Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2010 csüt. szept. 09 11:54

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 80 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 Windows Vista 32/64 bit 
Szerző Üzenet
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás Re: Hali
rallyfan17 @ Vas. Márc. 18, 2007 19:10 pm írta:
Értem csak az a baj hogy nem tom az enyém hanyas mert nincs kiírva sehol.
AMD ATHLON 2600+ vagy valami ilyesmi.

Everest, vagy CpuID kiírja. Egyébként, kicsi a gyorsulás 64biten, kevés szoftver használja ki igazán.

Kép
http://dimensiontech.extra.hu

2007 vas. márc. 18 21:06
Profil ICQ Honlap
[HFRT] Elit

Hozzászólás 
sebgutkopf @ Szer. Márc. 14 13:35 írta:
Aha jó szóval lebuktál itt a hiba! :]
Image másolás működő oprendszerrel csak akkor működik, ha backupolt partició és ahova "helyreállítassz" bájtra azonos méretű. Ellenkező esetben azt tapasztalod, amit te is írtál.

Ezzel én is tököltem annak idején, hogy hohó majd jól felrakok egy másik vinyóról lementett működő rendszert.

köcsög, köcsög partition magic 8 :(

nem lehet a copy partition-nal ugyanakkora particiót létrehozni, mindig 1-2 megával kisebb v. nagyobb. dögöljön meg.

aztán kipróbáltam a Paragon Partition Manager Professional v8.5-t. na ezzel sikerült a copy ugyanakkora méretre, és ez a boot.ini-t is állította.
sőt még az aktiv partició másolása előtt újra se kellett indítani a gépet, "röptében" lemásolta és jó lett!

úgyhogy most heppi van! :)

2007 vas. márc. 18 21:57
Site Admin

Hozzászólás 
KZ @ Vas. Márc. 18, 2007 8:57 pm írta:

nem lehet a copy partition-nal ugyanakkora particiót létrehozni, mindig 1-2 megával kisebb v. nagyobb. dögöljön meg.

aztán kipróbáltam a Paragon Partition Manager Professional v8.5-t. na ezzel sikerült a copy ugyanakkora méretre, és ez a boot.ini-t is állította.
sőt még az aktiv partició másolása előtt újra se kellett indítani a gépet, "röptében" lemásolta és jó lett!

Ez kurvára nem ide való téma, de elárulom, hogy az nvidia tud jó raid vezérlőt csinálni és használható. Ezzel szemben az intel féle raid egy nagy kalap :wc2:
Még ha nem az intel lenne a világ legnagyobb chipgyártója akkor egye fene, de így! :mad:

Inteléknél ugyanis, ha létrehozol a raid biosban egy kötetet, akkor minden adatod elvész. Tehát szereznem kellett még egy vinyót, majd azzal megcsináltam az egyik régivel a tömböt és a másik tartalékról visszaállítottam a tartalmát. Hát ez egyszerűen röhelyes és szégyen! :reklamacio:
Szóval a sokak által szidott és nem szeretett NV sokkal jobb raid vezérlést tud az nforce chipjeibe integrálni mint az intel. Arról nem is beszélve, hogy az NV-nél még a legszarabb nforce chip is raid képes, míg az intelnél csak a jobbak. Kár, hogy intel platformon tuningban prostituált szarok az nforce chipek.

Ja és a sata kábeleket is utálom! :mad: A faszom kivan, hogy olyan könnyen kontaktot veszít a mozgatástól! Feltettem a ház oldalát, amitől az egyik kicsit megmozdult erre mivel másolás közben voltam csontra fagyott a rendszer. Utána meg a kis okos intel matrix storage 2 órán át baszogatta a raid tömböt, hogy ellenőrízze. Persze semmi baja nem volt és adatvesztés sem volt, de mi a fasznak kell az egészet ellenőrízni miért nem csak azt ahol az írási/olvasási művelet volt, ami az ntfs fájlrendszer regisztrációs módszere miatt simán visszakövethető.

Mindenesetre a sok szopás után legalább a gép prostituált gyors és stabil. :)

2007 szomb. márc. 24 20:56
Profil Honlap
[HFRT] Elit

Hozzászólás 
KZ @ Vas. Márc. 18 20:57 írta:

nekem megy most az a gondom, hogy mióta átmásoltam a sata-s winxp-t a raid-esre, azóta a gép bekapcsolásakor nem indul el elsőre a windows.
az üvdözlő képernyő már nem jön be.
az érdekes az, hogy ha resetelek, akkor utána már jó, rendesen betölt.
sőt ha újraindítom a gépet, akkor is betölt rendesen.

tuti valami a particionálással lesz, de a tököm se tudja mi...

van vkinek ötlete?

2007 vas. márc. 25 09:54
[HFRT] Elit

Hozzászólás 
sebgutkopf @ Szomb. Márc. 24 19:56 írta:
Mindenesetre a sok szopás után legalább a gép prostituált gyors és stabil. :)

Nem E6600-at akartál venni? Végülis milyen beállításokkal, és mennyi megy?

Ugye nálad is csak az egyik mag megy, ha pl sima winzip-pel tömörítesz be valamit?

Majd összevethetnénk a platformjainkat, hogy ha nincs kihasználva a második mag, akkor melyik a gyorsabb...

2007 vas. márc. 25 10:01
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás 
Nekem amíg tökéletesen müxik az XP, addig nem cserélem le Vista-ra. Meg egy ideje olvastam is ezt.

2007 vas. márc. 25 13:58
Profil Honlap
Site Admin

Hozzászólás 
KZ @ Vas. Márc. 25, 2007 9:01 am írta:
Nem E6600-at akartál venni? Végülis milyen beállításokkal, és mennyi megy?

Ugye nálad is csak az egyik mag megy, ha pl sima winzip-pel tömörítesz be valamit?

Majd összevethetnénk a platformjainkat, hogy ha nincs kihasználva a második mag, akkor melyik a gyorsabb...

Nem! Eleve 6400-at akartam venni, mert a 6600 az 20k-val drágább a 4mb l2 cache miatt és az az 1-2% teljesítmény nem ér annyit.
Arról nem is beszélve, hogy a sok cache sok tranyó, sok tranyó sok hő, sők hő kevesebb tuning.

Amikor csak egy mag van használatban, akkor is sokkal gyorsabb az új architektúra miatt mint az A64-ek.

Vessük össze miben teszteljünk? SuperPI-ben nagyon bealázlak! :P Pedig az A64-ek abban nagyon verték a P4-eket, de itt most fordult a kocka.

Most még csak 3300-on megy, ram 825-ön 4-4-4-12-es időzítésekkel. Idővel belövöm, ha lesz rá időm, de már itt is prostituált gyors és legalább stabil. Aztán beállok 3400-ra utána meg ki tudja kell-e még több. :confused2:

2007 vas. márc. 25 16:03
Profil Honlap
Site Admin

Hozzászólás 
Dr!ftMan @ Vas. Márc. 25, 2007 12:58 pm írta:
Nekem amíg tökéletesen müxik az XP, addig nem cserélem le Vista-ra. Meg egy ideje olvastam is ezt.

Amiket addit olvastam hallottam és tapasztaltam egyetértek.

2007 vas. márc. 25 16:03
Profil Honlap
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás 
Bát, ez Vista-topic, veszem a bátorságot és a Linuxról ejtek pár szót. Mindíg volt a gépemen Linux rendszer is, "csak azért is...". Most frissítettem a SuSE Linux 10.2re, hozzá Gnome ablakkezelőt használok. Most sikerült életre keltenem az Xgl-t, ami egy OpenGL effektekkel működő asztal-téma. Nem semmi... http://www.youtube.com/watch?v=njx4Fdh7U7I Van gyakorlati haszna is, ugye, a Linux alapból több asztalt kezel. Ezek itt, egy kocka lapjain helyezkednek el, a kockát forgatva jutok a különböző asztalokhoz.
Ez a disztribúció kihasználja a 64 bites procikat, a fordítója a forrásból telepített programokat erre optimalizálja. A többmagos procik régóta támogatva vannak. Kb. 2 giga helyet foglal, mint az XP, de, a mindennapi használathoz már semmi nem kell. Office, pixel- és vektorgrafikus rajzprogram, Firefox, VoIP, messenger, 3d-s szerkesztő program, tömörítő, játékok, cd-dvd író, rippelő, stb.stb.stb. Mindez, ingyen...

Kép
http://dimensiontech.extra.hu

2007 csüt. márc. 29 19:39
Profil ICQ Honlap
[HFRT] Elit

Hozzászólás 
amúgy mi értelme van így 3D-ben váltogatni az ablakok között?
a vistában se értem, miért jó az asztalváltásnál negyedig megdöntött ablakként egymásra téve jelezni az asztalokat.

Szép, látványos, de értelmüket nem látom. pl a kockának 6 oldala van. Mi van ha 7 asztalt akarok kezelni?

egyáltalán ki tudja észben tartani, hogy a hat asztalon miket is nyitott meg...

2007 csüt. márc. 29 20:40
Site Admin

Hozzászólás 
Ok van dönthető asztal és ablakok. Viszont amikor megláttam ezt a funkciót működés közben nekem prostituált vagy csalódás volt. Először is azt vártam volna, hogy a bedöntés az mindig általam szabadon állítható a mértéke változtatható, sőt minden ablaksor egymástól eltérően dönthető és helyezhető a képernyő akármelyik részére, külön irányokban és általam szabadon meghatározott csoportosításban. Szintén elvárnám, hogy a döntséből ne mind, hanem csak az az egy ablak jöjjön vissza amit én kiválasztok és azt ne a tálcáról kelljen kiválasztani, hanem az ablakra kattintva úsztathatnám be magamnak amennyire akarom.
Hát ez nem így működik!
Ezek után azt sem értem, hogy az ilyen előre definiált 2,5D megjelenítéshez mi a fasznak kell hw-s dx9 támogatás?

Igazából egy lassu csilivili az egész, és a rendes munkához a dizájn elemeket és úsztatásokat ki kell kapcsolni. Jobb lenne, ha az újítás inkább olyan lett volna mint az xp-nél, hogy még gyorsabb és stabilabb rendszert építenek mint a korábbiak.

2007 pén. márc. 30 16:33
Profil Honlap
[RRH] Tag

Hozzászólás 
Köbö 2-3 hete használok Vistát, egy nagy gondtól eltekintve szerintem irodai környezetben egész jól használható. A problémám, hogy DOS alapú programok futtatásakor (nagyon sok ilyen szoftvert kell használnom) angol billentyűzetkiosztás van csak.

Nincs valami tippetek, hogy hogyan lehetne becsapni? Szerintem az alap probléma az, hogy nem a cmd.exe alatt futnak a programok (mert ez magyar billentyűzetes) hanem a command.com alatt. Jó ideje gondolkozok, de nekem semmi okos nem jut eszembe :) Help me! :reklamacio:

2007 szer. ápr. 25 10:41
Profil Honlap
[HRHT] Tag

Hozzászólás 
Retkes Péter @ Szer. Ápr. 25, 2007 9:41 am írta:
Köbö 2-3 hete használok Vistát, egy nagy gondtól eltekintve szerintem irodai környezetben egész jól használható. A problémám, hogy DOS alapú programok futtatásakor (nagyon sok ilyen szoftvert kell használnom) angol billentyűzetkiosztás van csak.

Nincs valami tippetek, hogy hogyan lehetne becsapni? Szerintem az alap probléma az, hogy nem a cmd.exe alatt futnak a programok (mert ez magyar billentyűzetes) hanem a command.com alatt. Jó ideje gondolkozok, de nekem semmi okos nem jut eszembe :) Help me! :reklamacio:

Sztem a legegyszerűbb megoldás az angol billentyűzet vásárlása, és mindig cserélgeted a magyarral, attól fűgg milyen programot használsz. :D Na nem viccelődöm, mert gondolom megesz neha az ideg miatta. Ha eredeti a szoftver akkor nem lehet a magyar Microsoftosokat megkérdezni mit lehet tenni? Hátha frissitésben orvosolják a dolgot, ha ez szoftveres hiba, de lehet hogy saját beállításhiba, és arra adnak megoldást.

2007 szer. ápr. 25 21:37
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás Re: Windows Vista 32/64 bit
KZ @ 2007 Hétf. Feb. 26 10:01 írta:
mivel 2009-ben egy újabb windows bevezetését tervezi a MS, ezért ezt fel se fogom tenni :D
továbbá a DDRII-t is áturgom :D

Hali!

(Mivel nem rég vagyok fórum tag, ezért csak most nézegetem ezt a topikot.)

Én úgy tudtam, hogy 2010-ben jön ki az új win-op. A project neve: Windows7.

Lámer Rally Team

2008 vas. jan. 13 11:34
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás Új windows?
Sziasztok!

Lehet, hogy jövőre jön a VISTA utódja?

Addig is itt egy link.
http://www.gamestar.hu/jovore-jon-a-vista-utodja.html

Jó olvasást kívánok mindenkinek!:)

Lámer Rally Team

2008 pén. jan. 18 16:20
Site Admin

Hozzászólás Re: Új windows?
cruiser26 @ Pént. Jan. 18, 2008 3:20 pm írta:
Sziasztok!

Lehet, hogy jövőre jön a VISTA utódja?

Addig is itt egy link.
http://www.gamestar.hu/jovore-jon-a-vista-utodja.html

Jó olvasást kívánok mindenkinek!:)

Akkor ez azt jelenti, hogy 2010 elején már fel is lehet talán telepíteni, ha valóban 2009 második felében megjelenik.
Úgy néz ki, hogy a win 7 lesz az igazi vista :) Abba végre bekerülnek azok a dogok, amiket a vistába akartak belepakolni, de végül kimaradt, mert elhúzódottt a fejlesztés. Gondolok itt a winfs fájlrendszerre többek között.

2008 vas. jan. 20 13:54
Profil Honlap
RBR Fan aktív tag

sebgutkopf @ 2008 Vas. Jan. 20 12:54 írta:
Akkor ez azt jelenti, hogy 2010 elején már fel is lehet talán telepíteni, ha valóban 2009 második felében megjelenik.
Úgy néz ki, hogy a win 7 lesz az igazi vista :) Abba végre bekerülnek azok a dogok, amiket a vistába akartak belepakolni, de végül kimaradt, mert elhúzódottt a fejlesztés. Gondolok itt a winfs fájlrendszerre többek között.

Hello!

2 kérdésem elnne.
NTFS=New Technologie File System-ezt jelenti?
WINFS=Windows Fille System-ezt jelenti?

Lámer Rally Team

2008 vas. jan. 20 18:07
Site Admin

cruiser26 @ Vas. Jan. 20, 2008 5:07 pm írta:
Hello!

2 kérdésem elnne.
NTFS=New Technologie File System-ezt jelenti?
WINFS=Windows Fille System-ezt jelenti?

Asszem igen. :)

2008 csüt. jan. 24 22:05
Profil Honlap
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Ide is közzé teszem.

Ez aztán tényleg nagyon nevetséges!
http://www.gamestar.hu/harom-mulva-lesz ... itjak.html
:D :D :D :D :D

Lámer Rally Team

2008 szomb. feb. 02 11:17
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás 
cruiser26 @ 2008 Szomb. Feb. 02 11:17 írta:
Sziasztok!

Ide is közzé teszem.

Ez aztán tényleg nagyon nevetséges!
http://www.gamestar.hu/harom-mulva-lesz ... itjak.html
:D :D :D :D :D

Há tényleg nevetséges.

2008 szomb. feb. 02 19:21
Profil Honlap
RBR Fan aktív tag

Hozzászólás 
én felraktam a Vistát.
Ha plugingon akarok játszani, beállítom az autót és be akarom töltetni a pákyát akkor ezt írja ki.
Physics Changed

(nem tölti le az autót a Car mappába)

ILyenkor mi a teendő?

http://www.tamasimotorsport.hu
http://tmerbr.rallyhir.hu/

Hawerok, Buli, Rally

2008 szomb. dec. 20 16:37
RBR Fan aktív tag

Sziasztok!

Próbaként (mert kíváncsi voltam), feltettem a 32 bites Vistát.
Minden oké magával az op. rendszerrel, csak az RBR-rel, valamint a DFP kormányommal van gond, ugyanis RBR alatt nincs force feedback... :confused2:
Feltettem mellé a Race07-et is, ott bezzeg van FF, és hiába keresgélek a neten, nincs megoldás.
Valaki tudna valami okosat mondani? :)

2009 szer. aug. 26 16:53
RBR Fan aktív tag

FuReady írta:
Sziasztok!

Minden oké magával az op. rendszerrel, csak az RBR-rel, valamint a DFP kormányommal van gond, ugyanis RBR alatt nincs force feedback... :confused2:
Feltettem mellé a Race07-et is, ott bezzeg van FF, és hiába keresgélek a neten, nincs megoldás.

Windows 7 ;)

2010 WRC - OneHD összefoglalók

2009 szer. aug. 26 18:29
[BRH] Tag

FuReady írta:
Sziasztok!

De van megoldás, nem is olyan messze... :)
http://www.rallysimfans.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=638
;)

2009 szer. aug. 26 19:38
Profil Honlap
RBR Fan aktív tag

Bóta Róbert írta:
FuReady írta:
Sziasztok!

De van megoldás, nem is olyan messze... :)
http://www.rallysimfans.hu/forum/viewtopic.php?f=4&t=638
;)

Hát kérem, kalap le + minden tiszteletem a TIÉTEK!! :D
Ismét van FF a kormányomon, köszi a segítséget. :respect: :respect: :respect:

2009 szer. aug. 26 20:27
RBR Fan aktív tag

Új megoldásra találtam az előző problémámmal kapcsolatban, ami sokkal egyszerűbb, mint a registry-ben való törölgetés. :)
Az volt a bajom, hogy mikor kitöröltem a registry-ből a megadott bejegyzést, egy újraindítás után mindig visszajött, tehát megint törlés/másik USB-be átdugás következett, hogy legyen FF a kormányomon az RBR-ben.
Igen ám, viszont semmit sem kell csinálni a registry-be, ha a játék ikonjára kattintva jobb gombbal ( > Tulajdonságok), majd az előjövő ablakban megkeressük a Kompatibilitás fült, és beállítjuk azt, hogy "Windows XP Service Pack 2"-es környezetben fusson.
Nekem azóta ugyanúgy ott van a registry-be a VID kifejezéssel kezdődő bejegyzés, és van FF a kormányomon, tehát nem kell törölgetnem és ki/be dugdosnom a kormányt, ha az RBR-ben szeretnék csapatni. :)

2009 szomb. szept. 05 12:15
[VFTS JRT]

Lenne egy laptop amin vista van, de szeretném letörölni és XP-t tenni fel, hogyan tudnám ezt megtenni nagyon fontos lenne?
Nem tudom a vistat letörölni.

?????

http://www.rallyfenegyerek.gportal.hu

2009 pén. dec. 25 16:14
Profil Honlap
RBR Fan aktív tag

Hát miylen XP ? Bootolós? mert ha cd ről bootolsz és úgy telepíted az xp-t, ott tudod formázni a vinyót

Kép

2010 kedd jan. 05 20:56
Profil Honlap
[VFTS JRT]

Soje írta:
Hát miylen XP ? Bootolós? mert ha cd ről bootolsz és úgy telepíted az xp-t, ott tudod formázni a vinyót

Már megvolt. Át kellett állítani a biosban.
De köszi.

http://www.rallyfenegyerek.gportal.hu

2010 kedd jan. 05 22:06
Profil Honlap
Vendég

Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem hogy az richard burns rally-t felraktam és nekem windows 7 opercációs rendszerem van 32bit és a játéknak a menübe van habg de nincs kép ilyenkor mi a baj?

2010 vas. feb. 07 13:23
Profil YIM
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 80 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2