Rallysimfans.hu plugin infók, közlemények

a pluginnal kapcsolatos megbeszélések/
themes about the rallysimfans.hu plugin

Moderátor: Moderátor

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Rallysimfans.hu plugin infók, közlemények

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2007 kedd máj. 08 18:16

Közlemények a plugin fejlődésével kapcsolatban.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szer. máj. 09 17:01

http://rbr.rallysimfans.hu/plugin/rally ... plugin.zip

Frissült az installálható verzió, lehet próbálni. Ugyanúgy az RBR főkönyvtárába kell kicsomagolni, de fontos, hogy előtte minden fájlt töröljetek le az előző verzióból! (ha nem törlitek akkor is működni fog de esetleg okoz némi fejtörést, hogy pl. miért van 2 rallysimfans.hu bejegyzés a plugins menüben..) (akinek kell, a régi install ami tartalmazza a törlendő fájlokat ugyanott a rallysimfans_plugin_bak.zip néven található)

Az új install csak 2 fájl, de ennek működnie kell, de első indításkor mindenképpen kell hozzá működő netkapcsolat (le kell töltenie csendben a többit). Ha (van neted és) pampog vagy nem jelenik meg a rallysimfans.hu menüpont a plugins menüben az hiba (volt ilyen hiba előteszteléskor, de azóta elvileg javítottam). Ha valakinek mégsem megy, akkor a fenti útvonalon az rsfdata.zip fájlt is töltse le és csomagolja ki az RBR főkönyvtárba (és jelezze itt a fórumon, hogy gondja volt).

Ez most úgymond a ralis mód nyilvános bétatesztje, vagyis ne számítsatok tip-top és/vagy minden részletében tökéletesen működő verzióra. Mégis azt gondolom, hogy nagy trauma nem származik belőle, ha most közreadjuk, leszámítva azt, hogy a rali eredmény-megjelenítő ( http://rbr.rallysimfans.hu/rally_list.php ) meglehetősen gyerekcipőben jár, a rali létrehozó felület pedig még nem nyilvános (jó okkal).
Ugyanakkor a plugint magát ezután a kézi frissítés után várhatóan jó ideig nem kell majd kézzel újratelepíteni, mivel a már emlegetett autoupdate megoldja a problémát. Úgyhogy ne lepődjetek meg, ha olykor hirtelen megjelennek menüpontok, vagy megváltoznak kiírási formázások stb., bár a nem nyilvánvaló de nagyon is jelenlévő hibák menet közbeni javítását valószínűleg nem fogjátok annyira látni. (alul a verziószámban lehet követni, hogy volt-e változás).

Még egy dolog: (nem első indításra) ha nincs netkapcsolatod, akkor a plugin csak a Practice és Options menüpontokat adja, ez szándékos.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szer. máj. 09 17:05

Kiegészítő poszt:
Gyakran felmerül (érthetően) mindenféle olyan opcióval kapcsolatos kérdés és tudakozódás, amelyeket egyrészt megszokott a csehektől a nép, másrészt fontosak a játékmenet szempontjából, harmadrészt gyakran nem tűnnek nagy feladatnak a külső szemlélő számára. Ilyen pl. és elsősorban a sérülés továbbvitele szakaszok között. Itt most nem kezdek hosszasabb litániába arról, hogy mi mennyire "nehéz" vagy kérdésesen megvalósítható, de számos, funkcióban egyenlő fontosságúnak tekinthető dolog programozás szempontjából nem egyenlő probléma. Vannak olyan dolgok, amelyek megvalósításához az összes technikai részlet ismert (számunkra), és vannak dolgok, amelyekhez nem. Ez éles határvonalat jelent a két tartomány között, és ez az elkülönülés erősen befolyásolja az éppen megcélzott munkafázist. Nem panaszkodom, mivel a plugin (mármint ténylegesen a plugin része, a webinterfész jórészt Sebi(/Chris/Ili) műve eddig, néhány szükséges és/vagy hasznos toldozással részemről) egy emberes programozói feladat, de természetesen meglehetősen korlátozott annak a köre és tempója, amivel munka utáni szabadidőmben foglalkozni tudok (meg nem is mindig). De még ha gyorsabban haladna is a dolog, az egyes dolgokat akkor is sorrendezni kell a megvalósításban, vagyis döntenem kell arról, hogy mi a következő dolog, amivel foglalkozom. Ilyenkor pedig nyilván logikus azt venni előre, amiről biztosan tudom, hogy meg tudom valósítani, pláne ha még szükség is van rá. Most éppen pl. foglalkozhatnék a Real-Time Rally első verziójával, a törés továbbvitelével vagy az egyéb autók támogatásával. Ezek közül a RT Rallyt és az egyéb autók ismert (és becsülhető) problémát jelentenek míg a törés továbbvitele nem. Programozási munkában a RT Rally lenne bevezetése lenne talán a legkisebb, viszont nem lenne túl kiforrott vagy jól használható, és a jelenlegi Online Rally sem épp befejezett, továbbá azt hiszem nagyjából mindenki egyetért abban, hogy az autók fontosabbak, márcsak az eljövendő bajnokságok szempontjából is..
Nem azért írtam ezt mert mostantól be szándékozom számolni részletesen a következő tervekről, hanem hogy legalább egyszer érzékeltessem, hogy vannak prioritások és nehézségek, és az ismert dolgok leprogramozása is eltart jó ideig, közben pedig az ismeretlenekkel alig vagy egyáltalán nem foglalkozom. Ez nem azt jelenti, hogy azok feltétlen "annyira" nehezek, de felhívnám mindenki figyelmét pl. arra, hogy attól, hogy a csehekére hasonlít jobban a rendszer és ők régen megoldották a törésátvitelt, attól még maga a feladat nem könnyebb és pl. az olaszoknál a mai napig nem működik tökéletesen és milyen jól elvolt velük eddig mindenki.
Szóval mondom, egyelőre nem foglalkozom az ismeretlen hátterű problémák megoldásával, amíg a felmerülő megoldható problémák köre nem lesz sokkal kisebb fontosságú a hiányzó ismeretleneknél. Vagyis nem lesz "egyszerre csak" törésátvitel, csak akkor, ha kapok információt valakitől. Ezt úgy is lehet mondani, hogy pl. ilyen dolgokban lehet kívülről segíteni a feljesztést: pl. ha valaki megmondja, hogy hol keressem a memóriában az autó sérülést és hogyan kell értelmezni meg hogyan lehet kijavítani (mit kell rakni a helyére).. Ha valakinek van erről infója és nem nekem kell beláthatatlan napokat-heteket bogarásznom, ígérem ráhasalok a témára ;)
Más: ha nem reagálok egy felvetésre, az a következőket jelentheti:
1, Már leírtam, legalább egyszer. Ezt mindenkinek jó, ha nem teszem szóvá, mert tudják többen, hogy rohadtul utálom ismételni magam (és ennek hajlamos vagyok hangot adni :rolleyes: )
2, Nem vagyok itt, éppen kimerültem vagy buzgón dolgozom. Sokat tudok dumálni, de azok közé tartozom, akik inkább csinálják, ha tehetik. Nekem sokáig tart bármiféle reagálást írnom (már olyat, amit érdemes is), azt az órákban mérhető időt akkor már inkább programozom, ha tehetem és elkapott a gépszíj. Jellemzően nagyobb programozási egységek megvalósítása után írok többet, mint most is.
3, Nem akarok reagálni, mert a felvetett dolog többmenetes eszmecserét vonna maga után és lásd 2. pont.
4, Nem akarok reagálni. Lehet, hogy azért, mert valami felvetés amúgy is tervben van, lehet, hogy azért mert még nagyon nem aktuális, és lehet, hogy annyira nem értelmes vagy reális, hogy inkább nem teszem szóvá :). Annyit meg valamiért nem akarok írni, hogy "lesz", "majd", ill. "nem", bár lehet, hogy többet érne, mint hallgatás.. :think:

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 csüt. máj. 31 15:56

A "szűz" plugin az első indításkor kb. fél megát letölt, csendben és fekete képernyő mellett. Ez pl. a szerver időnkénti furcsa viselkedése miatt (amiről nem tehetünk és sajnos ellene sem sokat) több percig is eltarthat. Ugyanez a letöltés nagyobb frissítéseknél megismétlődik.
Ez a "normális" működés, azonban az elmúlt hetek tapasztalatai alapján arra jutottam, hogy érdemes lenne átalakítanom az autoupdater-t, lecserélni a félrevezető hibaüzenetet (azt írja, hogy telepítsd újra, miközben a net nem megy és nem kell újratelepíteni), esetleg racionalizálni a letöltést (egy kis zip csodákra képes ;) ) ill. visszajelzést adni a letöltés állapotáról. Amikor ez az átalakítás megtörténik, akkor (mivel magáról az autoupdaterről van szó) mindenkinek kézzel kell majd újra letöltenie az RSFstub.dll-t.
Azért ne üljetek tűkön, ez nem holnap lesz ;)

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2007 csüt. júl. 05 21:33

A szolgáltató végre rendbehozta a dolgokat és újra megy a plugin. Lehet rally-t létrehozni és futni a köröket mind hotlapban mind rally módban.

Első öröm rally-t már létre is hoztam.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 csüt. szept. 27 01:03

http://www.rbr.rallysimfans.hu/plugin/r ... plugin.zip
http://www.rbr.rallysimfans.hu/plugin/rsfdata.zip

disclaimer: rengeteg dolog változott a felszín alatt és sok nincs kész. Csak addig hegesztettem hogy működjön, avagy kiadható legyen, a hetekben rengeteg apróbb-nagyobb módosítás és javulás várható.

Fontos tudnivalók és megszívlelendők:
- Amely autóval menni szeretnél először practice-ben töltsd le (indíts el szakaszt a kiválasztott autóval). Ha úgy néz ki mintha megfagyott volna akkor a modellt is tölti :)
- Ha új fizikát-modellt tölt le akkor 2X kell entert nyomni mire elindul. Pontosan nem tudom, hogy miért, de nem tudtam kiküszöbölni.
- Az autó és a setup kiválasztásánál már enterrel listából is lehet választani. Még mindkettő kicsit hülyén működik, a setupot sok esetben csak enterrel lehet kiválasztani, defaultot viszont csak az autók jobbra-balra léptetésével lehet visszahozni. Ez okozhat bonyodalmat.
- Alapból az autókat az 5-ös slotra teszi. Practice szakasz után meg is marad a legutóbbi beállított, így quick race-ben setupolni is lehet
- Ha nyomsz egy save settings-et, akkor a rallysimfans.ini-ben át lehet írni a slotot.


Folyt. köv.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 csüt. szept. 27 09:59

Folytatás:

- Hát a legelső közlendőt nem kihagytam? :rolleyes: Szóval a plugin elvileg automatikusan menedzseli az autókat, nem kell keresgélned a neten, hogy most melyik jó, és nem kell neked kézzel beállítgatni őket. Ez programozásilag sokkal nagyobb meló és sokkal bonyolultabb háttérrendszert igényel, részben ezért tartott ilyen sokáig és ezért nem működik tökéletesen.
- Eredetileg úgy gondoltuk, hogy nem tárolunk a szerveren autómodelleket, de aztán meggondoltuk magunkat. Ettől függetlenül a működési algoritmus megmaradt, és később szerepe is lesz. Pl. a 2004-es Focust nem tároljuk, de majd be lesz állítva a megfelelő fizikához. Akinek van olyan modellje, annak azt használja, akinek nincs annak a 2003-as modellt helyette (ami viszont fenn van a szerveren). Lesz olyan opció (mivel a modellek letöltése sokáig tud tartani és bizonyos modellek bizonyos gépeket ki is tudnak akasztani), hogy a plugin csak hozott anyagból dolgozzon, vagyis csak a user gépén szereplő modelleket használja (ez még nincs, majd lesz)
- Lesz olyan menüpont is, hogy "tölts le mindent előre", vagyis kierőszakolt szerver-kliens modell-fizika szinkronizáció. Ez "szűz" pluginnál és lassú net esetén persze bőven tíz percekig is eltarthat..
- A fizikák ugyan reprezentatívek, de korántsem véglegesek. A tesztidőszakban akár setup-inkompatibilis változások is lehetnek, később majd szólunk, ha ilyen lesz, de azon kívül bármikor bármelyik fizikát lecserélhetjük (ami az előzőek miatt max. annyiban fog látszani, hogy a user 2X kell entert nyomjon szakaszindításhoz)
- Tervezem, de bizonytalan, hogy a lokálisan nem rendelkezésre álló fizikákat megkülönböztetetten jelölje a plugin. A modellekkel nehezebb a dolog
- A ralikreátort még nem frissítettük, és az autócsoportok menedzsmentje is gyerekcipőben jár. Addig automatikusan minden autóval lehet menni ralikon, később majd csak a kreáló által beállított autócsoportokkal
- Természetesen a setupok kiválasztására nem ez a jelenlegi a végső megoldás. Türelem setupolást terem :)

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2007 kedd nov. 20 18:09

Az N-es evo-knak a tengelytĂĄvhoz lett korrigĂĄlva a felfĂźggesztĂŠsi pontja, Ă­gy ezek a kocsik (evo VII, VIII ĂŠs IX) felfĂźggesztĂŠs szempontbĂłl Ăşj setupot igĂŠnyelnek.
A default setupjaikon le lettek kĂśvetve ezek a mĂłdosĂ­tĂĄsok, tehĂĄt alap setuppal is vezethetĂľek.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2007 szer. nov. 21 19:19

Újult a Focus WRC 2006 és ez esetben a régi setupokkal nem kompatibilis. A default setupok használhatóak, a kocsihoz van igazítva.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 vas. nov. 25 11:39

JelentĂľs frissĂ­tĂŠs ĂŠrkezett hajnalban (307.797-es build) ĂŠs most nem tartok mĂłdosĂ­tĂĄsĂŠszrevĂŠteli versenyt, hanem megmondom :) :

- MostantĂłl csak a RichardBurnsRally_SSE exĂŠt tĂĄmogatjuk. Mivel errĂľl volt szavazĂĄs, ahol csak egy ellenszavazat ĂŠrkezett (az is tĂŠvedĂŠsbĂľl :D), remĂŠlem senkit nem fog kellemetlenĂźl ĂŠrinteni.

- TĂśbb hasznos ponttal bĂľvĂźlt az Options menĂź ;) Meghallgattak sirĂĄmaitok a vĂĄltĂłval kapcsolatban, ĂŠs van mĂŠg egy fontos opciĂł :D (figyelem, az utĂłbbi nem mĂťkĂśdik Hotlap mĂłdban!) A "safe mode" arra szolgĂĄl, hogy ha valakinek ĂŠrzĂŠse szerint az Ăşj funkciĂł(k) miatt akad, az Ăśssze tudja vetni a mĂťkĂśdĂŠst azok nĂŠlkĂźl.

- Bizonyos esetekben ellopom az RBRtĂľl az escape ĂŠs a backspace billentyĂťket. ElĂŠg sokat szĂ­vtam vele, de most elvileg jĂł a backspace. Illetve nem lehet "csak Ăşgy" kiugrani helyekrĂľl. A puginbĂłl kilĂŠpni a fĂľ menĂźnĂŠl escape-pel lehet.

- IgazĂ­tottam a listĂĄk kiĂ­rĂĄsi szĂŠlessĂŠgĂŠt (amihez kĂŠzzel kĂŠszĂ­tenem kellett egy tĂĄblĂĄzatot az egyes karakterek szĂŠlessĂŠgĂŠrĂľl.. :rolleyes:). Most mĂĄr nem lĂłg ĂĄt a tĂşl hosszĂş szĂśveg a szomszĂŠd rubrikĂĄba.

- Megjelenik a szakaszinfĂł-listĂĄban a ralikĂŠszĂ­tĂľ ĂĄltal vĂĄlasztott gumi az adott szakaszra. Ha nincs ott semmi akkor a "marad az elĂľzĂľ" van ĂŠrvĂŠnyben.

- JavĂ­tottam egy rĂŠgi biztonsĂĄgi rĂŠst a szakaszokkal kapcsolatban.

- Az autĂłvĂĄlasztĂł kĂŠpernyĂľm mĂĄr automatikusan a lista elejĂŠre ugrik a kivĂĄlasztĂł.

- Most mĂĄr lehet default setupot visszavĂĄlasztani is.

- stb.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 hétf. nov. 26 10:40

Újabb frissítés:

- Az autĂłkategĂłriĂĄk neveit meg lehet tekinteni a rally details menĂźben.
- NĂŠhĂĄny hiba javĂ­tva.

Itt ragadnĂĄm meg az alkalmat, hogy mindenki figyelmĂŠt felhĂ­vjam arra, hogy AusztrĂĄliĂĄban ĂŠs Rally Schoolon a jĂĄtĂŠkban nem tud esni az esĂľ!! TehĂĄt akĂĄrhĂĄny %-ot Ă­r ki esĂľ valĂłszĂ­nĂťsĂŠgre, biztos, hogy szĂĄraz a felĂźlet!

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 kedd nov. 27 14:22

Kis segĂ­tsĂŠg hotlaphoz:

Hotlap mĂłdban nincs head gasket fix, ez szĂĄndĂŠkos (nem akartuk elvenni a dicsĂľsĂŠgĂŠt az eddig megszerzett idĂľknek, illetve Ăşgy gondoljuk, hogy a motorra vigyĂĄzĂĄs a hotlap jĂĄtĂŠknak egyfajta jĂĄtĂŠkelemĂŠvĂŠ vĂĄlt. Ez valĂłszĂ­nĂťleg nem fog vĂĄltozni).

Viszont F1 billentyĂť nyomĂĄsĂĄval megjelenĂ­thetĂľ a bal alsĂł sarokban a 4 henger ĂĄllapota, amin nyomon lehet kĂśvetni a sĂŠrĂźlĂŠst. Ha valamelyik ĂŠrtĂŠk 1-re vĂĄltozik akkor az a henger kiesik a mĂťkĂśdĂŠsbĂľl. A sĂŠrĂźlĂŠs csak egy ideig fokozatos, ĂĄltalĂĄban egy ponton rohamosan nĂľ, de majd lĂĄtjĂĄtok.

Safe mĂłdban nem jelennek meg a szĂĄmok, de ha valaki nem safe mĂłdban van ĂŠs Ăşgy sem jelennek meg az hiba.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2007 szer. nov. 28 17:24

A plugin hasznĂĄlati ĂştmutatĂłja magyarul a fĂľoldalon a GYIK alatt megtalĂĄlhatĂł.
KĂśzvetlen link hozzĂĄ:
A rallysimfans plugin hasznĂĄlata

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szomb. dec. 01 00:54

Nagyon ne siessĂŠtek el a rajtot, nagyjĂĄbĂłl kĂŠsz vagyok azzal amit le akartam programozni, de most mĂĄr nem tudom biztosra kitesztelni. kb. 10-kor kelek ĂŠs 11-12 felĂŠ nagyon igyekszem felrakni, ĂŠs majd szĂłlok.

ArrĂłl van szĂł, hogy bizonyos kĂśrĂźlmĂŠnyek kĂśzĂśtt rĂśvid idĂľn belĂźl automatikusan engedjĂźk folytatni a ralit, ezzel kikĂźszĂśbĂślve a lehetsĂŠges technikai problĂŠmĂĄk 75-80%-ĂĄt.

De ez a verziĂł mĂŠg nincs fent!

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szomb. dec. 01 13:11

FelkerĂźlt az Ăşj verziĂł.

Lett egy Ăşj menĂźpont az Online Rally menĂźben: Continue Rally

Ebbe belĂŠpve kivĂĄlaszthatĂł az a rali, ahol kevesebb mint 6 perce befejeztetek egy szakaszt (ami nem az utolsĂł), ĂŠs nem kezdtĂŠtek el a kĂśvetkezĂľt.
A rossz hĂ­r az, hogy a szerver nem tĂĄrolja a setupot, ĂŠs ha nem lehet setupot vĂĄlasztani a kĂśvetkezĂľ szakasz elĂľtt, akkor defaulttal kell menni.

Ez minden olyan problĂŠma orvoslĂĄsĂĄra jĂł, ahol szakaszok kĂśzĂśtt ill. a szakasz betĂśltĂŠsĂŠnĂŠl vagy a szakaszrĂłl kilĂŠpĂŠsnĂŠl kidob/lefagy a program.
A szakasz betĂśltĂŠsĂŠtĂľl a szakasz befejezĂŠsĂŠig tĂśrtĂŠnt programhalĂĄl tovĂĄbbra is egyĂŠni technikai problĂŠmĂĄnak szĂĄmĂ­t.

Ezzel pĂĄrhuzamosan Ăşjra ki lehet lĂŠpni a szakaszrĂłl a start elĂľtt - viszont nem javaslom mert most mĂĄr tĂŠnyleg diszkvalifikĂĄlĂłdik aki ilyet csinĂĄl ;)

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 kedd dec. 11 11:44

Új feature:

Jó hír, hogy amit eddig nem tudtunk pontosan/biztosan, az pedig van.

Az RBR számolja a gumik kopását, és figyelembe is veszi. Hogy a csehek ezt pontosan hogyan használják fel, azt nem tudom, de a magunk részéről egyszerűen továbbviszem a kopást a szakaszok között amíg gumicsere-lehetőség nincs. (Figyelem, semmit nem adtam hozzá az RBR saját működéséhez!) Practise-ben is van lehetőség kopott gumikkal menni, erre van a "worn tyre" opció.
Szakaszon az F1 kétszeri nyomásával lehet előhozni a gumik állapotát a bal alsó sarokba. Az "aktuális" kopottság csak a szakasz indításánál töltődik vissza, addig 0 minden érték, ez ne tévesszen meg senkit.

Az online ralik többségénél minden szakaszon engedélyezett a gumicsere, vagyis a kopottság eltűnik. De a bajnoki futamokon várhatóan 3 szakaszonként lehet gumit cserélni, tehát ennek tudatában gyakoroljatok.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 pén. dec. 14 11:37

Akinek volt technikai gondja a múlt fordulón és nem égetően fontos, hogy ma fussa le az első napot, az várja már meg a holnap reggelt, ill. amikor jelzem hogy kész vagyok. Má' megint nem lettem kész az update-tel.. (de ez most nem olyan kritikus, mint a legutóbb, meg különben sem lehet rendszert csinálni a "Hebre adj még egy napot"-ból.. ;) )

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 pén. dec. 14 11:59

Mielőtt egy újabb legenda születne, megismétlem, hogy
Nem adtam hozzá semmit az RBR saját gumikopás-számításához.
Egy-egy szakaszon eddig is kopott a gumi, attól, hogy most láthatsz kiértékelést, nem kopik "jobban".
Csak eddig minden szakaszra az új autóval új gumit is kaptál, most viszont nem, mert esetenként tovább lett vive a gumikopás.
:)

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szomb. dec. 15 00:14

Felraktam az újabb verziót, két kisebb javítást tartalmaz csak. Dolgoztam nagyobb dolgon is, de az túl komoly változás ahhoz, hogy futam közepén be merjem vetni tesztelés nélkül.. Szóval forduló végéig nem lesz újabb változás.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 kedd dec. 18 11:06

<b>Közkívánatra a S2000-es 207-hez a 206 modellt rendeltük hozzá</b>, aminek belelóg a kerékdobjába az első kerék. Ha valakinek gondja támadna vele (elsősorban működési, nem esztétikai) az szóljon.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szomb. dec. 29 11:20

A felmerült problémák miatt <b>visszacseréljük a 207-est a Xsarára</b>..
Aki ezután kérdezi azt irányítsátok ide, én nem szándékozom többet reagálni a témában

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2007 szomb. dec. 29 11:37

<b>A Z.dll-en kívül semmilyen más pluginnel való együttműködését nem vizsgáljuk a rallysimfans pluginnek, ami azt is jelenti, hogy nem vállalunk érte felelősséget</b>! Ez nem jelenti azt, hogy tudnánk bármilyen konkrét ütközésről más pluginnel, és azt sem, hogy esetleges ilyen információt ne fogadnánk szívesen. Ugyanakkor a tudáson kívül nem kívánunk nagyon foglalkozni az ilyesmivel illetve arra kérjük <b>a hibajelentők</b>et, hogy <b>győződjenek meg arról, hogy az általuk jelentett hiba "egyéb plugin" mentes RBR-rel is fennáll.</b>

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 csüt. jan. 03 10:02

<b>Másodikán este felkerült a három hete érlelődő frissítés.</b> Főleg átstruktúráltam és tisztogattam a kódot, ezért ahhoz képest, hogy mennyi minden változott a kódban <b>látható változás kevés lett</b>.
<b>Teljesen átalakult a netes kommunikációért felelős kód</b>, de ez jó esetben nem vehető észre. Ennek ellenére előfordulhat - pont a nagy változás miatt - hogy egy ideig több probléma lesz vele mint az előzővel, de most az alapok jobbak.
Amint azt már néhányan a bőrükön tapasztalták, <b>körbeforgóvá alakítottam a listákat. Kiugrani belőlük így csak a jobbra-balra nyilakkal lehet.</b>
A másik legfontosabb "látható" változás, hogy <b>a szakaszrészidő-kiértékelést kliensoldalról szerveroldalra tettem</b>. Ez jelentősen csökkenti a netes forgalmat a szakaszon és a kliens terhelését is (bár az eddig sem volt nagyon jelentős).

Amennyiben nagyon nagy gondok lennének ezzel a verzióval, akkor a 3. fordulóra visszarakom az előzőt.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 csüt. jan. 17 09:47

Van replayünk

Egyelőre fixen ment mindig, majd később opcionális lesz bizonyos esetekben.
<b>Szóljon akinek nem megy (nem menti vagy 0 a replay fájlhossz) vagy kiakad miatta az RBR!</b>

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 csüt. jan. 24 20:43

<b>2008.01.24.: </b>Új autók érkeztek <br>Citroen C2 S1600<br>Suzuki SX4 WRC (beta)

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 vas. feb. 10 16:15

<b>2008.02.10: </b>Fontos figyelmeztetés: a plugin következő verziója nem lesz kompatibilis a cseh pluginnel. Ahhoz, hogy használni lehessen ki kell venni a cseh plugin dll-jét a "Plugins" mappából. Előre szólunk, hogy senkit ne érjen majd váratlanul.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 hétf. feb. 11 23:19

<b>2008.02.11: </b>A Lada 2107 új fizikát kapott.<br>Javítva van a felfüggesztés (főled aszfalton) és a kocsi viselkedése is módosítva lett. A fizika teljesen új fejlesztésű default setupokat tartalmaz, valamint egy frissen ezen modellhez hangolt 5 sebességes váltót.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 szer. feb. 13 18:26

<b>2008.02.13: A plugin mai frissítése óta nem kopmatibilis a cseh pluginnal.</b> Amíg a cseh tournament plugin dll-je jelen van a plugins mappában a simfan pluginban nem lehet elindítani a pályákat.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 csüt. feb. 14 12:37

<b>2008.02.14.</b> A tegnapi frissítés egyik fontos tudnivalója, hogy most már be nem fejezett online szakaszon is lehet replayt menteni. Ehhez azonban a "Retire" opcióval kell kilépni a szakaszról!!

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 pén. feb. 22 12:17

<b>2008.02.22</b>
<b>Mindenkinek, akinek "physics changed" problémája van</b>, illetve practice-ben nem jó a fizika:

A "physics changed" jelen verziónál vagy az autófizika, vagy a szakaszfelület eltérését jelenti a támogatottól.

Mivel <b>az autófizikákat a plugin automatikusan kezeli</b>, az autókkal kapcsolatban ez a probléma csak akkor merülhet fel, ha a plugint valami akadályozza a fájlok elérésében. Ennek okai lehetnek többek között:

- <b>Cseh plugin</b> (esetleg más plugin)
- Esetleges írási képtelenség az RBR könyvtárába
- Hálózatelérési hiba

Teendők, ebben a sorrendben, minden lépés után opcionális újra próbálkozással:
- Eltávolítani minden plugint, kivéve az rsfstub.dll és z.dll-t.
- Levenni a "csak olvasható" attribútumot az összes fájlról az RBR könyvtárából (Ezt megcsinálja az Explorer ha a könyvtáron magán állítod)
- Kitörölni az "rsfdata" könyvtárat az rbr könyvtárából
(- Meggyőződni arról, hogy van-e netkapcsolat amikor szakaszt akarsz indítani)

<b>Akinek practice-ban nem jó fizikát tölt be, lásd a fentieket!</b>

<b>A szakaszokkal kapcsolatban</b>: az eredeti szakaszokon <b>a textúrát kivéve bármilyen módosítás</b> ami a fájlokat érinti <b>nem megengedett</b>. Biztos, hogy valami változás van a fájlokban, ha kifejezetten egyes szakaszokat nem enged Hotlapben/Online rally-n betölteni. Ha valakinek a szakaszok miatt nem megy a plugin és nem mentette el a fájlokat a legegyszerűbb megoldás az RBR újratelepítése (ami magában foglalja az 1.01 és 1.02 patchek telepítését is).

<b>Aki hibát jelez ebben a témakörben, az győződjön meg róla, hogy a fentieket mind figyelembe vette, és ezt jelezze is, pl. a következő formában:
"Nincs más plugin, minden írható és kipróbáltam kitörölt rsfdata könyvtárral is."</b>
Aki nem jelzi, annak a hibajelentését automatikusan figyelmen kívül hagyom, mint olyat, akinek 99%, hogy a cseh plugin miatt van baja.

<b>Akit esetleg online engedett elindulni tutira más fizikával, az mindenképpen jelezze!</b>

Hasznos infók a hibajelentésben:
- ha kifejezetten egy-egy autóval van gondja (volt ilyen nemrég).
- ha a hiba megismételhető (külön jó, ha a pontos körülményeket meg tudja adni valaki)

Hasonló probléma esetén ha valaki még nem olvasta irányítsátok ide!

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 csüt. feb. 28 11:32

<b>2008.02.28</b>
Tegnap este érkezett frissítés. A legfontosabb dolog, hogy látva a legutóbbi forduló beszámolóiban a rengeteg kidobást és miatta a default setupos szakaszokat, megoldottam, hogy a szerver elmentse a gumikopást és a legutóbb használt setup ellenőrző összegét.
Ezután tehát <b>a continue rally visszaadja a legutóbb használt setupot</b> (és a kopott gumit)!
(A plugin megkeresi a "savedgames" könyvtárban található lsp fájlok közül azt, aminek az ellenőrzőösszege megegyezik a tárolt értékkel, ha nem talál ilyet akkor továbbra is a default setupot adja. Tehát senki ne nyúljon a legutóbb használt setuphoz continue rally előtt mert különben defaulttal fog menni továbbra is..)
A continue rally hatóköre nem változott, csak a szakaszok közötti asztalradobásnál működik és csak akkor, ha a szerver el tudta tárolni az előző szakasz eredményét!
A módosítás működését nem volt időm agyontesztelni, úgyhogy aki számít continue ralira a köv. fordulóban vagy bizonytalan, még ma próbálja ki legalább egyszer, hogy pl. egy rali első szakasza után a menüben ALT+F4-et nyom és utána próbálja meg continue-val visszatölteni!

Másik módosítás, hogy végre <b>megcsináltam a saját session kezelést</b>, ami azt jelenti, hogy <b>most már tudom, hogy mennyi ideig érvényes a belépés mert most már én állítom be. A mai napon tesztelési céllal le fogom vinni 15 percre de holnaptól 1 óra lesz érvényben</b>. Szóljon akinek indokolatlanul (15 perc szünet vagy "practice" mód nélkül (az utóbbi nem kommunikál a szerverrel, tehát a belépés szempontjából szünetnek számít)) login problémát jelez!

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 pén. feb. 29 11:28

<b>Bogár van a gépezetben:</b> ha raliindításnál jobbra-balrával akarsz autót választani akkor megváltozik a kiválasztott autó, de a kijelzés nem. Az autón entert nyomva a kategóriákból ki lehet választani az autót, de <b>aki teheti várja meg a holnapot</b> a bajnokival, addig javítom a hibát.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 pén. feb. 29 21:28

Plugin updatelve, fenti hiba javítva. Máshoz nem nyúltam.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 hétf. márc. 24 21:45

207 már működik, de csak annak, aki maga letölti a modellt a csehektől, ugyanis egyelőre nem raktuk fel a szerverre.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 szer. márc. 26 19:07

<b>2008.03.26: </b>A7-es autókategóira bevezetésre került <br>Ebben a kategóriában használható autók: VW Golt Kitcar, Renault Clio R3, Peugeot 306 Maxi.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 szer. márc. 26 19:07

<b>2008.03.26: </b>Peugeot 207 S2000 modellje már elérhető és használható a pluginban a megszokott módon.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 csüt. márc. 27 21:23

<b>2008.03.27:</b> Sokan panaszkodnak arra, hogy a pluginben az első szakasz betöltésénél nem töltődik be a setup és el sem tudnak indulni. Ez a probléma ismert, de tapasztalataink szerint <b>csak</b> az első szakasz betöltésére vonakozik. Ezért mindenkinek javasoljuk, hogy fontos verseny megkezdése előtt practice-ben töltse be először a verseny első szakaszát a megfelelő autóval és setuppal.
Továbbá még egy észrevétel: replay nézése után következetesen jelentkezik ez a probléma.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 hétf. júl. 14 10:23

<b>2008.07.14</b> Sajnos a plugin átmentése az új tárhelyre korántsem problémamentes. Ezt már mindannyian észrevettétek, de jelezzük, hogy pár napig még mindig el fog húzódni az átállás.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 szomb. júl. 19 12:10

<b>2008.07.19.</b> Működik a plugin, de szükség van egy kis módosításra a felhasználó oldalon is.
<b>Létre kell hozni az [RBR könyvtár\]rsfdata könyvtárban egy "redirect" nevű fájlt azzal a tartalommal, hogy "www.rallysimfans.hu"</b> (macskaköröm nélkül). (Akinek nincs rsfdata könyvtára, az hozzon létre egyet.) Figyeljetek arra, hogy <b>nem .txt fájl (nincs kiterjesztés)</b>, és <b>a tartalma pontosan ez legyen</b>, se előtte se után a se space se semmi!
Ha valaki talál még működési gondokat, kérem jelezze!

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 csüt. nov. 13 20:19

<b>2008.11.13</b> Suzuki Ignis S1600 megjelent a pluginban. A fizikája még első verziós.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2008 kedd nov. 25 10:11

<b>2008.11.25</b>
Végre megjelent a pluginben a new/normal/worn és a dry/damp/wet.
Ezzel párhozamosan a ralikreátor is megváltozott.
2-3 megjegyzés ezzel kapcsolatban:
- Nem minden szakaszon működik a wet (azokon, ahol eleve "nem tud esni": Ausztrália és Rally School, valamint talán meglepő módon Finnországban sem). Ettől függetlenül a kreátor nem szűri ezeket, de nincs hatása a beállításnak. (A plugin szűri, remélhetőleg mindenhol jól, ugyanis ha ezeket a szakaszokat wet-tel próbálja indítani akkor tuti CTD..)
- Az "esik vagy nem esik" és a "dry/damp/wet" két független állítási lehetőség, ezeket az online raliknál úgy kötöttem össze, hogy "ha wet, akkor esik, különben nem". A damp igazából nem felismerhető ránézésre..
- A kreátorban elég "bonyolult" módon számolódik az eső valószínűségből a felület. Viszont a következő értékekkel egyértelműen lehet választani:
0% : Dry
50% : Damp
100% : Wet.
Ha valaki az elmondottakhoz képest, vagy eddig nem tapasztalt hibát észlel, kérem jelezze.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2008 szer. nov. 26 19:17

<b>2008.11.26</b> Új arculattal és funkciókkal megérkezett a plugin frissített oldala. Mostantól az oldal elérhető magyar és angol nyelven, bejelentkezve a prifilban beállítható a versenyző nemzetisége, és valódi neve, így az eredménylistában a nemzetiség, név és nicknév mind megjelenik. Teljesen új információ bal oldalt az épp pályán lévő versenyzők listája. A * jelölés a szakasz befejezését jelenti. Csapassunk ezerrel!

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2009 hétf. jan. 12 20:19

2009.01.12 A ford mérnökei az ünnepek után egy új hátsó futóművel leptek meg minket, amit a 06-os focusra fejlesztettek ki. A gyár szerint sokat várnak a változtatás nyomán, míg a versenyzőknek némi módosítást szükséges csinálni a beállításukban az új hátsó felfüggesztés rendszer igényei miatt.
Az MG-nél pedig megerősítették a super 1600-as vasat, immár a plugin által elmárt S1600-as standardnek megfelelő teljesítményű változat is bekerült az alap MG mellé a pluginba (nincs új modell csak fizika).

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2009 szer. jan. 14 20:00

2009.01.14 Az S2000 szerelmesei egy új autót kaptak a már nagyon várt Skoda Fabia S2000 személyében. A modell ugyan még nem tökéletes, így egyelőre béta megjelöléssel fut az autó.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2009 kedd feb. 03 18:40

2009.02.03 Ismét az S2000-eseknek kedvezünk, mostantól ezekben az autókban is minden útfelületen elérhető a rövid váltó nem csak aszfalton.

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2009 szer. ápr. 01 10:10

2009.04.01 Mindenki telepítse újra a plugint innen: http://www.rallysimfans.hu/plugin/rallysimfans.exe
Telepítés előtt törölje/nevezze át az RBR könyvtárában az rsfdata könyvtárat, de legalábbis a rallysimfans.* fájlokat belőle.
Nem áprilisi tréfa :)

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2009 szer. ápr. 01 10:40

2009.04.01.
Mégiscsak van benne áprilisi tréfa, súlyos hibát tartalmaz a kód. Sejtettem, hogy tegnap hulla fáradtan nem volt a legjobb ötlet normális ellenőrzés nélkül frissíteni :)

Avatar
Falcon77
[HFRT] Elit
Hozzászólások: 2441
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 11:09
Tartózkodási hely: Budapest, Hungary

Hozzászólás Szerző: Falcon77 » 2009 szer. ápr. 01 20:29

Plugin oké, legalábbis a végtelen ciklust kiszedtem.

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2009 szer. ápr. 15 19:54

2009.04.15:
A Mitsu wrc 2005 végre megkapta a kasztniját, készülhet hozzá a Spici skin!

Avatar
sebgutkopf
Site Admin
Hozzászólások: 6147
Csatlakozott: 2005 szer. aug. 10 07:48
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sebgutkopf » 2009 pén. máj. 22 19:12

2009.05.22:
Megérkezett a garázsba a Subaru Impreza 95 az A8 kategóriába.

Lezárt