Oldal: 1 / 1

RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 kedd szept. 07 16:32
Szerző: tonyclifton
Hali,

A problémám a következő: a gépemen (asus m2n-e, Q 9950, 4 GB RAM, HD 4890, Windows 7 64) valamiért szaggat a RBR. Eredeti játék, minden driver oké és az összes játék fullon fut HD felbontásban, kivéve a RBR. Elindítom a játékot, menü fut, amikor elkezdek egy pályát fut minden kb. 20-25 mp-ig, aztán mint a régi szép időkben, elkezd szaggatni, néha leáll, folytatja, néha nem. Próbáltam másik RBR-val is, ugyanez. Néha Ctrl+ALt+Del-lel lépek ki, akkor a feladatkezelőben két dolog van:
RBR not responding
RBR directx9 not responding

Windows 7 64-et használok, előtte 32 bites volt fent, azzal sem futott rendesen, ott csak simán kidobott a játék, XP-vel minden oké. Persze próbáltam már a beállításokkal trükközni, directx telepítés stb. Event wiever-ban semmi, csak, hogy leállt a játék. Már mindenfelé néztem a neten, semmi hasonlót nem találtam, próbáltam írni SCi-nek is, de nem megy el a levél az oldalukról.
Még egy érdekesség: a régi kormányommal (Logitech Wingman Formula gp) néha a játékot sem tudtam elindítani, amikor kihúztam, akkor a játék indult. (Néha elindult a kormánnyal, de sokkal hamarabb beállt, mint kihúzva). Most új kormány van, de azzal is fennáll a probléma.

Valakinek valami ötlet?

Előre is thx

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 szer. szept. 08 21:13
Szerző: klacix
tonyclifton írta:Hali,

A problémám a következő: a gépemen (asus m2n-e, Q 9950, 4 GB RAM, HD 4890, Windows 7 64) valamiért szaggat a RBR. Eredeti játék, minden driver oké és az összes játék fullon fut HD felbontásban, kivéve a RBR. Elindítom a játékot, menü fut, amikor elkezdek egy pályát fut minden kb. 20-25 mp-ig, aztán mint a régi szép időkben, elkezd szaggatni, néha leáll, folytatja, néha nem. Próbáltam másik RBR-val is, ugyanez. Néha Ctrl+ALt+Del-lel lépek ki, akkor a feladatkezelőben két dolog van:
RBR not responding
RBR directx9 not responding

Windows 7 64-et használok, előtte 32 bites volt fent, azzal sem futott rendesen, ott csak simán kidobott a játék, XP-vel minden oké. Persze próbáltam már a beállításokkal trükközni, directx telepítés stb. Event wiever-ban semmi, csak, hogy leállt a játék. Már mindenfelé néztem a neten, semmi hasonlót nem találtam, próbáltam írni SCi-nek is, de nem megy el a levél az oldalukról.
Még egy érdekesség: a régi kormányommal (Logitech Wingman Formula gp) néha a játékot sem tudtam elindítani, amikor kihúztam, akkor a játék indult. (Néha elindult a kormánnyal, de sokkal hamarabb beállt, mint kihúzva). Most új kormány van, de azzal is fennáll a probléma.

Valakinek valami ötlet?

Előre is thx
Nézd meg, hogy milyen folyamatok futnak még az RBR-en kívül a háttérben. Nekem akkor csinált hasonlót, ha pl. a WiFi miatt az svchost.exe futott és néha 30%-ra is felment az egyik procimag használata.
1. Wifi-d van?

Win7 64-biten nekem jó minden, megy az RBR is rendesen.
2. Próbáld meg az RBR-t XP kompatibilitással futtatni.

Mekkora felbontásban futtatod az RBR-t?
Milyen kormányod van?

Az SCi már réges régen nem is illetékes a játékkal kapcsolatban, tőlük ne is remélj segítséget.

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 csüt. szept. 09 14:13
Szerző: tonyclifton
Csövi,

Köszi klacix,

Semmi nem fut a háttérben, semmi nem használ CPU-t.

1. Wifi nincs
2. Próbáltam, semmi

Kipróbáltam az össze felbontást, mindenütt ez van és G27-el nyomnám.

Még annyi, hogy valamikor a hang kezd szaggatni (megy a motorhang is, de alatta szaggat valami).

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 csüt. szept. 09 18:29
Szerző: klacix
tonyclifton írta:Csövi,

Köszi klacix,

Semmi nem fut a háttérben, semmi nem használ CPU-t.

1. Wifi nincs
2. Próbáltam, semmi

Kipróbáltam az össze felbontást, mindenütt ez van és G27-el nyomnám.

Még annyi, hogy valamikor a hang kezd szaggatni (megy a motorhang is, de alatta szaggat valami).
Annyi lenne még az ötletem, hogy ha az RBRStartup.exe-vel ha indítod, akkor ott ki lehet választani a hangkártyát és a videokártyát. Azt nézd meg, hogy ott stimmel-e minden, tehát a megfelelő eszköz neve szerepel ott, mert pl. sógoromnak nem is mutatja meg a videokártyáját ott, nem is enged asszem 1024x768-nál nagyobb felbontásra állítani emiatt, holott legújabb nvidia Driver fent van, és egy 8600 GT videokariról van szó (Win7 x64).

Lépésről-lépésre próbáljuk meg izolálni a hibát. Ha lépésenként kipróbálod, hátha valamelyik lépésnél kibukik a hiba. Érdemes mindig először Quick Rally-ban kipróbálni.:
0. Friss alaplapi driverek, friss vidkari driver, friss hangkártya driver, friss Logitech driver a kormányhoz is.
1. Full tiszta RBR telepítés (patch nélkül, alap RBR)
2.1. 1-es és 2-es patch felrak, és a RicherdBurnsRally_SSE.exe-vel indítod.
2.2. próbáld meg az SSE nélküli exe-vel indítani, megy-e úgy, és hogyan megy.
3. RichardBurnsRally_SSE.exe-t többféle kompatibilitással is próbáld, hallottam már olyat, hogy valakinek egy-egy régebbi játék pl. Win2000 kompatibilitással futott. Próbáld ki az össze verziót belőle.

Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor javasolnám, hogy tegyél fel egy XP-t és azon játssz RBR-t.
Nekem is az XP csak az RBR (meg max Test Drive Unlimited) miatt van fent, de amúgy az RBR Win7 x64 alatt is tökéletesen fut gond nélkül (Asus M3A, Athlon64 X2 5600+, Radeon HD3850, 2GB DDR2@800)

U.I.: most jutott eszembe, hogy van-e valami különleges tuningprogi, vagy valami tuning a videókártyán, mert esetleg azzal is összeveszhet az RBR.

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 pén. szept. 10 17:40
Szerző: Tusy
Szerintem legelősször is próbáld ki ezt a progithttp://www.iobit.com/gamebooster.html
Ha ezzel megy, akkor a gép valamit futtat ami megeszi a memóriát, akkor csak arra kell rájönnöd, hogy mi az, illetve nem is muszály mert ha ezt bekapcsolva használod az rbrt, akkor meg tudod mondani mi futhat és mi legyen kikapcsolva a háttérben, miután kikapcsolod automatikusan visszaállít mindent!
Nagyon jó progi én néha használom :up:

Esetleg elfelejtetted a patcheket felrakni.
Ha emellett is szaggat, akkor valamelyik kártyáddal lesz a baj, vagy hangkártya, valahol le lehet venni az effektek számát, azzal próbálkozz, vagy videokártya akkor meg a felbontással és fps-el varjálhatsz, esetleg valami programmal ellenőrizd mennyi az fps játék indításánál és közben.

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 szomb. szept. 11 13:41
Szerző: tonyclifton
klacix: pont ezt az XP felrakást szeretném elkerülni... de már gyanítom, nem lesz más :mad:
Már minden felbontást, kompatibilitást próbáltam, próbáltam mindennel indítani, semmi változás. A játék tiszta, a patch-ek már benne vannak, driverek frissek. (Minden más játék fullon megy). Viszont én a hangkártyát nem tudom kiválasztani, csak a videokarit. (Hangkártya: xonar dx).

Tusy: megnézem amit mondtál. A feladatkezelőben néztem eddig, ott nem jelez semmit, hogy valami enné a memóriát. Próbálgattam már levenni dolgokat, semmi különbség nem volt, meg ennél a konfignál csak nem kéne:)

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 szomb. szept. 11 14:31
Szerző: rallyfenegyerek
tonyclifton írta:klacix: pont ezt az XP felrakást szeretném elkerülni... de már gyanítom, nem lesz más :mad:
Már minden felbontást, kompatibilitást próbáltam, próbáltam mindennel indítani, semmi változás. A játék tiszta, a patch-ek már benne vannak, driverek frissek. (Minden más játék fullon megy). Viszont én a hangkártyát nem tudom kiválasztani, csak a videokarit. (Hangkártya: xonar dx).

Tusy: megnézem amit mondtál. A feladatkezelőben néztem eddig, ott nem jelez semmit, hogy valami enné a memóriát. Próbálgattam már levenni dolgokat, semmi különbség nem volt, meg ennél a konfignál csak nem kéne:)
Olyanról én hallottam már, hogy nagyon fullos gépnél amiben minden benne van szaggat az RBR, mert túl jó a gép a játékhoz és nem tudja rendesen futtatni. Lehet hülyeség, de hallottam már ilyet RBR-nél.

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 szomb. szept. 11 15:04
Szerző: Potyor
rallyfenegyerek írta: Olyanról én hallottam már, hogy nagyon fullos gépnél amiben minden benne van szaggat az RBR, mert túl jó a gép a játékhoz és nem tudja rendesen futtatni. Lehet hülyeség, de hallottam már ilyet RBR-nél.
Ebben az esetben segíthetek. Szívesen látnék némi jó cumót az én konfigomban. :D

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 vas. szept. 12 13:03
Szerző: tonyclifton
Na úgy néz ki, megvan a probléma forrása: a hangkártya:( Letiltottam a kártyát, el sem indult a játék, engedélyeztem az alaplapit és láss csodát. Megy frankón!! Köszi mindenkinek, még egy kérdésem lenne: 3-asból nem mindig akar visszaváltani 2-esbe. Ez mitől lehet? Ez mintha régebben is így ment volna, de valamit átállítottam, csak nem vágom, mit.

Thx!

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 vas. szept. 12 16:29
Szerző: rallyfenegyerek
tonyclifton írta:Na úgy néz ki, megvan a probléma forrása: a hangkártya:( Letiltottam a kártyát, el sem indult a játék, engedélyeztem az alaplapit és láss csodát. Megy frankón!! Köszi mindenkinek, még egy kérdésem lenne: 3-asból nem mindig akar visszaváltani 2-esbe. Ez mitől lehet? Ez mintha régebben is így ment volna, de valamit átállítottam, csak nem vágom, mit.

Thx!
A játékban a váltónál, van olyan hogy üresjárat és váltóvédelem. Azokon állítsd.

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2010 hétf. szept. 13 13:57
Szerző: tonyclifton
Köszi!

Re: RBR szaggat, megáll

Elküldve: 2014 pén. jan. 24 16:23
Szerző: amiaki
Sziasztok abban tud valaki segíteni hogy win 8.1 et 64bit használok fél évig tökéletesen működött a rally,pár napja ujra lett telepítve a gép azóta bizonyos pályáknál szaggat a kép a játékot már 4 szer telepítettem ujra ugyan azt csinálja egy két pályánál semmi gond a többinél szaggat 1920 x1080 ba játszom. a gépnek csillagászati magasságba jár az ára valószinűleg az bírja. köszi