Itiner készítés

Minden ami a játékkal kapcsolatos

Moderátor: Moderátor

Avatar
lacka6
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4259
Csatlakozott: 2006 csüt. ápr. 27 23:54
Tartózkodási hely: Kincsesbánya
Kapcsolat:

Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: lacka6 » 2012 kedd jan. 17 16:37

leírás?
-----------------------

9.Kincses kupa

viewtopic.php?f=37&t=1436
-----------------------

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2012 kedd jan. 17 18:18

bővebben??
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
kisBenko
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2006 kedd ápr. 18 19:48
Tartózkodási hely: Kecskemét / Érd / Bp
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kisBenko » 2012 kedd jan. 17 18:58

nem tudom hogy működik, de feldiktálni még úgy lenne is kedvem párat, ha van aki leírja meg játékba rakja :)
Egészség legyen, meg nyomaték!

Avatar
lacka6
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4259
Csatlakozott: 2006 csüt. ápr. 27 23:54
Tartózkodási hely: Kincsesbánya
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: lacka6 » 2012 kedd jan. 17 19:02

Tusy hamarosan ír egy használati utmutatót rbrdll-hez.
-----------------------

9.Kincses kupa

viewtopic.php?f=37&t=1436
-----------------------

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2012 kedd jan. 17 19:04

kisBenko írta:nem tudom hogy működik, de feldiktálni még úgy lenne is kedvem párat, ha van aki leírja meg játékba rakja :)
én is erre gondoltam, h felirni szivesen segitenék, ha van vki aki irja le amit mondok aztán akár azzal lehet is módosítani, vagy vmi ;)
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 kedd jan. 17 19:40

lacka6 írta:leírás?
OLVASD VÉGIG MIELŐTT ELKEZDESZ BÁRMIT!

RBRDLL programmal itiner készítés:
http://www.kegetys.net/dl.php/RBRdll13.zip

A fenti címen elérhető a program feltelepíted ez után a játékot az rbrdll.exe-vel kell indítani, minden ugyan úgy működik benne, mint ha simán rbr.exe-vel indítottad volna, csak a program kódjait lehet használni, ezek közül nekünk csak az app+n (app=altgr és ctrl közötti gombKép) ami kell, elindítasz egy pályát majd megnyomod az app+n billkombót ekkor kimászik a képernyőre egy áttetsző panel ami így néz ki:
Kép

A gombok értelemszerűen azt jelentik ami rá vannak biggyesztve, viszont szerintem mindenki magyar navival megy, és abból is több féle van így érdemes kipróbálni mielőtt próbálkozik az ember a legegyszerűbb ha leírod egy lapra mikor mit mond ugyan ilyen ábrára ezek után nem lehet meglepi, hogy az "lehet" szóra a navi miért "szigorút" mond.


Fontos és most jegyezném meg, érdemes 2 RBR-t a gépen tartani, mert ha piszkálod az egyiket és véletlenül elfelejtesz valamit visszaállítani akkor cummancs van mondjuk egy tétversenyen!!!!
Nos ha megvan az az RBR amit piszkálgatsz akkor mentsd le a " maps" nevű mappádat jobb ha az egészet!
Ezután elkezdheted a munkát kiválasztasz egy szakaszt mondjuk anglia sulit azt, hogy melyik file az itinere azt nem tudom majd Retkes Peti vagy Lacka leírja ha megkérjük ;)
De ha nem írnák le akkor is meg lehet tudni, csak rá kell kattanni a save gombra és alul kiírja milyen filet ment bal alsó sarokba, mivel gyorsba csinálja ezt érdemes a számra koncentrálni csak pl.:track-101_O.dls <= itt a 101 a lényeg, erre majd még visszatérek, mert az új pályákhoz még majd varjálni kell ezeket is.
Mivel már tudod, hogy melyik filet írod felül így elkezdheted az itiner szerkesztést.

Pálya elindítva app+n megy nyomva panel kijött, kanyarok erősségét állítani úgy tudod, hogy a meglévőre rákattintasz bal oldalon a hosszú egyenesen keresztbe csíkok, ha rákattintasz kiadja melyik gomb van ráállítva, suliba bal 3 jobb 3 az első kettő, rákattintasz az elsőre és a medium left fog megjelenni, ezt állíthatod pl.: fast leftre, ezen kívül lehet adni neki még egy utasítást a jobb oldalon lévő gombok közül 1-et többet nem csak egyet mindig, pl.: cut, ezek után a magyar navi ezt fogja mondani: bal 2 nyesed... ezt ki lehet játszani azzal, hogy a bal csíkon nyomsz egy jobb egérgombot vigyázz, hogy ez meglegyen mert törölni nem engedi majd ezt a vonalat! Ekkor egy "call distance" jelenik meg a gombok közül, ez magába nem csinál semmit, nem mond semmit, viszont lehet változtatni bal oldalon is mondjuk "jump"-ra vagy "caution" vagy akár egy újabb kanyar erősséget beállítani, ehhez is lehet jobb oldalon is választani egy gombot "tightens" elmentve ezt fogja mondni "bal 3 nyesed dob erősödik".
Fontos egymástól 2 utasítás pl 2 kanyar nem lehet közelebb 25 méternél ha ball billel megfogod az utasítás vonalát kiírja hol helyezkedik el, hány méterre van az előzőtől, érdemes arra is figyelni, hogy minden megadott utasítást kimond-e a navigátor, ha nem akkor túl sok van egymás után túl közel egymáshoz, érdemes vagy utasítást csökkenteni, vagy pedig távolabb tenni egymástól.
Mivel ugye egy kanyarhoz egy baloldli gomb és egy jobb oldali gomb adható, de van olyan kanyar ami mondjuk bal 3 nyesed és még odaírnád azt is, hogy erősödik ezt meg lehet csinálni, meidum left ehez jobb oldalon a cut gomb, ezek után 25 méterre raksz egy call distance utasítást (jobbklikk) ezt nem állítod el és ehhez rendelsz egy jobb oldali utasítást tightens, ha jól csináltad és nincs túl közel egymáshoz akkor ezt fogja mondani bal 3 vágod...(levegővételnyi szünet).. erősödik.
Itt is figyelj arra is, hogy előtte és utána is mondjon ki más informásiókat is, tehát egyik kanyar miatt se hagyjon ki más kanyarokat ugratókat stb...

A játék ha egy bizonyos távolságra raksz egymástól két kanyart akkor összefűzi, most ezt nem tudom megmondani hány méter és most ki se tudom próbálni mert laptopozok (lehet pont 25 méteren belül picit), ilyenkor azt mondja "bal 3 és/majd jobb 4" ilyenkor nem szabad egyik kanyarhoz se rendelni jobb oldalról már infót, mert akkor értelemszerűen megint ki fog hagyni dolgokat, nem tud hadarni a navigátor na :D

Mentés: a szerkesztést mindig mentsd el ezt megteheted a szakasz végén is ha neked úgy jó csak ne felejtsd el, mert kínos mikor egy 6 km-es pályát megcsináltad aztán kezdheted elölről, a változásokat csak és kizárólag a szakasz újraindítása után tapasztalod, amíg a szerkesztés alatt lévő pályán vagy addig nem használja.

Miután lementetted az új itinert leellenőrizted és megállapítottad, hogy über faxa jó, akkor egy újabb mentés szükséges a maps mappából mentsd le egy a szakasz dls fileját (track-10_O.dls) értelemszerűen egy teljesen új mappába, és találd is meg később ;)

Új pályák: Mivel a plugin nem támogatja az rbrdllt így az új pályákkal a következőt kell tenni, betöltöd pluginba a választott pályát, és miközben betölti egy másik pálya képét mutogatja neked betöltési képként ha nem ismernéd fel, akkor segít és ki is írja a kép alá, hogy melyik pálya az.
Ezt a pályát kell megjegyezned, kilépsz a játékból majd fogod majd megkeresed a filejait a maps mappán belül és átírod arra amelyik pálya képét beadta töltés közben fontos, hogy az utolsó utáni filet is nevezd át!! Ez után újra elindítva a játékot azt a pályát kell választani amelyik képét láttad a betöltéskor (természetesen nem pluginba töltöd be!!) ekkor az a pálya lesz betöltve amit eredetileg betöltöttél, nem az ami a betöltési képen volt!
Ekkor megint szerkesztgeted a szakaszt kedved szerint, majd mentés stb...... kilépve a játékból ne felejtsd el az adott pálya dls fileját visszaírni az eredeti nevére, a többi filet nem muszály, hisz azt úgy is megint át fogod írni, mert ha jól tudom minden új betonos egyre (cote :think: ) és minden új murvás egyre (chirdonhead :think: ) van beállítva.
A következő választott új pálya filejait újból át kell írogatni a betöltés alatt megjelent képhez tartozó filejaira.

Fontos még, hogy nem csak a teljesen új pályáknál de a meglévő viszont más felületű, tehát leaszfaltozott/murvával megszórt pályáknál is ez a teendő!!


UI.: A biztonsági másolatokat pedig ne vegyétek félvállról senkinek nem kívánom, hogy egy 50-70%-os átalakítást bukjon el emiatt!
Inkább mindent 2X ments le mint, hogy utána keresgéld!

Kb.: ennyi ha valamit kifelejtettem vagy érthetetlen akkor azt majd megkérdezitek, és pótolom! ;)
Kép

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 kedd jan. 17 19:43

Feldiktálni fel lehet de a játék keretein belül érdemes gondolkodni, új navigátor hang és szavak készítéséhez is van mód, de kíváló minőségű ogg hangfileokra van szükség és csak a fent leírtak alapján (előző kommentem) használható!!!
Kép

Avatar
kisBenko
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2006 kedd ápr. 18 19:48
Tartózkodási hely: Kecskemét / Érd / Bp
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kisBenko » 2012 kedd jan. 17 20:04

jó lett a leírás, egy mlinky-nek tuti nekiállok valamikor, mert azon vagy fél percet benthagyok a naviga miatt mindig
Egészség legyen, meg nyomaték!

Avatar
Major Csabi
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 9151
Csatlakozott: 2008 vas. ápr. 06 19:40
Tartózkodási hely: Hantos

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Major Csabi » 2012 kedd jan. 17 20:05

kisBenko írta:jó lett a leírás, egy mlinky-nek tuti nekiállok valamikor, mert azon vagy fél percet benthagyok a naviga miatt mindig
peklot is gatyába lehetne rázni ;)

Tibi
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4049
Csatlakozott: 2006 csüt. aug. 17 23:46

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tibi » 2012 kedd jan. 17 20:34

Annyit hozzá tennék hogy ha az emlékeim nem csalnak akkor minden magyar pályához van egy üres txt fájl is, aminek a nevében benne van hanyas számú alap pálya helyére tölti be a szakaszt.

Itt meg megnézhetittek az alap pályák számát:
www.autosim.freeweb.hu/rbrstages.txt
Kép

Avatar
kikiny
[Salgo ASE]
Hozzászólások: 5117
Csatlakozott: 2008 hétf. jan. 07 19:19
Tartózkodási hely: Salgótarján

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kikiny » 2012 kedd jan. 17 20:35

kisBenko írta:jó lett a leírás, egy mlinky-nek tuti nekiállok valamikor, mert azon vagy fél percet benthagyok a naviga miatt mindig
foh, nekem ezt még át kell olvasnom párszor, tisztább fejjel vmikor 7végén, de a mlynky az tuti adná egy fasza setuppal.
S A L G Ó A. S. E.
7. MRBR Champion

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 kedd jan. 17 20:39

kikiny írta:
kisBenko írta:jó lett a leírás, egy mlinky-nek tuti nekiállok valamikor, mert azon vagy fél percet benthagyok a naviga miatt mindig
foh, nekem ezt még át kell olvasnom párszor, tisztább fejjel vmikor 7végén, de a mlynky az tuti adná egy fasza setuppal.

Kérdezhettek bátran, páran átrágtuk magunkat a lehetőségeken, így valamelyikünk majd csak válaszolni tud! ;)

Most már szép új totyik is van off se lesz! :D
Kép

Avatar
kisBenko
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2006 kedd ápr. 18 19:48
Tartózkodási hely: Kecskemét / Érd / Bp
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kisBenko » 2012 kedd jan. 17 20:50

köszönjük!
Egészség legyen, meg nyomaték!

Avatar
Voros G
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1503
Csatlakozott: 2009 hétf. feb. 02 20:41
Tartózkodási hely: Siófok/Siójut
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Voros G » 2012 szer. jan. 18 11:00

Csináltam 1 ilyet ha esetleg segít valamit:
Kép
Vörös Gábor Giorgio Garage Rally Team
http://giorgiogarage.info

Avatar
Martin rally club
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 3404
Csatlakozott: 2010 csüt. aug. 05 19:55
Tartózkodási hely: Magyarország Veszprém megye
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Martin rally club » 2012 szer. jan. 18 19:51

Voros G írta:Csináltam 1 ilyet ha esetleg segít valamit:
Kép
Voros G köszönjük szépen,a magyar itinert. Tusy a leírásod,és program nagyon jó az összes rbr pályára.Magyar és angol navigátor hangra.
Mitsubishi Lancer EVO VI Gr. A/8 Suzuki Swift S1600 Mitsubishi Lancer Evo 7 WRC
Mitsubishi Lancer Evo 9. Gr.N,
Toyota Celica GT FOUR A
VW Polo s2000
Fiat Punto R3D
FANTA RALLY TEAM
Apollo RW-1010 PC kormány
III.RBR Fanta Kupa sorozat N/4 6.hely
4.RBR Fanta Kupasorozat s1600 3.hely utolsó előtti

Avatar
Hlavacsek Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1797
Csatlakozott: 2007 csüt. jan. 04 21:09
Tartózkodási hely: Budapest III

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Hlavacsek Istvan » 2012 csüt. jan. 19 07:41

kikiny írta:
kisBenko írta:jó lett a leírás, egy mlinky-nek tuti nekiállok valamikor, mert azon vagy fél percet benthagyok a naviga miatt mindig
foh, nekem ezt még át kell olvasnom párszor, tisztább fejjel vmikor 7végén, de a mlynky az tuti adná egy fasza setuppal.
Ha a versenyzésben járatos urak bevállalják hogy mindegyik pályát prezentálják valós itiner szempontjából akkor én is bevállalom a szerkesztést mert nem csak az ujjakkal van baj hanem a visszafele pályákkal is sok helyen de akkor viszont a navigátor hangot is egységesíteni kellene mert van vagy 4féle és mind különböző dolgokat mond. Aki hajlandó lenne rá az keressen meg legyen szíves Pü ben és akkor egyeztethetnénk ki melyik országot vállalja így hamarabb hasznát vehetnénk.
Kép

Tibi
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4049
Csatlakozott: 2006 csüt. aug. 17 23:46

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tibi » 2012 csüt. jan. 19 11:07

Hlavacsek Istvan írta: Ha a versenyzésben járatos urak bevállalják hogy mindegyik pályát prezentálják valós itiner szempontjából akkor én is bevállalom a szerkesztést mert nem csak az ujjakkal van baj hanem a visszafele pályákkal is sok helyen de akkor viszont a navigátor hangot is egységesíteni kellene mert van vagy 4féle és mind különböző dolgokat mond. Aki hajlandó lenne rá az keressen meg legyen szíves Pü ben és akkor egyeztethetnénk ki melyik országot vállalja így hamarabb hasznát vehetnénk.

Az hogy kinek milyen mod mit mond az ő baja. Az alap RBR angol hangokra kell megcsinálni az itinert, szerintem. :)
Kép

Avatar
atiwrc
[HRHT] Tag
Hozzászólások: 7889
Csatlakozott: 2006 kedd feb. 21 21:06
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: atiwrc » 2012 csüt. jan. 19 11:14

Tibi írta:
Hlavacsek Istvan írta: Ha a versenyzésben járatos urak bevállalják hogy mindegyik pályát prezentálják valós itiner szempontjából akkor én is bevállalom a szerkesztést mert nem csak az ujjakkal van baj hanem a visszafele pályákkal is sok helyen de akkor viszont a navigátor hangot is egységesíteni kellene mert van vagy 4féle és mind különböző dolgokat mond. Aki hajlandó lenne rá az keressen meg legyen szíves Pü ben és akkor egyeztethetnénk ki melyik országot vállalja így hamarabb hasznát vehetnénk.

Az hogy kinek milyen mod mit mond az ő baja. Az alap RBR angol hangokra kell megcsinálni az itinert, szerintem. :)
:up: Ezt én is akartam irni tegnap...
Kép

Avatar
Fekete Misi
[BRH] Tag
Hozzászólások: 13299
Csatlakozott: 2005 hétf. szept. 26 17:56
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Fekete Misi » 2012 csüt. jan. 19 12:22

Csak hát most valaki leírja egy szakasz itinerét, az nem biztos hogy másnak jó. Lehet hogy leírná Retkes Peti, kikiny meg Ádám, és mindhárman totál máshogy írnák fel a kanyarokat meg mindent. Én segítek ha szükség van rá, felírok egy pár pályát ha azon múlik, hogy lesz-e jó itinerünk vagy sem :) Bár vezetni nem vezettem, csak navigáltam, azt is mindössze egyszer.
Johnnie Walker Racing Team
Ford Fiesta S2000

Avatar
Hlavacsek Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1797
Csatlakozott: 2007 csüt. jan. 04 21:09
Tartózkodási hely: Budapest III

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Hlavacsek Istvan » 2012 csüt. jan. 19 12:48

Fekete Misi írta:Csak hát most valaki leírja egy szakasz itinerét, az nem biztos hogy másnak jó. Lehet hogy leírná Retkes Peti, kikiny meg Ádám, és mindhárman totál máshogy írnák fel a kanyarokat meg mindent. Én segítek ha szükség van rá, felírok egy pár pályát ha azon múlik, hogy lesz-e jó itinerünk vagy sem :) Bár vezetni nem vezettem, csak navigáltam, azt is mindössze egyszer.
Sok mindenben egyetértek veled a leírtakban de hangsúly itt inkább azon lenne hogy a meglévőt finomítani mert sok olyan hely van ahol egy 3 as erősségű kanyarban leesünk az útról az erősebben meg eltolod ezekre gondoltam főként persze az igazi az lenne ha mindenki magának csinálná de olyan úgysem lesz csak segíteni akartam de a téma még nyitott csak döntsük el legyen e egy olyan verzió amin mindenki eltalál a pályán vagy mindenki magának csinálja és egymás között megosztják másokkal mint a setupokat
vagy marad az alap koncepció minden marad a régiben csak az új aszfaltos pályáknál jelöljük a kritikus helyeket ami nem látszik
Kép

Avatar
Fekete Misi
[BRH] Tag
Hozzászólások: 13299
Csatlakozott: 2005 hétf. szept. 26 17:56
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Fekete Misi » 2012 csüt. jan. 19 13:10

Hlavacsek Istvan írta:
Fekete Misi írta:Csak hát most valaki leírja egy szakasz itinerét, az nem biztos hogy másnak jó. Lehet hogy leírná Retkes Peti, kikiny meg Ádám, és mindhárman totál máshogy írnák fel a kanyarokat meg mindent. Én segítek ha szükség van rá, felírok egy pár pályát ha azon múlik, hogy lesz-e jó itinerünk vagy sem :) Bár vezetni nem vezettem, csak navigáltam, azt is mindössze egyszer.
Sok mindenben egyetértek veled a leírtakban de hangsúly itt inkább azon lenne hogy a meglévőt finomítani mert sok olyan hely van ahol egy 3 as erősségű kanyarban leesünk az útról az erősebben meg eltolod ezekre gondoltam főként persze az igazi az lenne ha mindenki magának csinálná de olyan úgysem lesz csak segíteni akartam de a téma még nyitott csak döntsük el legyen e egy olyan verzió amin mindenki eltalál a pályán vagy mindenki magának csinálja és egymás között megosztják másokkal mint a setupokat
vagy marad az alap koncepció minden marad a régiben csak az új aszfaltos pályáknál jelöljük a kritikus helyeket ami nem látszik
Hát csak azt hogy jegyzem fel hogy mikor van az a kanyar amit javítani kéne? :)
Johnnie Walker Racing Team
Ford Fiesta S2000

Avatar
Voros G
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1503
Csatlakozott: 2009 hétf. feb. 02 20:41
Tartózkodási hely: Siófok/Siójut
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Voros G » 2012 csüt. jan. 19 13:22

Csináltam Peklo itinert.
Már hogy kész van csak be kell másolni.
Adjatok e-mail címet és elküldöm, aztán próbáljátok ki és ha jó akkor fel lehet tölteni valahova.
Ha meg módosítani kell még rajta akkor azt is meg lehet csinálni csak kellene visszajelzés, hogy jó fele indultam -e el.
Vörös Gábor Giorgio Garage Rally Team
http://giorgiogarage.info

Avatar
kisBenko
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2006 kedd ápr. 18 19:48
Tartózkodási hely: Kecskemét / Érd / Bp
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kisBenko » 2012 pén. jan. 20 09:47

szerintem is jó ez az egységesítés, még ha többen írjuk fel, akkor is, mert a játék "itiner koncepciója" alapján kell megadnunk a kanyarokat, hogy azok közül milyen erősség, nyílik vagy szűkül, stb!
Szóval egészen hasonlót írnánk fel szerintem mindhárman :)
És valóban fel kellene osztani a pályákat a vállalkozó szelleműek között, és akkor lehetne magabiztosan menni, nem csak botorkálni annak, aki nem tudja fejből a pályákat

(amúgy én a hagyományos alap angol itinert használom)

(most a Bosch-nál úgy néz ki át kell vennem egy évek óta ott dolgozó mérnöktől a Bentley Continental műszerfalával kapcsolatban mindent (fejlesztéstől, gyártáson át a reklamációkig), február végéig, plusz egy szabadidőmben lévő tervezési melót is sikerült "megkaparintani", meg még a suli, úgyhogy erre max éjszaka marad időm, de bele fogom préselni :) )
Egészség legyen, meg nyomaték!

Avatar
Ifj. Geringer Zoli
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 6565
Csatlakozott: 2007 szomb. feb. 17 20:11
Tartózkodási hely: Simontornya

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Ifj. Geringer Zoli » 2012 pén. jan. 20 14:49

Na majd a hétvége folyamán én is tanulmányozom, és ha fel tudom fogni, hogyan kell, én is csinálok valamit. :D
Géringer Zolika, HONDA Civic
Kép

Avatar
Fekete Misi
[BRH] Tag
Hozzászólások: 13299
Csatlakozott: 2005 hétf. szept. 26 17:56
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Fekete Misi » 2012 pén. jan. 20 15:00

De most akkor mit is kellene csinálni? Menni a szakaszon, és ami rossz, azt feljegyezni? Csak azt nem tudom hogy hogy lehet úgy feljegyezni, hogy egyértelmű is legyen hogy melyik kanyaron kellene változtatni...
Johnnie Walker Racing Team
Ford Fiesta S2000

Avatar
Bóta Róbert
[BRH] Tag
Hozzászólások: 16351
Csatlakozott: 2006 kedd feb. 21 18:39
Tartózkodási hely: Egercsehi/Budapest
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Bóta Róbert » 2012 pén. jan. 20 15:02

Fekete Misi írta:De most akkor mit is kellene csinálni? Menni a szakaszon, és ami rossz, azt feljegyezni? Csak azt nem tudom hogy hogy lehet úgy feljegyezni, hogy egyértelmű is legyen hogy melyik kanyaron kellene változtatni...
Inkább egy fullos itinert kéne feljegyezni, mert akkor egymás után jön minden, és lehet tudni, hogy melyik mi.

Avatar
Hlavacsek Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1797
Csatlakozott: 2007 csüt. jan. 04 21:09
Tartózkodási hely: Budapest III

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Hlavacsek Istvan » 2012 pén. jan. 20 15:16

Bóta Róbert írta:
Fekete Misi írta:De most akkor mit is kellene csinálni? Menni a szakaszon, és ami rossz, azt feljegyezni? Csak azt nem tudom hogy hogy lehet úgy feljegyezni, hogy egyértelmű is legyen hogy melyik kanyaron kellene változtatni...
Inkább egy fullos itinert kéne feljegyezni, mert akkor egymás után jön minden, és lehet tudni, hogy melyik mi.
Robi hsz ét támogatnám én is de tudom ez sok idő nektek is nekem is de tuti az lenne a célszerűbb és hasznosabb
Misi kérdésére pedig van több variáció az alap rbr számolja visszafele a távolságot ez támpont lehet van a Gauge plugin ami kicsit bővebb telemetria talán többen is ismeritek ebben van megtett távolság is és hátralevő szintén illetve a screnshoot funkció ami a legjobb lenne de ez igazán akkor lenne jó ha be lenne kapcsolva a 3D itiner mert akkor az megjeleníti az úton az ikonját annak amit cserélni kell az és környezettel könnyen beazonosítható főleg úgy ha a képernyőn látszik az oldal sávon az előrejelzés is mert ott még több infó van de ezt sajna csak BMP be menti ezt át kellene konvertálni másik kép formátumba mert egy ilyen mentés 4-5mb
Kép

Avatar
Fekete Misi
[BRH] Tag
Hozzászólások: 13299
Csatlakozott: 2005 hétf. szept. 26 17:56
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Fekete Misi » 2012 pén. jan. 20 17:19

A Csökő Zolis itinert valaki át tudná küldeni e-mail-ben?
Johnnie Walker Racing Team
Ford Fiesta S2000

Avatar
Hlavacsek Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1797
Csatlakozott: 2007 csüt. jan. 04 21:09
Tartózkodási hely: Budapest III

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Hlavacsek Istvan » 2012 pén. jan. 20 17:31

Fekete Misi írta:A Csökő Zolis itinert valaki át tudná küldeni e-mail-ben?
ftp://anonymous@hsw.hu/hsw/rbr/Sound/cs ... ode_79.exe
Kép

Avatar
Fekete Misi
[BRH] Tag
Hozzászólások: 13299
Csatlakozott: 2005 hétf. szept. 26 17:56
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Fekete Misi » 2012 pén. jan. 20 17:32

Köszi :)
Johnnie Walker Racing Team
Ford Fiesta S2000

Avatar
lacka6
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 4259
Csatlakozott: 2006 csüt. ápr. 27 23:54
Tartózkodási hely: Kincsesbánya
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: lacka6 » 2012 vas. jan. 22 11:21

Mindenképp az eredeti angol navigátor hangra kellene optimalizálni az itinert.
Személy szerint én Csököt használom és fel fel tünt némi hiányosság benne.
-----------------------

9.Kincses kupa

viewtopic.php?f=37&t=1436
-----------------------

Avatar
kisBenko
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2006 kedd ápr. 18 19:48
Tartózkodási hely: Kecskemét / Érd / Bp
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kisBenko » 2012 hétf. márc. 05 19:30

A hétvégén egy kis éjszakai korizás után nekiültünk RBR-ezni, és mivel Mlynky-n nem tudtam még 4 perc alatt menni, vagy ha igen akkor nagyon necces volt pár helyen mivel fogalmam nem volt a pályáról, így hát írtunk egy itinert (egy lassú gurulás meg egy tempós, aztán kétszer élesben letesztelve), mindkétszer 3:45-öt mentem belőle... Bár a füzet Maczinál maradt, ha meglesz beszkennelve, akkor ki az aki ráérne még eljátszadozni vele?
A másik amit felírtunk (bár az csak közelítőleges, mert pár üveg bor után sikerült, de használható) az Humalamaki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisBenko 2012 hétf. márc. 05 19:32-kor.
Egészség legyen, meg nyomaték!

Avatar
Hlavacsek Istvan
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 1797
Csatlakozott: 2007 csüt. jan. 04 21:09
Tartózkodási hely: Budapest III

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Hlavacsek Istvan » 2012 hétf. márc. 05 19:32

kisBenko írta:A hétvégén egy kis éjszakai korizás után nekiültünk RBR-ezni, és mivel Mlynky-n nem tudtam még 4 perc alatt menni, vagy ha igen akkor nagyon necces volt pár helyen mivel fogalmam nem volt a pályára és hát írtunk egy itinert (egy lassú gurulás meg egy tempós, aztán kétszer élesben letesztelve), mindkétszer 3:45-öt mentem belőle... Bár a füzet Maczinál maradt, ha meglesz beszkennelve, akkor ki az aki ráérne még eljátszadozni vele?
A másik amit felírtunk (bár az csak közelítőleges, mert pár üveg bor után sikerült, de használható) az Humalamaki...
A felajánlás még mindig áll ha meg van akkor küld el átalakítom
Kép

Avatar
kisBenko
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2367
Csatlakozott: 2006 kedd ápr. 18 19:48
Tartózkodási hely: Kecskemét / Érd / Bp
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: kisBenko » 2012 hétf. márc. 05 19:33

okéj, gondoltam, hogy priviben írok, de így legalább látják mások is, hogy van "fejlemény"
Egészség legyen, meg nyomaték!

Fuxy
RBR Fan
Hozzászólások: 218
Csatlakozott: 2006 pén. jún. 30 18:02
Tartózkodási hely: Felsőzsolca

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Fuxy » 2012 kedd márc. 06 10:56

nekem a Pikes Peak van meg...bár az csak RX-es :D

Avatar
gyaziri
RBR Fan
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2012 vas. márc. 11 09:00
Tartózkodási hely: Lébény

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: gyaziri » 2012 szomb. márc. 17 15:24

Hali!

Van az RBR- hez készítve női navigátorhang? (pl. Bahor Bea)

Avatar
jeges
Vendég
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010 vas. szept. 26 22:34
Tartózkodási hely: Putnok

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: jeges » 2012 vas. ápr. 08 17:41

http://dl.dropbox.com/u/67283710/downlo ... .0.0.0.zip

http://dl.dropbox.com/u/67283710/downlo ... es/doc/RBR Pacenote Plugin Quick Start Guide.pdf


Nagyon zsír!!!! A magyar hangokból bele kell másolni párat a mappájába / care,caution...../ és szuperül működik!!!
Értem én, csak leszarom...

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 vas. ápr. 08 17:58

jeges írta:http://dl.dropbox.com/u/67283710/downlo ... .0.0.0.zip

http://dl.dropbox.com/u/67283710/downlo ... es/doc/RBR Pacenote Plugin Quick Start Guide.pdf


Nagyon zsír!!!! A magyar hangokból bele kell másolni párat a mappájába / care,caution...../ és szuperül működik!!!
Tök jó meg minden, de ez most mi, meg hogyan működik?? :think:
Kép

Avatar
jeges
Vendég
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010 vas. szept. 26 22:34
Tartózkodási hely: Putnok

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: jeges » 2012 vas. ápr. 08 18:34

Tusy írta:
jeges írta:http://dl.dropbox.com/u/67283710/downlo ... .0.0.0.zip

http://dl.dropbox.com/u/67283710/downlo ... es/doc/RBR Pacenote Plugin Quick Start Guide.pdf


Nagyon zsír!!!! A magyar hangokból bele kell másolni párat a mappájába / care,caution...../ és szuperül működik!!!
Tök jó meg minden, de ez most mi, meg hogyan működik?? :think:

RBR/Plugin mappába kicsomagolod,játék vagy visszajátszás közben egér bal gomb dupla katt, menü előjön,onnantól menni fog szerintem ;)
Értem én, csak leszarom...

Avatar
jeges
Vendég
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010 vas. szept. 26 22:34
Tartózkodási hely: Putnok

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: jeges » 2012 vas. ápr. 08 18:42

JA! Pacenote editor :)
Egérrel kell múkodni benne,lehet törölni,módosítani,még van benne olyan is ami eddig nem volt.
Plusz nem kell újratölteni a pályát ha valamit módosítasz, hanem elég kicsit vissza menni és már olyan is mint kell.
Rögtön látod milyen lett,csak visszatolatsz egy keveset és mire odaérsz már az új itinert hallod.
Mielőtt beérsz a célba mentsd el!!!! Már 3-szor szívatott meg mert beértem és ott eltűnik a menü!
És a call distance-t autómatikusan számolja ki ,nem kell kiválasztani hány méter a következő.
meg sokminden van még amivel jobb a régitől....
Értem én, csak leszarom...

Avatar
atiwrc
[HRHT] Tag
Hozzászólások: 7889
Csatlakozott: 2006 kedd feb. 21 21:06
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: atiwrc » 2012 vas. ápr. 08 19:42

jeges írta:JA! Pacenote editor :)
Egérrel kell múkodni benne,lehet törölni,módosítani,még van benne olyan is ami eddig nem volt.
Plusz nem kell újratölteni a pályát ha valamit módosítasz, hanem elég kicsit vissza menni és már olyan is mint kell.
Rögtön látod milyen lett,csak visszatolatsz egy keveset és mire odaérsz már az új itinert hallod.
Mielőtt beérsz a célba mentsd el!!!! Már 3-szor szívatott meg mert beértem és ott eltűnik a menü!
És a call distance-t autómatikusan számolja ki ,nem kell kiválasztani hány méter a következő.
meg sokminden van még amivel jobb a régitől....
Nem böngésztem végig a guidot, az érdekelne hogy csak az alap itiner cuccokat tudom használni, vagy tudok újakat definiálni? pl hogy azt mondja be gumi, korlát, szalmabála, sodrós, "fánál bal hajtű" stb.
Kép

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 vas. ápr. 08 19:50

Lehet én vagyok béna de nekem nem működik, alapból a letöltött zip-et kicsomagolnom se volt könnyű, beraktam pluginba hibaüzenet indításnál: ezt dobja ki d3dx9_39.dll nem található.
Aztán a játék elindul, de az ég adta világon semmi sem történik dupla egérkattintásra. :rolleyes:
Kép

Avatar
Code_79
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 5056
Csatlakozott: 2008 csüt. dec. 25 15:14
Tartózkodási hely: Szombathely

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Code_79 » 2012 vas. ápr. 08 20:00

Telepítsd újra a directx-et, aztán próbáld újra ;)
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35
Tusy írta:Lehet én vagyok béna de nekem nem működik, alapból a letöltött zip-et kicsomagolnom se volt könnyű, beraktam pluginba hibaüzenet indításnál: ezt dobja ki d3dx9_39.dll nem található.
Aztán a játék elindul, de az ég adta világon semmi sem történik dupla egérkattintásra. :rolleyes:
Kép
Kép

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 vas. ápr. 08 20:02

Code_79 írta:Telepítsd újra a directx-et, aztán próbáld újra ;)
http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35
Tusy írta:Lehet én vagyok béna de nekem nem működik, alapból a letöltött zip-et kicsomagolnom se volt könnyű, beraktam pluginba hibaüzenet indításnál: ezt dobja ki d3dx9_39.dll nem található.
Aztán a játék elindul, de az ég adta világon semmi sem történik dupla egérkattintásra. :rolleyes:

Közben már megtörtént, de azért köszi a segítséget! ;)
Kép

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 vas. ápr. 08 20:32

Kipróbáltam, nem rossz a progi, könnyen kezelhető, átlátható, sokkal jobb és gyorsabb mint az RBRDLL.
Viszont most neki lehet állni új magyar navigátort keresni, mert szegény Csökő Zolinak vagy újítania kell vagy elmehet nyugdíjba. :D
Kép

Avatar
atiwrc
[HRHT] Tag
Hozzászólások: 7889
Csatlakozott: 2006 kedd feb. 21 21:06
Kapcsolat:

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: atiwrc » 2012 vas. ápr. 08 20:40

Tusy írta:Kipróbáltam, nem rossz a progi, könnyen kezelhető, átlátható, sokkal jobb és gyorsabb mint az RBRDLL.
Viszont most neki lehet állni új magyar navigátort keresni, mert szegény Csökő Zolinak vagy újítania kell vagy elmehet nyugdíjba. :D
A kérdésem re tudod a választ?
Kép

Avatar
jeges
Vendég
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010 vas. szept. 26 22:34
Tartózkodási hely: Putnok

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: jeges » 2012 vas. ápr. 08 20:58

atiwrc írta:
jeges írta:JA! Pacenote editor :)
Egérrel kell múkodni benne,lehet törölni,módosítani,még van benne olyan is ami eddig nem volt.
Plusz nem kell újratölteni a pályát ha valamit módosítasz, hanem elég kicsit vissza menni és már olyan is mint kell.
Rögtön látod milyen lett,csak visszatolatsz egy keveset és mire odaérsz már az új itinert hallod.
Mielőtt beérsz a célba mentsd el!!!! Már 3-szor szívatott meg mert beértem és ott eltűnik a menü!
És a call distance-t autómatikusan számolja ki ,nem kell kiválasztani hány méter a következő.
meg sokminden van még amivel jobb a régitől....
Nem böngésztem végig a guidot, az érdekelne hogy csak az alap itiner cuccokat tudom használni, vagy tudok újakat definiálni? pl hogy azt mondja be gumi, korlát, szalmabála, sodrós, "fánál bal hajtű" stb.
A hangmappájában sok új van de szerintem ennyi... Nem sikerült csinálnom újat,hacsak a hangot fel nem mondod és felülírsz olyat amit nem használ,a codriver iniben pedig beállítod.
A magyar navi sajnos a felét sem használja az eredetinek, mert az ini le van butítva.
Kéne már egy új nekünk is ,mert a franciák is kéthetente dobálják az újakat szinte.Nagyon belejöttek.
Tőlük lehetne koppintani az iniket,csak a szavakat kéne felmondani és felülírni a hangokat.
Értem én, csak leszarom...

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 vas. ápr. 08 21:13

atiwrc írta:
Tusy írta:Kipróbáltam, nem rossz a progi, könnyen kezelhető, átlátható, sokkal jobb és gyorsabb mint az RBRDLL.
Viszont most neki lehet állni új magyar navigátort keresni, mert szegény Csökő Zolinak vagy újítania kell vagy elmehet nyugdíjba. :D
A kérdésem re tudod a választ?

Csak a meglévőket lehet használni.
Még én is csak kipróbáltam, de még sok mindent nem tudok, pl.: itt is kell bizonyos távolságokat hagyni két kanyar között avagy nem, vagy 2 utasítást is lehet-e adni egy kanyarhoz?
Majd holnap még próbálgatom.
Kép

Avatar
Tusy
RBR Fan aktív tag
Hozzászólások: 2073
Csatlakozott: 2010 pén. márc. 12 18:34
Tartózkodási hely: Balaton

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: Tusy » 2012 hétf. ápr. 09 09:13

Na kb.: ennyit lehet belőle kihozni, RBRDLLhez hasonlóan működik, csak picit egyszerűbb a progi, meg mintha picit nagyobb teret adna összefűzni a dolgokat, viszont ugyan úgy minden kanyarhoz/ugratóhoz csak egy utasítás rakható.
Fraziers well-en próbálgattam, a navigátor a Csökő féle!! eredeti angolba nem próbáltam ki mit mond, viszont én is belátom, hogy ezt így hülyeség, az angolt szó szerinti fordításba kellene használni vagy legalább is ugyan azt jelentse, mert így pl.: a vízátfolyásra mondja a Zoli, hogy híd, meg stb....

RBR főkönyvtár/Maps/track-61_O.html-t kell felülírni de előtte BIZTONSÁGI MÁSOLATOT KÉSZÍTS!!
http://www.4shared.com/file/MSuiRK82/track-61_O.html
Kép

Avatar
jeges
Vendég
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010 vas. szept. 26 22:34
Tartózkodási hely: Putnok

Re: Itiner készítés

Hozzászólás Szerző: jeges » 2012 hétf. ápr. 09 16:34

Amikor újat adsz hozzá, akkor meg kell adni a távot méterben az előzőtől- vagy következőtől mindegy,ha 30 m -en kívül vagy akkor beteszi,ha belül akkor módosítja a régit, a Csökő félét pedig azért használja ,mert az van feltéve, de az alap angol navi többet enged...
ez a progi csak az inikkel játszik amik már benne vannak a játékban.
De ha kommanderrel bele mész a mappáiba, akkor találsz sok olyat ami eredetileg nincs,csak még nem jöttem rá hogyan lehet betenni....

A Sound mappában sok-sok új szó van,pl.:fa,gumi,korlát,kerítés,gyorsabban,lassabban,szorosan,aszfaltra,murvára....meg még vagy 30 ilyen ami eredetileg nincs,mellette ott vannak az inik is,csak nem értem hogyan kéne használni hogy jó is legyen :think:
Értem én, csak leszarom...

Válasz küldése