Martin » 2008 csüt. júl. 17 20:53

Andrasko Istvan @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:35 írta:ÉS a fizikák a csehnél jobbak?
Ezek jó fizikák.Én régebben csak a WRC-t próbáltam,de az nagyon hasonlított a magyarra ;)

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 csüt. júl. 17 20:54

Blitzer Martin @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:53 írta:Ezek jó fizikák.Én régebben csak a WRC-t próbáltam,de az nagyon hasonlított a magyarra ;)
És az autók telepítése automatikus, vagy ebben a sok updateben benne van minden?

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:56

goyo @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:43 írta:Hali! Köszi a sok hasznos infót, rögtön támadnálak egy kérdéssel! DOWNLOAD - Rallyesim Server, ezt, v. DOWNLOAD - Other server ezt kell leszedni első lépésben? Aztán áthúztam az RBR kvt.-amat, abból elég törölni a plugin mappában lévő cumót és hali?
innen javaslom letölteni: rallysim server
és nekem az rsfstub van törölve a plugins mappából
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
bari1990
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2008 vas. máj. 11 21:51
Tartózkodási hely: Mór

Hozzászólás Szerző: bari1990 » 2008 csüt. júl. 17 20:57

nekem a 2.1-es update letöltése nem akar összejönni

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 20:58

Andrasko Istvan @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:54 írta:És az autók telepítése automatikus, vagy ebben a sok updateben benne van minden?
automatikusan rakja fel a fő fájl-al(700 mega) és az update-ekkel
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Blitzer Martin
[HRHT] Tag
Hozzászólások: 4118
Csatlakozott: 2006 szomb. dec. 23 19:34
Tartózkodási hely: Rudabánya

Hozzászólás Szerző: Blitzer Martin » 2008 csüt. júl. 17 20:58

Andrasko Istvan @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:54 írta:És az autók telepítése automatikus, vagy ebben a sok updateben benne van minden?
Benne van minden.

Avatar
NyilasM
[HFRT] Tag
Hozzászólások: 13945
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 19:33
Tartózkodási hely: Gyöngyössolymos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: NyilasM » 2008 csüt. júl. 17 20:58

kikiny01 @ Csüt. Júl. 17, 2008 9:26 pm írta:Amugy van hiba ebben is, mert sztem az aszfalt nem a legjobb, meg a fizika se olyan mint a magyar, de nem feltétlenül rossz. Pl Paulin Ákosnak tetszett anno. Van aki szeretni fogja, van aki nem.
...no mán+,még is van hiba benne.... :D :D nekem egyébként személyes okaim vannak ami miatt a francia rbr-t soha nem fogom kipróbálni,még akkor sem ha a MB ott lenne rendezve...még az olaszon futották a francia bajnokit,neveztünk egy páran(Tomibá,Papa)aztán annélkül hogy szóltak volna egyszerűen nem értékeltek...ugye ez nem nagy dolog csak akkor ugy éltem+ hogy be is kahatják,ugy hogy tőlem mannát is oszthatnak akkor is leszarom őket....a másik a csehes dolog..."mert itt mindenki magasztalja és erről beszél"...itt az emberek 98%-a a csehen kezdte az online RBR-t,ha nem lenne magyar plugin akkor ez a százalék érték ugyanennyi lenne....jaa közben a csehen "bejött"ez a fizetős dolog és onnantól kezdték igazán szarni a cseh plugint az emberek...és mennyiről is szólt a dolog ...legfeljebb 2e forintról......no mind1,hirtelen ez jutott eszembe a témáról...
HFRT Team

Avatar
goyo
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2007 csüt. márc. 01 23:39
Tartózkodási hely: Nyíregyháza-Boldogkőújfalu-

Hozzászólás Szerző: goyo » 2008 csüt. júl. 17 21:00

kikiny01 @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:56 írta:innen javaslom letölteni: rallysim server
és nekem az rsfstub van törölve a plugins mappából
Köszönet, akkor jól választottam ;) , kár, h. sok idő, míg lejön, most nagyon csapathatnékom támadt :) :D

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 21:10

NyilasM @ 2008 Csüt. Júl. 17 21:58 írta:...no mán+,még is van hiba benne.... :D :D
senki se mondta, hogy tökéletes. sztem. soha sem
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
bari1990
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2008 vas. máj. 11 21:51
Tartózkodási hely: Mór

Hozzászólás Szerző: bari1990 » 2008 csüt. júl. 17 21:12

2.1-es update-hez tudna vki adni egy linket?

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 21:13

bari1990 @ 2008 Csüt. Júl. 17 22:12 írta:2.1-es update-hez tudna vki adni egy linket?
érdekes, nincs link . a 2.2-eset kell szedni a 2.0-ás után. át lett pakolva abba a cucc "Link disabled --> report on the update 2.2.0 "
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 csüt. júl. 17 21:25

nem tudom h ezt linkeltem-e fent, van még ez is feltenni sztem.

http://www.rallyesim.fr/forum_rlsm/view ... 7849#47849
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Rolly
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2138
Csatlakozott: 2007 kedd jan. 23 19:13
Tartózkodási hely: Pécs, Pécsi Hegyiversenypálya (N46°06'11'';E18°10'59'')

Hozzászólás Szerző: Rolly » 2008 pén. júl. 18 00:48

Hát én nem akarok senkit megbántani, kipróbáltam, és:

"Isten ments!!!"

Ami tetszett:
Iszonyat sok autó, + visszafelé pályák, + Pribram, meg Pribram visszafelé, meg pribram 2

Ami nem tetszett: Iszonyat bonyolúlt kezelhetőség, szerintem ocsmány hangok, irreális fizika...
Meg nem vágom, hogy ha aszfalt mod van, akkor miért nincs aszfalt textúra.

Nagyjából:
Jöttem, láttam, visszamennék.
_Németh Roland_

Avatar
csonti
RBR Fan
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2007 kedd nov. 20 11:38
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: csonti » 2008 pén. júl. 18 08:37

Rolly @ 2008 Pént. Júl. 18 01:48 írta:Hát én nem akarok senkit megbántani, kipróbáltam, és:

"Isten ments!!!"

Ami tetszett:
Iszonyat sok autó, + visszafelé pályák, + Pribram, meg Pribram visszafelé, meg pribram 2

Ami nem tetszett: Iszonyat bonyolúlt kezelhetőség, szerintem ocsmány hangok, irreális fizika...
Meg nem vágom, hogy ha aszfalt mod van, akkor miért nincs aszfalt textúra.

Nagyjából:
Jöttem, láttam, visszamennék.

A hangok azok nagyon mások mint nálunk, de nem ocsmány szerintem.

A fizikák és az alapbeállítások nem a legjobbak.

Azt nem tudom, hogy a kész beállításokat hogyan kell bemásolni, hogy indításkor be lehessen tölteni. Hiába másolm a saved games/"adott autó" mappába, nem látja.

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 pén. júl. 18 08:50

csonti @ 2008 Pént. Júl. 18 09:37 írta:A hangok azok nagyon mások mint nálunk, de nem ocsmány szerintem.

A fizikák és az alapbeállítások nem a legjobbak.

Azt nem tudom, hogy a kész beállításokat hogyan kell bemásolni, hogy indításkor be lehessen tölteni. Hiába másolm a saved games/"adott autó" mappába, nem látja.
Nálunk a hangok az alap autók hangjai, szerintem...

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 pén. júl. 18 08:56

Igy van. Ott más minden kocsi hangja.
Nekem van aszfalt textura, kivéve talán a school-on.
A setupokat meg én ugy tettem be, hogy az adott kocsinál mikor betölt kimentettem egy alap beállitást, megnéztem a savedgamesben hova menti, és azt irtam felül az én setupommal. Majd azt lehet berakni pl 06 subaru wrc esetén a savedgames-en belül a WRC06_Gravel mappába a murva setupot, ami nekem 5slot0_gravel.lsp nevű . A WRC06_Snow-ba a 5slot1_snow setupot, és igy tovább. A lényeg, h meg kell nézni, hanyas slot-ot használja az a kocsi, és annak a setupját be kell tenni a neki megfelelő kategóriába a savedgames-en belül. Remélem érthető egy kicsit. :)
A bonyolultság, meg csak addig az, még meg nem érted. Sztem annyira nem az. vannak versenyek, amikre be kell jelentkezned. Azon mész. ennyi. Utána azon a kezelőfelületen tudod nézni, az időket (jelzem többet, mint itt), van átlagidő, ha kiesel, stb. Nem olyan rossz ez, csak a fizika szokni való kicsit. De pl nekem a wrc egy jó setuppal isteni jó, ami ugyanezzel a setuppal magyarban nem jön be. és van ilyen forditva is. Megg kell találni, kinek mi fekszik benne
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2008 pén. júl. 18 16:40

Andrasko István láttam hogy mentél a Francia kupa futamán és a BMW Challenge futamokon. Légyszi írd már le a tapasztalatodat! Jót rosszat mindent!
Ha valaki más is most regisztrált és ment az e heti futamok valamelyikén ő is írja már le a tapasztalatait! Köszi

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 pén. júl. 18 16:47

En akarhogy probaltam, nem valtott texturát amikor pl murvás planet allitottam be. Miert van ez?

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2008 pén. júl. 18 16:49

Andrasko Istvan @ 2008 Pént. Júl. 18 17:47 írta:En akarhogy probaltam, nem valtott texturát amikor pl murvás planet allitottam be. Miert van ez?
Csinálok most egy versenyt tudsz jönni?

Avatar
galpetya
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3153
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 29 16:03
Tartózkodási hely: Pécs,Gardencity
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: galpetya » 2008 pén. júl. 18 17:04

BMW is van benne???

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 pén. júl. 18 17:05

ifj.Hatar Istvan @ 2008 Pént. Júl. 18 17:49 írta:Csinálok most egy versenyt tudsz jönni?
igen...csak hogy kell?:D

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 pén. júl. 18 17:13

Vagyis most valami éleset tolok_:D

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 pén. júl. 18 17:36

galpetya @ 2008 Pént. Júl. 18 18:04 írta:BMW is van benne???

Épp BMW E30 al küldettem:D egész jó, Bisannenön felforogtam végig:D olyan szépen kiadta:D

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2008 pén. júl. 18 17:41

Andrasko Istvan @ 2008 Pént. Júl. 18 18:05 írta:igen...csak hogy kell?:D
Akkor gyere 7:10-től az open session -be és válaszd a Magyar versenyt! Kipróbáljuk hogy változik-e neked a textura?? Ha nem lehet hogy hiányzik egy install mindenkinek amit meg próbálunk majd orvosolni Kikinyel mert már lehet a honlapon sincs (nem találom) fennt.

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 pén. júl. 18 17:54

ifj.Hatar Istvan @ 2008 Pént. Júl. 18 18:41 írta:Akkor gyere 7:10-től az open session -be és válaszd a Magyar versenyt! Kipróbáljuk hogy változik-e neked a textura?? Ha nem lehet hogy hiányzik egy install mindenkinek amit meg próbálunk majd orvosolni Kikinyel mert már lehet a honlapon sincs (nem találom) fennt.
kkk

Avatar
galpetya
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3153
Csatlakozott: 2007 pén. jún. 29 16:03
Tartózkodási hely: Pécs,Gardencity
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: galpetya » 2008 pén. júl. 18 18:12

Andrasko Istvan @ 2008 Pént. Júl. 18 18:36 írta:Épp BMW E30 al küldettem:D egész jó, Bisannenön felforogtam végig:D olyan szépen kiadta:D
Nem lehet kimenteni valahogy a játékból.Csapatnék vele. :cool2:

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 szomb. júl. 19 09:29

NEm hiszem h olyan egyszerű lenne, meg ha kilehetne, gondolom, az összessel lehetne menni már nálunk is
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2008 kedd júl. 22 00:45

Valaki aki új és játszik vele írjon véleményt hogy milyen!!!

Avatar
HSasa
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006 hétf. máj. 29 09:23
Tartózkodási hely: Bátonyterenye

Hozzászólás Szerző: HSasa » 2008 kedd júl. 22 09:17

ifj.Hatar Istvan @ 2008 Kedd. Júl. 22 01:45 írta:Valaki aki új és játszik vele írjon véleményt hogy milyen!!!
Én az első versenyem kifejezetten élveztem BMW Cup volt kb20.lettem.(megvertelek benneteket :rolleyes: )
Nekem nagyon teccik csak az a hiba hogy amíg nincs vége addig teljesen nyomonkövethetetlen a dolog.
Meg ezt a setup berakás dolgon nem igazán értem.
Ui:A Joux Plane visszafelé nem embernek való! :)
KépKép

Avatar
Andrasko Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 9675
Csatlakozott: 2007 hétf. okt. 08 12:33
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Hozzászólás Szerző: Andrasko Istvan » 2008 kedd júl. 22 09:19

bibike @ 2008 Kedd. Júl. 22 10:17 írta: Ui:A Joux Plane visszafelé nem embernek való! :)

Nekem tetszik...meg az is, hogy rendesen meg vannak csinálva a hátsókerekes autók fizikája.

Avatar
HSasa
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006 hétf. máj. 29 09:23
Tartózkodási hely: Bátonyterenye

Hozzászólás Szerző: HSasa » 2008 kedd júl. 22 09:22

Andrasko Istvan @ 2008 Kedd. Júl. 22 10:19 írta:Nekem tetszik...meg az is, hogy rendesen meg vannak csinálva a hátsókerekes autók fizikája.
Épp azt akartam írni hogy a lada meg a bmw fizikáját "át lehetne hozni ide" is,mert kifejezetten élvezetes.
KépKép

Avatar
ifj Hatar Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2812
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 17:54
Tartózkodási hely: Salgótarján
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ifj Hatar Istvan » 2008 kedd júl. 22 14:39

Én már 2versenyt letudtam a heti adagból! A Fehérorosz bajnokit ahol S1600-ban megyek C2-el és a Francia Kupát ahol pedig A5-ben Peugeot 106-al. A Francia kupa nagyon nehéz volt a Japán aszfalt miatt sajnos kétszer kiestem...
A Fehérorosz murva bajnoki versenyén elég jól sikerültek a gyorsok bár egyszer ott is sikerült kiesnem....

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2008 kedd júl. 22 14:40

Nem, kicsit félreérthető voltam.
A rbr-mappába tedd fel a 700 megás cuccot. A játék gyökér könyvtárába.
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Lezárt