Oldal: 1 / 1

Hamachi használata

Elküldve: 2006 szer. okt. 11 11:48
Szerző: Fecni
Ezt a topicot azért hoztam létre, hogy elmagyarázzam a Hamachi program használatát.
A program arra való, hogy az interneten keresztül össze lehessen kapcsolódni max. 14 embernek úgy, hogy elhitesse a rendszerrel, hogy helyi hálózati kapcsolatban vannak.
Ez azért jó, mert lassan egyre több játék csak úgy játszható interneten keresztül, ha megveszed az eredeti játékot.
De szerencsére van a legtöbb játékba beleépítve olyan multiplayer mód is, amiben eredetileg csak úgy lehet egymással játszani, hogy kábellel össze van kötve pár gép, és egymással nyomulunk. Ezt a módot LAN-nak nevezik (Local Area Network)

Gondolom rájöttetek már, hogy a Hamachi hogy jön a képbe.
A progi neten keresztül csinál LAN kapcsolatot.
Ez a legegyszerübb módja egyébként a játékok hálózaton történő játszásának, mert általában úgy működik a dolog, hogy ha a játékon belül a LAN módba lépünk, elénk tárul egy olyan képernyő, ahol csak 3 olyan dolog van, ami számunkra érdekes:
1. Host gomb: Erre kattintva létrehozhat az illető egy játékot, amire mások rákapcsolódhatnak, azok, akik a helyi hálózatunkon vannak.
Itt jön a képbe a-
2. dolog, a játékválasztó "lista". Abban az esetben, ha valaki "Host"-olt, megjelenik ezen a listán egy sor, olyan névvel, amit megadott a Host-oló.
Ekkor nincs más dolgunk, mint rákattintani 2*, vagy 1* és rákattintani a
3. Join gombra alul. Ez a GTR-ben is ugyanígy működik.

A Hamachi használata.

Töltsük le a progit. INNEN
Telepítsük fel a progit.
Ha kész, és elindítottuk, egy pici ablak tárul elénk.
Nem sok gomb van rajta. Bal-Lenti sarokban a Be-Ki kapcsolója van. Ezzel a nélkül lehet megszüntetni a virtuális hálózatot, hogy kilépnénk a progiból.
Lent jobbra két gomb van:
"Create or Join Networks" és "Configure Hamachi".

A "Create or Join Networks"-re kattintva két lehetőség közül választhatunk:
Create: itt készíthetünk hálózatot az interneten keresztül, amire kapcsolódhatnak majd mások. Itt meg kell adni a nevet és a hozzá tartozó kódot, amivel majd mások ránk kapcsolódhatnak.
Join: Itt kapcsolódhatunk olyan, már elkészített netes hálózathoz, aminek az adatait ismerjük.

"Configure Hamachi".
Itt csak a Preferences menü érdekel minket.
Itt elöször is változtassuk meg a Nick-nevünket Anonymusról valami másra.
Más fontos beállítása nincs is a Hamachinak, ami érintene különösebben bennünket.

Ha sikerült a kapcsolódás, meg fognak jelenni a listán azok, akikkel van LAN kapcsolatunk. Csak ezek játszhatnak majd neten keresztül a játékok Multiplayer módjával.

Lehet a progival chat-elni is. Aki kapcsolatban van, annak a nevére rákattintva jobb gombbal "Send Message"-el lehet elindítani a chatot, és így csak ő látja, amit írsz neki.


Röviden ennyi, ha kérdés van, ne kíméljetek.

Elküldve: 2006 szer. okt. 11 13:46
Szerző: KZ
www.hamachi.cc -ről lehet leszedni a legújabb verziót.

egyébként nem csinál mást, mint két helyi hálót összekapcsol interneten keresztül. Nagyjából ezt hívják VPN-nek (virtual private network), persze VPN-nel sok mindent lehet még csinálni...

Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe, aztat nem tudom, de ez a progi egyszerűen használható. Igazából ilyen kis 1xű VPN progit nem is találtam még, szóval Fecni :respect:

Kár, hogy a teljes verziója nem ingyenes. Az ingyenes le van butítva, de így is bőven megfelel, amire kell.

Igazából azért nem lehet feltörni a progit, mert úgy vettem észre, hogy egy fix központi szerveren keresztül kapcsolja össze a távoli helyi hálókat. Ez az ő Hamachi szerverük.

Ezt kikerülve is meg lehet oldani a dolgot az openvpn segítségével, de akkor konfigurálni kell mindenkinek, ahhoz meg egyelőre nem értek... de izgat a téma.

Szóval jó ez a progi, de nekem több kell :Đ

ui: aki tud valami jó kis VPN leírást magyarul az ne tartsa magában, mert beszorul :)

Re: Hamachi használata

Elküldve: 2006 szer. okt. 11 14:10
Szerző: KZ
Fecni @ Szer. Okt. 11 12:48 írta:Nem kell Updatélni a progit! Ki tudja mi történne, ha esetleg más verziójú lenne pár emberé, lehet hogy nem is tudnánk kapcsolatot létrehozni.
Nekem tegnap amikor csatlakoztam hozzátok, akkor a legújabb verzió 1.0.62 volt fent és nem volt gond. Szóval bátran a legújabbat célszerű használni!

Re: Hamachi használata

Elküldve: 2007 kedd jan. 09 09:00
Szerző: illegal_alien
KZ @ Szer. Okt. 11, 2006 14:10 írta:Nekem tegnap amikor csatlakoztam hozzátok, akkor a legújabb verzió 1.0.62 volt fent és nem volt gond. Szóval bátran a legújabbat célszerű használni!

Elküldve: 2007 szomb. feb. 10 07:59
Szerző: NyilasM
Van 1 olyan gondom a masinámmal hogy naponta "elveszti"az ATI Drivert(9600Pro)aztán lefagy.....most+ olyat csinált mellé hogy az asztal parancsikonjait össze-vissza cserélgette......Pl.: a néró par.ikonja lett a PowerDVD-jé.....(virus nincs.....)....ez mi a faszság....a kezdet vége vagy a vég kezdete....??? :( :confused2: :mad: :think:

Elküldve: 2007 szomb. feb. 10 16:26
Szerző: Bobák Norbi
NyilasM @ Szomb. Feb. 10, 2007 7:59 am írta:Van 1 olyan gondom a masinámmal hogy naponta "elveszti"az ATI Drivert(9600Pro)aztán lefagy.....most+ olyat csinált mellé hogy az asztal parancsikonjait össze-vissza cserélgette......Pl.: a néró par.ikonja lett a PowerDVD-jé.....(virus nincs.....)....ez mi a faszság....a kezdet vége vagy a vég kezdete....??? :( :confused2: :mad: :think:
Eza vég kezdete szerintem....

Komolyra: Nekem is csinált ilyet, amikor baszakodtam a moncsi felbontásával, meg a driverekkel a vidikarihoz...
Aztán a vga drivert leturtam, azaz az eszközkezelőben kilőttem Anettkával együtt az űrbe, és a fullos friss drivert feltéve minden jó lett...

Elküldve: 2007 szer. feb. 28 18:01
Szerző: Pataki Bálint
Sziasztok nekem azt írja ki a játék (LFS) , hogyérvényes helyi IP címet adjak meg.Ez most mi?Mert ott ilyen beállítás nincs.


KÖszz a segítséget!

Elküldve: 2007 vas. márc. 25 12:56
Szerző: Dr!ftMan
Én tom h mi a baja. Nekem asszem még megvan az ami hozzá kell. Egy .exe fájl. Ha érdekel, vegyél fel MSN-en!

Elküldve: 2008 kedd nov. 11 17:51
Szerző: Tjo
Nekem megy rendesen a Hamachi behozza a szerokat is de a strategiaknal miutan csatlakozom csak szamol vissza :reklamacio: :( ... ha valaki tudja mi a gond lecci szoljon.
(csak hozzateszem nem a szeriszammal van a gond)